Ιδιαίτερα μαθήματα: Τρία tips για να διαλέξεις τον ιδανικό δάσκαλο για το μικρό σου!

Μία από τις δυσκολότερες αποφάσεις για μία μανούλα είναι η στιγμή που θα χρειαστεί να εμπιστευτεί σε κάποιον άλλον το μέλλον του μικρού της. 

Ιδιαίτερα μαθήματα: Τρία tips για να διαλέξεις τον ιδανικό δάσκαλο για το μικρό σου!

Ομολογουμένως, μόνο όποια έχει περάσει από τη χρονοβόρα διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου εκπαιδευτικού για τα ιδιαίτερα μαθήματα του παιδιού, είναι σε θέση να καταλάβει πόσο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται. Μπορεί η διδακτέα ύλη να είναι ίδια για όλα τα παιδιά, όμως το κάθε παιδί είναι μια διαφορετική προσωπικότητα με ξεχωριστές ανάγκες και ικανότητες. Αυτό σημαίνει πως είναι κάπως… άστοχο να βασιζόμαστε σε προτάσεις και παροτρύνσεις γνωστών, φίλων και… συγγενών, όταν πρόκειται να επιλέξουμε έναν εκπαιδευτικό για το παιδί μας.

Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία η εύρεση του δασκάλου να γίνει όσο πιο κοντά στην αρχή του σχολικού έτους, καθώς καλό θα ήταν οποιοδήποτε μαθησιακό κενό ή δυσκολία αντιμετωπίζει το παιδί, να ξεπεραστεί πριν δημιουργηθούν περαιτέρω κενά. Για να μην κάνεις, λοιπόν, κάποια απερίσκεπτη επιλογή, η οποία σε βάθος χρόνου δεν θα ωφελήσει τις επιδόσεις του μικρού σου, παρακάτω έχουμε δημιουργήσει μία λίστα με τα βήματα που αξίζει να ακολουθήσεις, καθώς και την πρωτοποριακή πλατφόρμα που πρέπει να επισκεφθείς, για να ανακαλύψεις τον εκπαιδευτικό που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του παιδιού!

idiaitera mathimata 2

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του παιδιού

Πριν προχωρήσεις σε βιαστικές κινήσεις, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις τις ανάγκες που αντιμετωπίζει το παιδί. Συζητώντας κατ’ ιδίαν με τη δασκάλα του, ρωτώντας το τακτικά πώς πήγε η μέρα στο σχολείο, αν χρειάζεται τη βοήθειά σου σε κάποιο μάθημα και παρακολουθώντας διακριτικά τη μελέτη του, θα μπορέσεις να έχεις σύντομα μία πιο σφαιρική εικόνα. Αν διαπιστώσεις κάποια σημαντική δυσκολία σε κάποιο μάθημα, τότε πλέον μπορείς να περάσεις στην αναζήτηση του κατάλληλου εκπαιδευτικού. Μπαίνοντας χωρίς κανένα απολύτως κόστος στην ιστοσελίδα του Instateacher και επιλέγοντας στην μπάρα αναζήτησης το μάθημα ή τη δραστηριότητα για την οποία ενδιαφέρεσαι, θα έχεις στη διάθεσή σου πάνω από 200 προφίλ καταρτισμένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για να στηρίξουν με επιτυχία τις μελλοντικές προσπάθειες του μικρού σου.

Πραγματοποιώντας μία στοχευμένη αναζήτηση

Σαφώς δεν μπορείς να μελετήσεις 200 διαφορετικά προφίλ και βιογραφικά, ούτε να μπεις στη διαδικασία να τα συγκρίνεις μεταξύ τους για να καταλήξεις στο ιδανικότερο. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, έρχονται να σε βοηθήσουν όλα τα κριτήρια σε μορφή «φίλτρων» που υπάρχουν στην αριστερή πλευρά της οθόνης σου.
Επιλέγοντας την περιοχή που διαμένεις, τις ώρες που σε εξυπηρετούν και το ποσό που μπορείς να διαθέσεις για τα μαθήματα, θα είσαι σε θέση να κάνεις μια πρώτη επιλογή και να καταλήξεις στα επικρατέστερα προφίλ που αντιστοιχούν περισσότερο στα δεδομένα σου. Σε περίπτωση που ανησυχείς πως δεν θα βρεις κάποιον ειδικευμένο εκπαιδευτικό στο μάθημα που σε ενδιαφέρει, να γνωρίζεις πως η πλατφόρμα περιλαμβάνει πάνω από 200 διαφορετικούς τίτλους μαθημάτων, όπως Μελέτη Δημοτικού, Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Βιολογία (μέσα σε αυτά και μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου, ξένων γλωσσών, τεχνών και πληροφορικής) και περισσότερους από 900 εγγεγραμμένους καθηγητές στο σύνολο.

idiaitera mathimata 3

Η πρώτη επικοινωνία

Έχοντας περάσει από τα δύο προηγούμενα βήματα, στο τρίτο και τελευταίο βήμα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να έρθεις επιτέλους σε επικοινωνία με τους δασκάλους που σε ενδιαφέρουν, χρησιμοποιώντας την ειδικά σχεδιασμένη φόρμα επικοινωνίας που υπάρχει στο προφίλ τους και ζητώντας βέβαια και την πολύτιμη γνώμη του παιδιού. Το βασικότερο που πρέπει να θυμάσαι, είναι πως οι δάσκαλοι του Instateacher είναι ως επί το πλείστον πιστοποιημένοι, προσκομίζοντας έγγραφα και πτυχία που επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που έχουν αναρτήσει στο προφίλ τους, στην έμπιστη ομάδα ελέγχου της πλατφόρμας. Τέλος, όσον αφορά στο κόστος των μαθημάτων, πρόκειται για έναν παράγοντα που εξαρτάται καθαρά από τον εκάστοτε δάσκαλο.

Κλείνοντας, θέλω να ξέρεις πως την ανησυχία που αισθάνεσαι για αυτό το νέο πρόσωπο που θα μπει στη ζωή του μικρού σου, λίγο πολύ την αισθάνεται κάθε μανούλα. Το σημαντικότερο είναι πως χάρη στο Instateacher, μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο πως έκανες την καταλληλότερη επιλογή για το μέλλον του παιδιού σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved