Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εκπαίδευση σήμερα

Μπορεί η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων να έλαβε «τέλος», έπειτα από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το 2019, ωστόσο, την περίοδο που διανύουμε, η πλειονότητα των νέων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές καλείται να λάβει πολλές σημαντικές αποφάσεις.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Εκπαίδευση σήμερα

Της Ειρήνης Πολλάλη

Οι φετινές βάσεις κινήθηκαν με αρνητικό πρόσημο. Για την ακρίβεια, πολλές «δημοφιλείς» σχολές είδαν καταβαράθρωση στις βάσεις εισαγωγής τους, ενώ τα Οικονομικά και η Πληροφορική ήταν τα μοναδικά επιστημονικά πεδία που ξεχώρισαν, συνεχίζοντας την ανοδική, περσινή τους πορεία.

Το ζήτημα είναι πως παρά την πτώση που σημειώθηκε σε αρκετά τμήματα, πολλοί είναι οι νέοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή της προτίμησής τους. Ακόμη περισσότεροι όμως, είναι εκείνοι που προτίμησαν να μην επιλέξουν τις δημόσιες σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή εισήχθησαν σε τμήματα τα οποία δεν ικανοποιούν τα θέλω τους και δεν μπορούν να εγγυηθούν τη σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το τελευταίο αυτό στοιχείο φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη σημασία για την επιλογή σπουδών για την πλειονότητα των νέων εν έτει 2019 και όπως όλα δείχνουν, καθορίζει τις τάσεις στις πιο δημοφιλείς σχολές και ειδικότητες.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved