Σχολείο και τεχνολογία: Ποια είναι τα tech items που αξίζει να έχουν τα παιδιά;

Κάποτε η έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την αγορά γραφικών υλών, κασετινών και τσαντών πλάτης.

Σχολείο και τεχνολογία: Ποια είναι τα tech items που αξίζει να έχουν τα παιδιά;

Πλέον τα τετράδια τείνουν να αντικατασταθούν από τα τάμπλετ και τα μολύβια και τα στυλό αφήνουν τη θέση τους στο ποντίκι του επιτραπέζιου υπολογιστή και στο touchpad του λάπτοπ. Μπορεί οι εποχές που οι μαθητές ενθουσιάζονταν με την αγορά μιας γεμάτης σχολικής σάκας, με ζωγραφισμένη την εικόνα του αγαπημένου τους ήρωα, να μην έχουν μπει ακόμα στο… χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο η διείσδυση της τεχνολογίας στην καθημερινότητα των παιδιών τα τελευταία χρόνια δημιουργεί διαρκώς νέες ανάγκες σε επίπεδο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, αλλά και καινούργιες προκλήσεις στους γονείς.

Αν θέλετε να μειώσετε το «ψηφιακό χάσμα» με το παιδί σας και ψάχνετε τρόπους για να διεγείρετε λίγο παραπάνω το ενδιαφέρον του, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, τότε τα παρακάτω τεχνολογικά προϊόντα και gadget είναι αυτά που χρειάζεστε! Αρκεί μία επίσκεψη στα καταστήματα Public ή στο Public.gr για να ανακαλύψετε, στις καλύτερες τιμές, όλα εκείνα τα hi-tech items, που θα συνοδεύσουν τη φετινή προσπάθεια των μαθητών στις αίθουσες, μέσα από μία τεράστια γκάμα 100.000+ ειδών τεχνολογίας, αξεσουάρ, βιβλίων, CD-DVD, gaming και παιδικών παιχνιδιών. Μάλιστα, με την αγορά σχολικών ειδών άνω των 50 ευρώ από το Public, κερδίζετε και επιστροφή 20% σε προϊόντα τεχνολογίας!

Τα απαραίτητα gadget

Απαραίτητο «εργαλείο» του σύγχρονου μαθητή είναι ένας αξιόπιστος φορητός ή σταθερός υπολογιστής, ο οποίος θα βοηθήσει το παιδί σας να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες, ασκήσεις και βιβλιογραφία για τις εργασίες και τα μαθήματά του, καθώς θα έχει πρόσβαση σε επιπλέον πηγές, διαδικτυακές βιβλιοθήκες και εκπαιδευτικές βάσεις δεδομένων. Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα εντοπίσετε στο Public.gr και ανταποκρίνονται σε κάθε πορτοφόλι, είναι, τόσο το πολύ οικονομικό Laptop Quest Slimbook Plus 14.1" (x5Z8350/4GB/32GB/HD), όσο και το «ψαγμένο» Quest Nano PC (Atom-Z8350/2GB/32GB/Windows 10 Professional) σε διαστάσεις ενός USB stick!

public

Για να απολαύσει, όμως, ένας μαθητής τις δυνατότητες ενός υπολογιστή, όπως και ενός τάμπλετ, θα χρειαστεί να διαθέτει και τα κατάλληλα περιφερειακά, που θα καλύψουν τις ανάγκες του, τόσο κατά τη διάρκεια της μελέτης, όσο και στον ελεύθερό του χρόνο. Για παράδειγμα, το Logitech Wireless Desktop MK235 είναι ένας αξιόπιστος συνδυασμός ασύρματου πληκτρολογίου και ποντικιού, με το μικροσκοπικό νανοδέκτη Unifying της Logitech, για ξεκούραστο «γράψιμο» και gaming, ενώ το gaming headset G-HDS-001 της NOD, προσφέρει εξαιρετική εμπειρία ήχου και ποιότητα ομιλίας κατά τη διάρκεια του gaming, αλλά και του chatting.

Κατάλληλο «συνοδευτικό» ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι και ένα πολυμηχάνημα για την εκτύπωση, σάρωση και αντιγραφή φωτοτυπιών, εγγράφων, αρχείων και εκπαιδευτικού υλικού. Ιδανικό για το δωμάτιο και το γραφείο είναι το HP DeskJet 2630 AiO, το οποίο εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα, παρέχει καθαρά και ευκρινή έγγραφα και αντίγραφα, δίνει τη δυνατότητα χειροκίνητης εκτύπωσης διπλής όψης, επιτυγχάνει ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, ενώ χάρη στο μικρό του μέγεθος χωράει σε όλους τους περιορισμένους χώρους. Συν τοις άλλοις, προσφέρει καλή ταχύτητα έγχρωμης εκτύπωσης με υψηλή ποιότητα, ευκολία στο σκανάρισμα εγγράφων και δημιουργία πολλαπλών αντιγράφων με απροβλημάτιστη συνδεσιμότητα, χάρη στην ενσωματωμένη θύρα USB 2.0 και στην υποστήριξη ασύρματης εκτύπωσης, μέσω AirPrint & ePrint.

public 1

Η διαθέσιμη χωρητικότητα για την αποθήκευση αρχείων αποτελεί πάντα ένα ζήτημα που απασχολεί όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για το λόγο αυτό, τα USB φλασάκια και οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι είναι gadget τα οποία θα εκτιμήσει κάθε παιδί που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μπορείτε να προσανατολιστείτε στην αγορά ενός πρακτικού USB Stick SanDisk Cruzer Glide 32GB, που χαρακτηρίζεται για το διακριτικό και κομψό σχεδιασμό, με καπάκι προστασίας για επιπλέον ασφάλεια της κεφαλής, είτε ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου Intenso μεγέθους 500GB. Πρόκειται για δύο φορητές αποθηκευτικές συσκευές, που φέρουν το νεότερο πρωτόκολλο σύνδεσης USB 3.0, για ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερες από το ευρέως γνωστό πλέον USB 2!

Ανεξάρτητα από τις πολύ χρήσιμες προαναφερθείσες επιλογές, το ιδανικό gadget για κάθε σύγχρονο μαθητή παραμένει η αγορά ενός νέου «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας! Με την γκάμα των smartphone να είναι τεράστια και για κάθε πορτοφόλι, η επιλογή της συσκευής που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παιδιού σας, θα αποδειχθεί πολύ εύκολη υπόθεση. Αν, μάλιστα, συνοδέψετε το smartphone και με ένα Powerbank για… άπειρες ώρες πλοήγησης στο διαδίκτυο, η έναρξη της σχολικής χρονιάς δε θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα.

public 2


Πολύ καλή επιλογή αποτελούν και τα wearables. Tο παιδικό Smartwatch Kidizoom DX2 της VTech σε ροζ ή μπλε χρώμα, παραδείγματος χάρη, είναι το απόλυτο gadget για τους λιλιπούτειους, που θέλουν να «αιχμαλωτίζουν» με το φακό τους selfies και βίντεο δράσης, καθώς διαθέτει δύο μικροσκοπικές κάμερες! Παράλληλα, μπορούν να εξερευνήσουν τη δημιουργικότητά τους με διασκεδαστικά εφέ φωτογραφίας, πλαίσια και φίλτρα, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με παιχνίδια, να μάθουν την ώρα και να προσθέσουν πρόσωπα στην οθόνη του ρολογιού! Αν, πάλι, το παιδί σας είναι μεγαλύτερης ηλικίας, ασχολείται με κάποιο άθλημα και θέλετε να ενισχύσετε τις προσπάθειές του στις απαιτητικές προπονήσεις μετά το σχολείο, τότε το Activity Tracker Xiaomi Mi Band 4, είναι αυτό που χρειάζεστε.

public 3


Το νέο band της ΧΙΑΟΜΙ θα καταγράφει, μεταξύ άλλων, τα δεδομένα των επιδόσεών του, προκειμένου να μπορέσει να πετύχει τους στόχους του. Προσφέρει έξι διαφορετικές λειτουργίες άσκησης, υπολογίζει τα βήματα, την απόσταση και τις θερμίδες, δέχεται άμεσα τις κλήσεις, τα μηνύματα, τις ειδοποιήσεις εφαρμογών και τη μουσική, έχοντας για όλα αυτά αυτονομία μπαταρίας που διαρκεί έως 20 ημέρες, με μια μόνο φόρτιση! Και μιας και είπαμε για μουσική, η JBL παρουσίασε τα νέα ακουστικά κεφαλής JBL JR300 Kids, τα οποία είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για παιδιά! Είναι επίπεδα, ελαφριά, άνετα και συμπαγή. Στο εσωτερικό τους είναι τοποθετημένο, ένα ζευγάρι drivers 32mm, έχουν μαλακή επένδυση κεφαλής και μαξιλαράκια αυτιού για άνετη χρήση, ενώ η ένταση φθάνει έως τα 85 dB, ώστε να είναι ασφαλή για τους μικρούς φίλους της μουσικής.

Με μία βόλτα, λοιπόν, στα καταστήματα Public ή στο public.gr μπορείτε να βρείτε όλα τα τελευταία προϊόντα τεχνολογίας, όπως κορυφαία laptops, σταθερούς υπολογιστές, smartphones, οθόνες, πολυμηχανήματα και περιφερειακά, αλλά και έτοιμα school packs που περιλαμβάνουν όλα τα σχολικά βιβλία ανά τάξη, ντυμένα με προστατευτικό κάλυμμα. Μπορείτε, όμως, να επιλέξετε και ανάμεσα σε περισσότερες από 1.000 επώνυμες σχολικές τσάντες για όλες τις τάξεις, σε πολλά διαφορετικά χρώματα, με αγαπημένους ήρωες και πρωτότυπα σχέδια, μόνο από 4,99€.


Όσο για τους πιο «παραδοσιακούς» γονείς που θέλουν να κάνουν τη διαφορά, υπάρχουν και πάνω από 500 απίθανες κασετίνες από 0,99€, σε μοναδικά σχέδια και χρώματα, τεράστια ποικιλία με αποκλειστικά σχέδια τετραδίων, μπλοκ και σημειωματάριων, καθώς και φαγητοδοχεία και παγούρια για το σχολείο, αλλά και τις εκδρομές, με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών! Και μην ξεχνάτε ότι τώρα το Public φέρνει όλα τα σχολικά στη πόρτα σας σε λίγες ώρες! Με τη νέα υπηρεσία Next Day Delivery του Public, μπορείτε να έχετε όλα τα σχολικά που χρειάζεστε, με παράδοση σε λιγότερο από 24 ώρες εντός Αττικής και χωρίς καμία έξτρα χρέωση!

public 4


Φυσικά, τον Σεπτέμβριο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι μοναδικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το Public για τους μικρούς του φίλους, για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δείτε τες όλες εδώ!

#για_όλα_τα_σχολικά_Public

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved