Το σχολείο που εφηύρε το πρόγραμμα «σακίδιο στο σπίτι» (vid)

Βρήκε τρόπο να αποθηκεύει τρόφιμα και να τα μοιράζει στα παιδιά που τα χρειάζονται.

Το σχολείο που εφηύρε το πρόγραμμα «σακίδιο στο σπίτι» (vid)

Κανείς δεν θέλει να βλέπει πεινασμένα παιδιά, και κυρίως μικρά παιδιά που πάνε σχολείο! Ας μην κλείνουμε τα μάτια στο γεγονός πως μόνο στις ΗΠΑ, πάνω από 13 εκατομμύρια παιδιά ζουν σε νοικοκυριά που δεν έχουν να φάνε.

Ένα σχολείο στην Ιντιάνα βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο για να εξασφαλίσει ότι τα παιδιά του σχολείου θα μπορούν να έχουν θρεπτική τροφή όχι μόνο στο σχολείο αλλά και το Σαββατοκύριακο. Τι κάνει; Στέλνει λοιπόν τα παιδιά στα σπίτια τους με σακίδια γεμάτα φρέσκο φαγητό που διαφορετικά θα σπαταλούσαν.

Οι μαθητές του Elkhart School District σερβίρονται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα μέσα στο σχολείο. Τώρα -όσοι το έχουν ανάγκη- μπορούν να πάρουν στο σπίτι τους συσκευασμένα ή κατεψυγμένα γεύματα, χάρη σε μια ομάδα που τα συλλέγει και τα αποθηκεύει. Αυτή η ομάδα παίρνει τις μη χρησιμοποιημένες ποσότητες φαγητού (αυτές δηλαδή που δεν σερβίρονται) και στη συνέχεια τα αποθηκεύει σε ειδικά μπλε σακίδια.

«Αυτή η διαδικασία είναι μόνο ένα μέρος αυτού που συμβαίνει», εξηγεί ο υπεύθυνος της ομάδας. 20 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο Woodland επωφελούνται μέχρι στιγμής από αυτό το πρόγραμμα σακιδίων.



Κάθε Παρασκευή απόγευμα αυτά τα παιδιά ,παίρνουν στο σπίτι σακίδια γεμάτα με κατεψυγμένα, -εύκολα να προετοιμάσουν- γεύματα, γεγονός που αποτελεί μια μεγάλη βοήθεια για τους γονείς που, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν τη δυνατότητα να σιτίσουν τα παιδιά τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved