5+1 tips για να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του μωρού όταν θηλάζετε

Το μωρό γκρινιάζει κάθε φορά που προσπαθείτε να το θηλάσετε; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε.

5+1 tips για να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του μωρού όταν θηλάζετε

Τους πρώτους μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, η γκρίνια και το κλάμα είναι σύνηθες φαινόμενο. Το κλάμα είναι για αυτό ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας και οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να γκρινιάζει ποικίλουν. Οι κολικοί, τα πονάκια, η αδιαθεσία και η πείνα είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

Πολλά παιδιά γκρινιάζουν και την ώρα του θηλασμού με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται δύσκολη και χρονοβόρα. Τα καλά νέα είναι ότι η γκρίνια του μωρού στον θηλασμό, σε μεγάλο βαθμό είναι φυσιολογική και δεν έχει να κάνει με το μητρικό γάλα.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ηρεμήσετε το μωρό σας και να αντιμετωπίσετε τη γκρίνια του τη διάρκεια του θηλασμού;

Δερματική επαφή πριν το θηλασμό

Η δερματική επαφή με το μωρό έχει πολλά οφέλη και μεταξύ άλλων το ηρεμεί και το κάνει να αισθάνεται ασφάλεια. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε το μωρό στο στήθος σας ή στο λαιμό σας πριν τον θηλασμό και δώστε του χρόνο να ηρεμήσει και να αισθανθεί άνετα.

Δοκιμάστε διαφορές στάσεις

Κάποιες φορές η αλλαγή στάσης του σώματος ή στήθους, μπορεί να βοηθήσει το μωρό να ηρεμήσει και να θηλάσει πιο άνετα.

Ζητήστε βοήθεια

Υπάρχουν στιγμές που σίγουρα κι εσείς χρειάζεστε ένα διάλειμμα. Το μωρό σας συναισθάνονται και τα δικά σας συναισθήματα, οπότε εάν εσείς είστε κουρασμένη, ή στρεσαρισμένη το περνάτε και σε αυτό. Ζητήστε βοήθεια από τον σύντροφό σας να κρατήσει για λίγο το μωρό και αξιοποιήστε το χρόνο για να χαλαρώσετε.

Χαμηλός φωτισμός και κίνηση

Δοκιμάστε να χαμηλώσετε τον φωτισμό και να θηλάσετε το μωρό περπατώντας. Η κίνηση και το σκοτάδι θα το ηρεμήσουν και θα μπορεί να συγκεντρωθεί στον θηλασμό πιο εύκολα.

Ρέψιμο

Κάποιες φορές το μωρό χρειάζεται να ρευτεί, όχι μόνο μετά το φαγητό, αλλά και πριν, για να μπορεί να θηλάσει με ευκολία. Δοκιμάστε να το βάλετε στον ώμο σας και χτυπήστε του απαλά την πλατούλα.

Θηλάστε το αφού ξυπνήσει

Δοκιμάστε να θηλάσετε το μωρό αμέσως μετά το ξύπνημα. Είναι ξεκούραστο, χαλαρό και οι πιθανότητες να γκρινιάξει, είναι λιγότερες.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved