Πότε το μωρό μπορεί να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Από ποια ηλικία οι γονείς μπορούν να βάζουν μαξιλάρι για να κοιμάται το μωρό.

Πότε το μωρό μπορεί να κοιμηθεί σε μαξιλάρι;

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι μετά τις 40 ημέρες το μωρό τους μπορεί να κοιμάται σε μαξιλάρι.

Είναι όμως σωστό ή όχι;

Οι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε μέχρι το μωρό να γίνει 18 μηνών πριν βάλετε μαξιλάρι στο κρεβάτι του.

Τα μαξιλάρια όπως και οι κουβέρτες μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό σε ένα μωρό. Σύμφωνα με το Consumer Product Safety Commission, τα μαξιλάρια ευθύνονται για τον πνιγμό τουλάχιστον 700 βρεφών στο διάστημα από το 1992 μέχρι το 2010.

Έτσι, ενώ ένα μαξιλάρι είναι ασφαλές και άνετο για εσάς, αυτό δεν ισχύει για μωρά και μικρά παιδιά.

Η συνιστώμενη ηλικία για την εισαγωγή μαξιλαριού συνήθως συμπίπτει με την μετακίνηση του μωρού από την κούνια στο παιδικό κρεβάτι, ωστόσο θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας πότε και αν θα χρησιμοποιήσετε μαξιλάρι.

Συμβουλές για ασφαλή ύπνο

Οι μαλακές κουβέρτες και τα μαξιλάρια που απολαμβάνουν οι ενήλικες μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μωρά. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε τα εξής ώστε το μωρό σας να έχει έναν ασφαλή ύπνο:

Επιλέξτε το σωστό μαξιλάρι

Βρείτε ένα μαξιλάρι που προσφέρει άνεση και είναι ασφαλές για το μικρό παιδί σας. Αποφύγετε τα μεγάλα μαξιλάρια και ελέγξτε την ποιότητά του. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι υποαλλεργικό και να πλένεται στο πλυντήριο.

Σωστή θέση ύπνου

Η εκστρατεία «Back to Sleep» παρουσιάστηκε το 1994 σε μια προσπάθεια του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανάπτυξης και της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής για τη μείωση του Συνδρόμου Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου (SIDS).

Ο ύπνος σε ύπτια θέση είναι από τις πιο ασφαλείς στάσεις για το μωρό. Πολλοί γονείς βάζουν το μωρό να κοιμηθεί μπρούμυτα, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο ακόμη και αν είναι παρόντες και δίπλα στο μωρό.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved