Δέκα πράγματα που οι νηπιαγωγοί εύχονται να γνώριζαν οι γονείς

Όσο δύσκολη και αν φαίνεται η τάξη του νηπιαγωγείου, σίγουρα θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε και εσείς και το παιδί σας.

Δέκα πράγματα που οι νηπιαγωγοί εύχονται να γνώριζαν οι γονείς

Διαβάστε παρακάτω τι θέλουν οι νηπιαγωγοί να γνωρίζετε και προετοιμαστείτε κατάλληλα. Οι παρακάτω δέκα συμβουλές, όχι μόνο θα σας κατατοπίσουν αλλά θα σας συμβουλέψουν και για το πώς να αντιδράτε μετά από κάποιες καταστάσεις.

1.

Την πρώτη μέρα του σχολείου να είστε δυνατοί. Δείξτε ότι αισθάνεστε άνετα με το παιδί σας που αρχίζει το σχολείο. Μόλις φτάσετε στην τάξη, δώστε του μια γρήγορη αγκαλιά και ένα φιλί στην πόρτα και αφήστε την δασκάλα του να το ξεναγήσει στην τάξη. Ακόμη και αν κλαίει μια δασκάλα είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί με το παιδί σας βοηθώντας το να προσαρμοστεί καλύτερα.

2.
Εάν έχετε ερωτήσεις ή ανησυχίες που θα θέλατε να συζητήσετε με τη δασκάλα, η ώρα άφιξης στο νηπιαγωγείο δεν είναι η κατάλληλη. Εκείνη τη στιγμή, φτάνουν όλα τα παιδιά με τους γονείς και η προσοχή της πρέπει να είναι στα παιδιά. Αντ 'αυτού, ζητήστε της να κανονίσει ένα ραντεβού ώστε να κουβεντιάσετε με την ησυχία σας.

3.
Κάποια παιδιά που πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο ξέρουν να μετρούν μέχρι το 30, να γράφουν το όνομά τους ή να συλλαβίζουν. Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας δεν κάνει κάτι από αυτά. Σε αυτές τις δεξιότητες θα εξασκηθούν καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

4.
Να κοιτάτε καθημερινά την τσάντα του παιδιού σας. Πολλές φορές, η δασκάλα βάζει μέσα σημειώσεις που αφορούν το παιδί. Έτσι λύνονται πολλές σας απορίες.

nipiagogeio 1

5.
Εάν το παιδί σας έχει πρόβλημα με κάποιο άλλο παιδί στην τάξη, μιλήστε με πρώτα με τη δασκάλα πριν απευθυνθείτε στον άλλο γονέα. Η δασκάλα γνωρίζει και τα δύο παιδιά και καταλαβαίνει τη δυναμική της τάξης. Έτσι μπορεί εκείνη να έχει τη λύση στο πρόβλημά σας.

6.
Πάντα να βρίσκετε χρόνο να συναντηθείτε με τη δασκάλα. Οι συναντήσεις που ορίζουν οι δάσκαλοι ενδιάμεσα στο σχολικό έτος, ορίζονται για να ενημερωθείτε εσείς για τη σχολική επίδοση αλλά και τη συμπεριφορά του παιδιού σας.

7.
Ζητήστε από το παιδί σας να είναι ευγενικό και να τηρεί τους κανόνες του σχολείου. Στο σχολείο, υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες από αυτούς που υπάρχουν στο σπίτι, για αυτό και τα παιδιά θα πρέπει να ακούν τη δασκάλα τους.

8.
Διδάξτε το παιδί σας να είναι υπεύθυνο για τα δικά του πράγματα. Θα πρέπει να μάθουν μόνα τους να τακτοποιούν την τσάντα τους και να βάζουν τις εργασίες μέσα. Μια δασκάλα δεν μπορεί να δεχτεί ως δικαιολογία «Η μαμά μου ξέχασε να βάλει την εργασία στην τσάντα!».

9.
Πριν πάτε στη συνάντηση που έχει ορίσει η δασκάλα, ετοιμάστε σημειώσεις. Γράψτε σε ένα χαρτί όλα εκείνα που θέλετε να τη ρωτήσετε. Έτσι θα είστε σίγουρη ότι δεν έχετε ξεχάσει κάτι και θα λυθούν όλες σας οι απορίες. Να θυμάστε να μη διστάζετε να αναφέρετε οποιοδήποτε προβληματισμό σας.

10.
Πάντα να βοηθάτε και να στηρίζετε το παιδί σας. Να δείχνετε ενδιαφέρον για τις εργασίες που επιστρέφουν στο σπίτι και να τα ρωτάτε πώς τα πέρασαν. Είναι σημαντικό να το γνωρίζετε ώστε να μεταφέρετε οποιοδήποτε πρόβλημα που προκύπτει στη δασκάλα.

Τέλος, χρησιμοποιήστε τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν αρχίσει το σχολείο για να βοηθήσετε το παιδί σας να προετοιμαστεί. Αλλάξτε το πρόγραμμα του και βάλτε το νωρίς για ύπνο. Ξυπνήστε το την ώρα που θα το ξυπνάτε για το σχολείο και κάθε απόγευμα αφιερώστε μισή ώρα, διαβάζοντας ήσυχα στο δωμάτιό του ένα εξωσχολικό βιβλίο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved