Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία: Τι θα ισχύει σε Πανελλήνιες, βαθμούς και προαγωγικές εξετάσεις

Αλλάζουν όλα στην Παιδεία - Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τους βαθμούς και την προαγωγή στις τάξεις - Τι θα ισχύει για τις μετεγγραφές  -Επιστρέφουν τα Λατινικά και η «διαγωγή» των μαθητών - Αγγλικά και στα Νηπιαγωγεία, ενώ αλλαγές θα υπάρξουν στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία: Τι θα ισχύει σε Πανελλήνιες, βαθμούς και προαγωγικές εξετάσεις

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (28/05) στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του στην Επιτροπή, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι με το νομοσχέδιο έρχονται νέα δεδομένα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, τις μετεγγραφές φοιτητών, την αξιολόγηση σχολείων, την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, για τα εξεταζόμενα μαθήματα στο γυμνάσιο, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Επιπλέον, εισάγει πιλοτικά νέες θεματικές στο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved