Τέρμα οι φωνές - Έτσι θα πάνε τα παιδιά απόψε ευχάριστα για ύπνο

Κι όμως μπορείτε να βάλετε τα παιδιά για ύπνο και μάλιστα χωρίς να γκρινιάξουν καθόλου.

Τέρμα οι φωνές - Έτσι θα πάνε τα παιδιά απόψε ευχάριστα για ύπνο

Σίγουρα έχετε ζήσει άπειρους καυγάδες πριν τον βραδινό ύπνο. Εσείς με τον σύζυγό σας απελπισμένα προσπαθείτε να βάλετε τα μικρά στο κρεβάτι τους ώστε να απολαύσετε λίγο χρόνο μόνοι, όμως εκείνα έχουν άλλα σχέδια.

Σηκώνονται μόλις βγείτε από το δωμάτιο, θέλουν νερό, θέλουν τουαλέτα, θυμούνται κάτι που ξέχασαν να σας πουν όλη μέρα ή απλά γκρινιάζουν και δεν πέφτουν στο κρεβάτι φωνάζοντας, τσιρίζοντας και πέφτοντας στα πατώματα.

Για να αποφύγετε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να σκεφτείτε τι ακριβώς αρέσει σε εσάς να κάνετε πριν πέσετε στο κρεβάτι και να εφαρμόσετε ακριβώς τα ίδια και στα παιδιά σας. Και φυσικά δεν εννοούμε να τους δώσετε να πιούν ένα κουτάκι μπύρα, ένα ποτήρι κρασί ή το ποτό που σας αρέσει να πίνετε όταν χαλαρώνετε. Εμείς αναφερόμαστε σε άλλα χαλαρωτικά πράγματα όπως η μουσική, το ζεστό μπανάκι κ.α..

Όπως έχουμε πει πολλές φορές η ρουτίνα είναι το Α και το Ω σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα του παιδιού ή το δικό σας.

Έτσι λοιπόν φτιάξτε μια χαλαρωτική ρουτίνα για τα παιδιά σας.

Ένα ενδεικτικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει:

  • Κλείστε τις οθόνες τουλάχιστον 1 ώρα πριν τον ύπνο.
  • Δώστε τους να φάνε ένα ελαφρύ βραδινό και όταν εννοούμε ελαφρύ, αναφερόμαστε σε μια τυλιχτή αραβική πίτα με γαλοπούλα, μαρούλι και τυρί, σε ένα τοστ, μια νόστιμη φρουτοσαλάτα, ένα γιαούρτι, μια ελαφριά σουπίτσα και όχι σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, ένα πιάτο τραχανά, παστίτσιο ή φασολάκια.
  • Κάντε τα ένα χαλαρωτικό μπανάκι. Γεμίστε την μπανιέρα, χρησιμοποιήστε αφρόλουτρο με άρωμα λεβάντας. Η λεβάντα φημίζεται για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες. Η λεβάντα είναι καταπραϋντική, αναλγητική και μυοχαλαρωτική.
  • Βάλτε τους να ακούσουν χαλαρωτική μουσική. Αφήστε τα αγαπημένα τους και πιο δυναμικά-χορευτικά τραγούδια για άλλη στιγμή. Προτιμήστε μελωδίες που θα τα χαλαρώσουν.
  • Διαβάστε τους μια ιστορία. Τα παιδιά τις περισσότερες φορές σηκώνονται γιατί θέλουν λίγο παραπάνω τη συντροφιά σας, γι' αυτό μην τους τη στερείτε. Μείνετε κοντά τους, διαβάστε τους ένα παραμυθάκι αν είναι μικρότερα ή μιλήστε μαζί τους αν είναι μεγαλύτερα.

Έξτρα tip: Πάντα να λέτε στα παιδιά σας τι θα κάνετε και τι θα προηγηθεί πριν πέσουν στο κρεβάτι, έτσι θα ξέρουν τι θα ακολουθήσει, τι να περιμένουν και τι πρέπει να κάνουν.

Το πρόγραμμα όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι ΚΑΘΑΡΑ ενδεικτικό. Κάποια πράγματα μπορείτε να τα αλλάξετε με πράγματα που αρέσουν περισσότερο στα δικά σας παιδιά και με πράγματα που θα είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved