Γιατί το γραφείο του μαθητή πρέπει να έχει σταθερή καρέκλα χωρίς ροδάκια;

Back to school... Πολλοί γονείς αναρωτιούνται τι μπορεί να φταίει και το μικρό τους, δεν συγκεντρώνεται στο διάβασμα. Πρόκειται για ένα λάθος, που κάνουν οι γονείς από την πρώτη στιγμή που θα μετατρέψουν το παιδικό δωμάτιο, σε δωμάτιο μαθητή.

Γιατί το γραφείο του μαθητή πρέπει να έχει σταθερή καρέκλα χωρίς ροδάκια;

Αυτό που φταίει, δεν είναι άλλο από την καρέκλα που επιλέγουν για να διαβάσει το μικρό τους. Οι περισσότεροι γονείς, όταν φτιάχνουν-αλλάζουν το δωμάτιο και αγοράζουν γραφείο, η καρέκλα που επιλέγουν έχει τις περισσότερες φορές ροδάκια.

Οι καρέκλες με τα ροδάκια φαίνονται πολύ αστείες στα παιδιά και τις θεωρούν παιχνίδι.

Αντί να κάτσουν λοιπόν να συγκεντρωθούν στο διάβασμα, αρχίζουν να κουνιούνται αριστερά και δεξιά με αποτέλεσμα να αποσπάται η προσοχή τους.

Εκτός όμως από την καρέκλα με τα ροδάκια, άλλος ένα λόγος που αποσπά την προσοχή των παιδιών από το διάβασμα είναι ο θόρυβος. Κάποιοι γονείς, διαβάζουν το παιδί στο τραπέζι της κουζίνας, στο τραπεζάκι του σαλονιού όπου λίγο πολύ, η τηλεόραση και ο θόρυβος αποσπά την προσοχή του.

Έτσι λοιπόν, ως γονείς, θα πρέπει να καθιερώσετε μια συγκεκριμένη ώρα για διάβασμα στο δικό του γραφείο, με μία καρέκλα χωρίς ροδάκια. Μόνο έτσι θα μπει σε ένα σωστό πρόγραμμα το μικρό σας.

Δείτε εδώ όλα τα θέματα Back to School του Mothersblog.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved