Γλώσσα Δ' δημοτικού: Επαναληπτικές ασκήσεις στην 4η ενότητα - Εκτυπώστε τις

Τα παιδιά των δημοτικών σχολείων είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν στο σχολείο φέτος και αν θα επιστρέψουν.

Γλώσσα Δ' δημοτικού: Επαναληπτικές ασκήσεις στην 4η ενότητα - Εκτυπώστε τις

Όπως ανέφερε και η υπουργός Παιδείας, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου, μόνο αν είναι απολύτως βέβαιοι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά. Αν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν φέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Μέχρι λοιπόν να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα ανοίξουν τα Δημοτικά, αξιοποιήστε το χρόνο σας στο σπίτι κάνοντας επαναληπτικές ασκήσεις.

Σήμερα θα σας προτείνουμε επαναληπτικές ασκήσεις Γλώσσας της Δ' Δημοτικού στην 4η ενότητα σε μια προσπάθεια να έχει το παιδί καθημερινή επαφή με την ύλη του σχολείου, εκτός από την εξ αποστάσεων διδασκαλία.

Μέσα από τις επαναληπτικές ασκήσεις τα παιδιά θα θυμηθούν πώς να χρησιμοποιούν επιχειρήματα σε μια συζήτηση, να γράφουν επιστολές σε επίσημο και ανεπίσημο ύφος, να ξεχωρίζουν το οριστικό άρθρο από τους αδύνατους τύπους της προσωπικής αντωνυμίας, να κλίνουν τα προπαροξύτονα αρσενικά ουσιαστικά σε -ος και να διακρίνουν την απλή από τη σύνθετη πρόταση.

Στη gallery θα βρείτε όλες τις επαναληπτικές ασκήσεις για την 4η ενότητα της Δ' δημοτικού.

πηγή εκπαιδευτικού υλικού: iliadisilias.blogspot.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved