Πέντε τρόποι για να ηρεμήσετε το μωρό

Πώς μπορείτε να ηρεμήσετε ένα ανήσυχο μωρό;

Πέντε τρόποι για να ηρεμήσετε το μωρό

Τα μωρά από το ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον της μήτρας, πρέπει να προσαρμοστούν στον έξω κόσμο. Για αυτά, πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα και ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσουν τη δυσανασχέτησή τους, είναι το κλάμα.

Τι μπορείτε να κάνετε εσείς σε αυτήν την περίπτωση;

Ακουμπήστε το στο στήθος σας

Τα μωρά ηρεμούν όταν το δέρμα τους ακουμπάει στο δικό σας. Εάν το μωρό σας είναι ανήσυχο, πάρτε το αγκαλιά και τοποθετήστε το κεφαλάκι του στο δέρμα του στήθους ή του λαιμού σας. Η επίδραση αυτή της δερματικής επαφής ισχύει όχι μόνο για τις μαμάδες αλλά και για τους μπαμπάδες.

Κάντε του μασάζ με απαλές κινήσεις

Το βρεφικό μασάζ έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για το μωρό. Κάποια από αυτά είναι η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, η ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και των μυών και φυσικά η αντιμετώπιση των κολικών, που είναι κι ένας από τους πιο συνήθεις λόγους που κλαίει ένα μωρό.

Καταναλώστε τροφές που τρώγατε και την περίοδο της εγκυμοσύνη

Οι τροφές που καταναλώνεται στην καθημερινότητά σας επηρεάζουν τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Εντάξτε στο διατροφολόγιό σας και τροφές που καταναλώνατε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεύσεις που θα είναι γνώριμες στο μωρό.

Μιλήστε του ή τραγουδήστε του σιγανά

Ήδη από την εγκυμοσύνη, το μωρό αναγνωρίζει τη φωνή σας και η επίδρασή της είναι η ίδια με τη μυρωδιά και το άγγιγμα σας. Για να ηρεμήσετε το μωρό μιλήστε του σιγανά, διαβάστε του κάτι ή τραγουδήστε του ένα νανούρισμα.

Επιδιώξτε την οπτική επαφή

Το μωρό αναγνωρίζει και μπορεί να εστιάσει στο πρόσωπό σας. Αν είναι ανήσυχο ανασηκώστε το ελαφρά και κοιτάξτε το κατευθείαν στα μάτια. Η οπτική αυτή επαφή θα το ηρεμήσει.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved