Τρεις ερωτήσεις που όλες οι μαμάδες κάνουν για το ενός μηνός μωρό τους

3 ερωτήσεις που κάνουν όλες οι νέες μαμάδες τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού τους.

Τρεις ερωτήσεις που όλες οι μαμάδες κάνουν για το ενός μηνός μωρό τους

Συγχαρητήρια! Το μωρό σας είναι στον πρώτο του μήνα και εσείς είστε γεμάτες περιέργεια!

Είναι δύσκολο να πιστέψετε πόσο έχει αλλάξει η ζωή σαυ από τη στιγμή που ήρθε στη ζωή το πρώτο σας μωράκι. Το μωρό σας κατά τη διάρκεια του πρώτου του μήνα εξαρτάται πλήρως από εσάς. Πιθανότατα αισθάνεστε πιο σίγουρες στις ικανότητές σας από ό, τι πριν από ένα μήνα. Και με βάσιμους λόγους - εμπιστεύεστε τα ένστικτά σας.

Ωστόσο οι ερωτήσεις μιας νέας μαμάς δεν έχουν τέλος.

Ποιες είναι λοιπόν εκείνες οι τρεις ερωτήσεις που όλες οι μαμάδες κάνουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που είναι με το νεογέννητο μωράκι τους στο σπίτι; Τι τις απασχολεί περισσότερο; Πάμε να τις δούμε με τις απαντήσεις τους μαζί.

Πόσο μπορεί να φάει ένα μωρό;

Κατά μέσο όρο, ένα νεογέννητο μωρό μπορεί περίπου να φάει (45-90 χιλιοστόλιτρα) κάθε 2-3 ώρες. Αυτή η ποσότητα αυξάνεται καθώς το μωρό σας μεγαλώνει και είναι σε θέση να πάρει περισσότερο σε κάθε τροφή. Σε περίπου 2 μήνες, το μωρό σας μπορεί να παίρνει (120-150 χιλιοστόλιτρα) σε κάθε τροφή και οι τροφοδοσίες μπορεί να είναι κάθε 3-4 ώρες.

Τι βλέπει ένα μωρό κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα;

Τα βρέφη αυτής της ηλικίας μπορούν να επικεντρωθούν σε σχήματα που βρίσκονται κοντά, αλλά βλέπουν μακρινά αντικείμενα ως θολά επειδή είναι μυωπικά. Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν, η όραση βελτιώνεται. Μέχρι το τέλος των 3 μηνών, μπορούν να ακολουθήσουν ένα κινούμενο αντικείμενο, ενδιαφέρονται περισσότερο για τα σχήματα και τα σχέδια και μπορούν να εντοπίσουν γνωστά πρόσωπα, ακόμη και σε απόσταση.

Πόσο μπορεί να κοιμηθεί το μωρό μου κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα;

Για την πρώτη εβδομάδα, κοιμούνται συνολικά 16-18 ώρες, περίπου το ήμισυ κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις υπόλοιπες ώρες μέσα στην ημέρα. Από 2 εβδομάδες έως 2 μηνών, κοιμούνται κατά μέσο όρο 15,5-17 ώρες συνολικά, περίπου 8,5-10 ώρες τη νύχτα και έξι έως επτά ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved