Τρεις λόγοι που η ρουτίνα μπάνιου του μωρού μας είναι η πιο σημαντική της ημέρας

Κάθε νέα μητέρα αντιλαμβάνεται πολύ σύντομα μετά τον ερχομό του μωρού της πως η ρουτίνα που τηρεί μέσα στην ημέρα βοηθά πολύ το παιδάκι της να είναι πιο ήρεμο και χαλαρό.

Τρεις λόγοι που η ρουτίνα μπάνιου του μωρού μας είναι η πιο σημαντική της ημέρας

Τα μωράκια απολαμβάνουν τη φροντίδα των γονιών τους από την πρώτη στιγμή της γέννησής τους και μέχρι να θεωρηθούν… «μεγάλα παιδιά» και η συνέπεια της ρουτίνας μέσα στην ημέρα τούς δίνει την αίσθηση ασφάλειας και ικανοποίησης. Ο ύπνος, το φαγητό, το μπάνιο, ακόμα και το παιχνίδι, όταν γίνονται καθημερινά επί της ίδιας βάσης, σχεδόν… «εξασφαλίζουν» ένα ήρεμο μωράκι, χαρούμενο κι ευχαριστημένο. Ειδικά όσον αφορά στη ρουτίνα του μπάνιου του μωρού, αυτή σύντομα γίνεται η πιο αγαπημένη ώρα της ημέρας τόσο για τη μητέρα, όσο και για το ίδιο και θα εξηγήσουμε αμέσως το γιατί!

Καθαριότητα και υγιεινή, για να πηγαίνουν όλα καλά

Η ώρα του μπάνιου είναι η ώρα που η μητέρα ασχολείται διεξοδικά με την καθαριότητα και την υγιεινή του παιδιού της. Η φροντίδα του μωρού, ειδικά όταν πρόκειται για νεογέννητο, είναι εξαιρετικά σημαντική, γι’ αυτό προσέχουμε ώστε να προσφέρουμε στο παιδάκι μας το καλύτερο δυνατό. Επιμελούμαστε διεξοδικά και πολύ σχολαστικά όλο το κορμάκι του, με την απαραίτητη προσοχή και έχοντας μαζί μας τα υψηλής ποιότητας προϊόντα Mustela®: Είναι μαζί μας από τη γέννηση έως το παιδί μας να μεγαλώσει αρκετά, καθώς αποτελούνται από σειρές προϊόντων για κάθε τύπο δέρματος του μωρού και του παιδιού, κανονικό, ευαίσθητο, ξηρό και ατοπικό. Με τα αφροντούς, τα σαμπουάν και τις κρέμες ενυδάτωσης για το σώμα και το πρόσωπο της Mustela®, γνωρίζουμε ότι προσφέρουμε στο παιδί μας προϊόντα με 95% φυσικά συστατικά κατά μέσο όρο, με κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, μοναδική υφή και μυρωδιά. Με σεβασμό στο βρεφικό και παιδικό δερματάκι και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ανάλογα με την ηλικία, φροντίζουμε το μικρό μας όσο καλύτερα μπορούμε.

routina mpaniou 2

Μοναδικές στιγμές σύνδεσης και επαφής με τη μητέρα

Το μπανάκι του μωρού μας είναι η ώρα που όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη εκεί. Από την πρώτη φορά που απολαμβάνουμε την εμπειρία – έστω κι αν χρειαστήκαμε δυο-τρεις προσπάθειες μέχρι να βρούμε τη ρουτίνα που μας ταιριάζει – μέχρι τη στιγμή εκείνη που το παιδάκι μας παίρνει το τηλέφωνο του ντους και ξεπλένεται μόνο του, η μαμά είναι εκεί για να το φροντίσει, να παρατηρήσει το σωματάκι του που αλλάζει μεγαλώνοντας και για να επιμεληθεί τα «δύσκολα» σημεία, τις βρεφικές πτυχές στα χέρια και τους μηρούς, τα σημεία πίσω από τα αυτιά, την κοιλίτσα και την πλατούλα κι αργότερα τα μαυρισμένα γόνατα από το ατέλειωτο παιχνίδι… Το βρέφος νιώθει άνετα μέσα στο μπανάκι του, καθώς, όπως πολύ συχνά αναφέρεται, οι συνθήκες θυμίζουν εκείνες της μήτρας και όσο χαλαρώνει, τόσο πιο εύκολη είναι η επικοινωνία, τόσο πιο δυνατή η σύνδεση με τη μητέρα.

Τα παιχνίδια με το νερό, τα πλατσουρίσματα, τα παιχνίδια με τη σαπουνάδα από το Mustela® Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά, μας χαρίζουν αμέτρητες στιγμές χαράς με το μικρό μας – είναι μια ώρα που πιθανώς να δούμε το μικρό μας να χαμογελάει για πρώτη φορά μέσα στο νερό και με τους αφρούς γύρω του! Αλλά και αργότερα, το μεγαλύτερο πια παιδάκι μας, απολαμβάνει να χρησιμοποιεί μόνο του το Mustela® Απαλό Σαμπουάν, που καθαρίζει και ξεμπλέκει τα μαλλάκια του – είναι ένα «κατόρθωμα» που το κάνει να νιώθει σπουδαίο και σημαντικό στα μάτια της μαμάς, που φυσικά απολαμβάνει το επίτευγμα και τις νέες δεξιότητες που κατακτά το καμάρι της!

routina mpaniou 3

Προετοιμασία για τον ύπνο

Αν και δεν είναι «απαράβατος κανόνας», είναι γεγονός πως η χαλάρωση του μωρού μας που επιτυγχάνουμε με το μπανάκι του, οδηγεί ευκολότερα στον ύπνο. Γνωρίζουμε καλά πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για το μωρό μας, είτε πρόκειται για νεογέννητο είτε για μεγαλύτερο παιδάκι και στόχος κάθε μητέρας είναι να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες που μπορεί. Πολλές μανούλες επιλέγουν την ώρα πριν ξεκινήσει η ρουτίνα του ύπνου ως την καλύτερη δυνατή για τη ρουτίνα του μπάνιου: Το μωράκι παίζει, χαλαρώνει, είναι ήρεμο και χαρούμενο, είναι έτοιμο για βαθιά ξεκούραση.

Μέσα στο μπάνιο άλλωστε, δίνουμε στο μωράκι μας τον χρόνο που χρειάζεται για να ευχαριστηθεί το νερό, να παίξει, να αντιληφθεί το σώμα του και να χαλαρώσει. Εξάλλου, η ρουτίνα μπάνιου του μωρού και του παιδιού συνεχίζεται και αφού αυτό βγει από τη μπανιέρα του. Το επόμενο βήμα είναι το απαλό, προσεκτικό και επιμελές σκούπισμα (ταμποναριστά) με την αφράτη του πετσέτα και το μασαζάκι της μαμάς με την αγαπημένη μας κρεμούλα ενυδάτωσης Mustela® Hydra Bébé για το σώμα και το πρόσωπο. Όπως θα ίσχυε και για έναν ενήλικα, το ίδιο και ακόμα περισσότερο το μωράκι μας, είναι πλέον χαλαρό και έτοιμο για τον ύπνο του.

routina mpaniou 4

Πώς θα πετύχουμε την καλύτερη ρουτίνα μπάνιου για το μωρό μας

Κάθε μανούλα βρίσκει με το μωρό της την ιδανική ρουτίνα μπάνιου που ταιριάζει και στους δυο, εν τούτοις υπάρχουν κάποιες σταθερές που συμβάλλουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αρχικά, πριν ξεκινήσει το μπάνιο, προετοιμάζουμε όλα όσα πρόκειται να χρειαστούμε. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πάντοτε ότι δεν αφήνουμε ποτέ, σε καμία περίπτωση, μόνο του το μωράκι μας στο νερό. Επομένως έχουμε δίπλα μας πριν αρχίσει η διαδικασία το Mustela® αφροντούς του και την πετσέτα του, ενώ στο σημείο που θα το τοποθετήσουμε αμέσως μετά για να το σκουπίσουμε, έχουμε μία πάνα, τα καθαρά του ρουχαλάκια και την κρέμα ενυδάτωσης.

Βάζουμε στο μπανάκι νερό σε ιδανική θερμοκρασία, που για τα βρέφη θεωρείται πως είναι οι 38°C και σε ιδανική ποσότητα, ώστε να μην είναι ούτε πολύ λίγο ούτε πάρα πολύ. Τοποθετούμε το μωρό μας στην ειδική θέση και ξεκινάμε το σαπούνισμα με το Mustela® Απαλό Αφροντούς για Σώμα & Μαλλιά, χρησιμοποιώντας την αντλία της πολύ πρακτικής του συσκευασίας. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, φροντίζοντας και όλα τα «δύσκολα» σημεία (το λαιμό, τις πτυχές στα χεράκια και τα ποδαράκια, την περιοχή των γεννητικών οργάνων, τις μασχάλες), ξεπλένουμε με λίγο νεράκι και απαλές κινήσεις, αποφεύγοντας τα μάτια.

routina mpaniou 5

Το μπάνιο ολοκληρώνεται με την τρίτη του φάση, το σκούπισμα και το άπλωμα ενυδατικής κρέμας. Ταμποναριστά και πολύ απαλά, σκουπίζουμε όλο το σώμα του μωρού μας, προσέχοντας να μην αφήνουμε υγρασία πουθενά. Ακολουθεί επίσης με απαλό μασαζάκι η Mustela® Hydra Bébé, ενώ για πιο ολοκληρωμένη περιποίηση, χρησιμοποιούμε και τη Mustela® Hydra Bébé για το Πρόσωπο – είναι γνωστό πως το δερματάκι στο πρόσωπο των μωρών είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Η ρουτίνα μπάνιου του μωρού μας γίνεται σύντομα η αγαπημένη μας ώρα της ημέρας. Έχουμε την ευκαιρία για απερίσπαστη σύνδεση με το μωράκι μας λίγο πριν τον ύπνο, ώστε να το φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο, με την αγαπημένη μας σειρά προϊόντων Mustela®, που διατίθεται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης. Από την πρώτη μέρα της γέννησης αλλά και αργότερα, όταν μεγαλώσει, με τη μοναδική τους υφή και μυρωδιά, γιατί είναι πλέον γνωστό: «Μυρίζει Μustela®, μυρίζει μωρό»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved