Υπέροχοι τρόποι για να ηρεμήσετε ένα μωρό

Πώς να ηρεμήσετε ένα ανήσυχο μωρό - δεν θα είναι πάντα ήσυχο το μωρό σας!

Υπέροχοι τρόποι για να ηρεμήσετε ένα μωρό
Photo by Brytny.com on Unsplash

Η αγκαλιά σας, η φωνή σας, η μυρωδιά σας και το άγγιγμά σας, μπορούν να ηρεμήσουν το μωρό σας καθώς είναι κάτι που αναγνωρίζει από τη μήτρα ακόμη.

Το μωράκι σας έχει περάσει περίπου 40 εβδομάδες μέσα σε ένα ήσυχο, ζεστό, σκοτεινό και υγρό περιβάλλον, οπότε είναι λογικό να νιώθει «έξω από τα νερά του» όταν βγαίνει στον έξω κόσμο που δεν είναι καθόλου υγρός, καθόλου σκοτεινός και στην αρχή καθόλου ζεστός.

Από την πρώτη μέρα το νεογέννητό σας, αρχίζει να χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις που έχει αναπτύξει μέσα στη μήτρα. Γι' αυτό και όλα τα ερεθίσματα που θα λάβει μόλις βγει έξω, είναι αρκετά για να κάνουν το μικρό σας πλασματάκι να βάλει τα κλάματα.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με την αποτελεσματική εμπλοκή των αισθήσεων του μωρού κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της γέννησής τους, εσείς σαν μαμά μπορείτε να το επαναφέρετε στην ήσυχη κατάσταση που απολάμβανε ενώ ήταν κουλουριασμένο στην κοιλιά σας.

Ιδού τι πρέπει να κάνετε

Αίσθηση της αφής

  • Πριν τη γέννηση: κάντε μασάζ στην κοιλιά σας πριν τον τοκετό. Έτσι θα συνηθίσει στο άγγιγμά σας.
  • Όταν γεννηθεί: κρατήστε το στην γυμνή σας αγκαλιά για να αισθανθεί το δέρμα σας και για να σας μυρίσει.

Αίσθηση της γεύσης

  • Πριν τη γέννηση: το μωρό σας θα αρχίσει να γεύεται το αμνιακό υγρό από το δεύτερο τρίμηνο και μετά και έτσι θα γεύεται όλα όσα τρώτε.
  • Όταν γεννηθεί: συνεχίστε να τρώτε ό,τι τρώγατε και στην εγκυμοσύνη σας ώστε κατά τον θηλασμό το μωρό να γεύεται ό,τι και στη μήτρα.

Αίσθηση της ακοής

  • Πριν τη γέννηση: Βάλτε ένα νανούρισμα ή τραγουδήστε του χαϊδεύοντας την κοιλίτσα σας. Το μωρό σας από την 36η εβδομάδα και μετά μπορεί να ακούσει καθαρά τα πάντα.
  • Όταν γεννηθεί: συνεχίστε να βάζετε το ίδιο νανούρισμα ή του λέτε το ίδιο τραγούδι, χαϊδεύοντας το και κρατώντας το κοντά στο σώμα σας.

Αίσθηση της όσφρησης

  • Πριν τη γέννηση: διαλέξτε μια συγκεκριμένη μυρωδιά που θέλετε το μωρό σας να αναγνωρίζει. Από τη 15η εβδομάδα και μέχρι το τρίτο τρίμηνο, το έμβρυό σας θα οσφρηστεί αρώματα που θα μπορεί να θυμηθεί αργότερα.
  • Όταν γεννηθεί: το μωρό σας θα ψάχνει γνώριμα αρώματα που θα το κάνουν να νιώθει άνετα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved