Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει ποδήλατο

Ήρθε η ώρα το παιδί σας να μάθει ποδήλατο.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει ποδήλατο

Από τη στιγμή της γέννησης του και όσο μεγάλωνε περιμένατε τη μέρα που το παιδί σας θα μάθει ποδήλατο. Να, που η ώρα έφτασε αλλά είναι λίγο πιο δύσκολη διαδικασία απ’ ότι τη φανταζόσασταν. Με λίγη υπομονή και μερικές τεχνικές συμβουλές γρήγορα το μικρό σας θα γίνει ένας εξαιρετικός ποδηλάτης!

Τρίκυκλο

Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά χρησιμοποιούν για πρώτη φορά ένα τρίκυκλο με το οποίο συνηθίζουν να κάνουν πεντάλ. Ίσως δεν διδάσκει το παιδί σας να κρατήσει την ισορροπία του, αλλά του επιτρέπει να καταλάβει την επιτάχυνση που δημιουργεί ενώ κάνει πεντάλ και εκείνη που δεν ελέγχει στις πλαγιές.

Ποδήλατο

Όταν επιλέγετε ένα ποδήλατο για το παιδί σας, αν είναι πολύ μικρό, επιλέξτε ένα στο οποίο μπορείτε να συνδέσετε επιπλέον τροχούς στο πίσω μέρος. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα ποδήλατο καλής ποιότητας, επειδή συχνά είναι ελαφρύτερα και πιο εύκολο στη χρήση. Αν χρησιμοποιείτε επιπλέον τροχούς (τις γνωστές βοηθητικές ρόδες), το παιδί σας θα μάθει να ποδηλατεί πιο ομαλά, καθώς οι επικίνδυνες γωνίες θα είναι μικρότερες. Αν προσπαθήσει να γυρίσει οπουδήποτε μεταξύ 90 και 180 μοιρών θα είναι ασφαλής.

Ισορροπία

Η πραγματική πρόκληση του παιδιού είναι να βρει την ισορροπία του. Το ποδήλατο πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε τα πόδια του να αγγίζουν τη γη. Έτσι, όταν αισθάνεται πως θα πέσει να μπορεί μόνο του να φρενάρει και να βάζει το πόδι του κάτω.

Προστασία

Μην ξεχάσετε να αγοράσετε επαρκή προστασία. Ο εξοπλισμός που το προστατεύει είναι απαραίτητος: κράνος, προστατευτικά για τα γόνατα και τους αγκώνες θα το προφυλάξουν από πολλά ανεπιθύμητα και επικίνδυνα τραύματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved