Οι Κυριακές είναι για παιχνιδοκαμώματα και βουτιές στο νηπιαγωγείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Τα παιδιά μας παίζουν και ανακαλύπτουν με… παιχνιδοκαμώματα.

Οι Κυριακές είναι για παιχνιδοκαμώματα και βουτιές στο νηπιαγωγείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μας, όλες οι μανούλες προσπαθούμε να βρούμε τις δραστηριότητες εκείνες που θα τα χαροποιήσουν αλλά ταυτόχρονα, θα συμβάλλουν στην σωστή ανάπτυξή τους και φυσικά, στη δημιουργία μίας ακόμη πιο δυνατής σχέσης μαμάς - παιδιού. Με δυο λόγια, θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο και τον εαυτό τους, έχοντας εμάς ως «συνοδοιπόρους». Και η ιδανική ευκαιρία να «επενδύσουμε» μικροί και μεγάλοι στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι τα Σαββατοκύριακα που μας βρίσκουν όλους μαζεμένους στο σπίτι.

Βλέπετε, οι μέρες που απλά ακούγαμε ένα «μαμά» και σηκωνόμασταν βιαστικά, για να πάρουμε τα παιδιά μας στην αγκαλιά μας και να τους δώσουμε το γάλα τους έχουν αρχίσει να αποτελούν παρελθόν, αφού πια από τα τρία τους, «πετάγονται» από το κρεβάτι τους γεμάτα ενθουσιασμό και έτοιμα να αδράξουν το Σαββατοκύριακο που έφτασε.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα Σαββατοκύριακα, και ιδιαίτερα οι Κυριακές, είναι αφιερωμένα σε αυτά και κάπως έτσι, κάθε Σάββατο, περιμένουν να ακούσουν την εξής φράση: «Αύριο θα κάνουμε ό,τι θέλετε». Αυτή είναι και η εκκίνηση για να γεμίσουν τις Κυριακές τους με ένα πλούσιο πρωινό, την προετοιμασία του backpack τους και… Παιχνιδοκαμώματα και βουτιές στο νηπιαγωγείο Ελληνογερμανικής Αγωγής. Έτσι, κάθε Κυριακή ξεκινάει το «ταξίδι» προς την ανακάλυψη του εαυτού τους και εμείς φυσικά, δεν χάνουμε στιγμή από αυτό.

ellinogermaniki1.jpg

Τα παιδιά μας παίζουν και ανακαλύπτουν με… παιχνιδοκαμώματα

Χρώματα, θησαυροί της φύσης, νερό, πηλός, αλεύρι, βρώσιμα υλικά, εργαλεία κουζίνας είναι όλα όσα ενθουσιάζουν τα παιδιά μας, ιδιαίτερα στις ηλικίες των τριών, τεσσάρων και πέντε χρονών και είναι αυτά που τα κάνουν να λένε «ναι» κάθε Κυριακή, στα Παιχνιδοκαμώματα του νηπιαγωγείου Ελληνογερμανικής Αγωγής.

ellinogermaniki2.jpg

Διότι, κάθε Κυριακή από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, τα παιδιά μας με «οδηγό» τις αισθήσεις τους, τη φαντασία τους και τη δημιουργικότητά τους, πειραματίζονται με νέα υλικά, εξερευνούν τη φύση και αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες χρήσιμες για το μέλλον τους. Και όλα αυτά, σε ένα περιβάλλον ασφαλές, κοντά στη φύση, για να μην έχουμε το παραμικρό ίχνος ανησυχίας και εμείς οι γονείς. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μας παίζουν και ανακαλύπτουν τον κόσμο που δημιουργούν στο νηπιαγωγείο τους, παρέα με τους φίλους τους.

ellinogermaniki3.jpg

Κάπως έτσι, μεγαλώνουν και αναπτύσσονται, έχοντας φυσικά και εμάς πλάι τους, ενώ το μόνο που χρειαζόμαστε γονείς και παιδιά για την εκκίνηση του συγκεκριμένου «ταξιδιού» είναι… μία αλλαξιά ρούχα και ένα ζευγάρι κάλτσες.

Όταν το κολύμπι και η δημιουργία πάνε μαζί

Από την άλλη, τα παιδιά μας ως μικροί κολυμβητές, από τις πρώτες τους επαφές με το νερό, δείχνουν την ανυπομονησία τους να ανακαλύψουν τα skills τους και σε αυτόν τον… ανεξερεύνητο κόσμο. Πίστεψε μας λοιπόν, κάθε Κυριακή δεν θα βλέπουν την ώρα για τις βουτιές τους στο νηπιαγωγείο Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Βλέπετε, σε μία πισίνα ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά από τριών έως πέντε ετών, τα παιδιά μας, με τη βοήθειά μας αλλά και με τη βοήθεια των γυμναστών, προπονούνται για τις μεγαλύτερες βουτιές. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, γνωρίζουν το σώμα τους και τις δυνατότητές τους, μαθαίνουν να ελέγχουν και να συντονίζουν τις κινήσεις τους για τη «σωστή» βουτιά και χαίρονται την ανεμελιά που προσφέρει το παιχνίδι στο νερό.

ellinogermaniki4.jpg

Ακόμη όμως, και αν φαινομενικά είναι μόνο ένα παιχνίδι στο νερό για τα παιδιά μας, εμείς γνωρίζουμε πως με αυτόν τον τρόπο, ερχόμαστε ένα «βήμα» πιο κοντά τους και παρατηρούμε να αναπτύσσουν τα συναισθήματά τους, τις κινήσεις τους, τη γλώσσα τους αλλά και τη δημιουργικότητά τους. Και ακριβώς αυτά, μας κάνουν γονείς και παιδιά να χαμογελάμε στο τέλος της ημέρας, περιμένοντας με ενθουσιασμό της επόμενη Κυριακή μας, που θα βάλουμε στο backpack μας το μαγιό, το σκουφάκι, το μπουρνούζι, την πετσέτα και τις σαγιονάρες μας και θα… βουτήξουμε.

ellinogermaniki5.jpg

Ο χρόνος που περνάμε με τα παιδιά μας είναι πάντα δημιουργικός και παραγωγικός, πόσο μάλλον όταν είμαστε «συνοδοιπόροι» τους στο ταξίδι προς την ανακάλυψη του κόσμου αλλά και του εαυτού τους. Το παιχνίδι, το χωρίς ωράριο Σαββατοκύριακο, τα… Παιχνιδοκαμώματα και βουτιές τις Κυριακές μας στο νηπιαγωγείο Ελληνογερμανικής Αγωγής είναι «ανάσες» ενέργειας για εμάς. Άλλωστε, όσα μαθαίνουμε μαζί βιωματικά μέσα από το παιχνίδι με τις αισθήσεις και τις βουτιές, είναι όσα θα θυμόμαστε πάντα μικροί και μεγάλοι. Ας αφήνουμε λοιπόν τα παιδιά μας, να αποφασίζουν για τις Κυριακές μας και ας απολαύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε, τις στιγμές που δημιουργούμε μαζί τους. Διότι είναι αυτές, που θα μας συντροφεύουν για μία ζωή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved