Πόσα κιλά πρέπει να ζυγίζει η σχολική τσάντα; Τι απαντούν οι ειδικοί

To βάρος της σχολικής τσάντας εξαρτάται από το βάρος του μαθητή.

Πόσα κιλά πρέπει να ζυγίζει η σχολική τσάντα; Τι απαντούν οι ειδικοί

Γιατί δεν πρέπει να είναι πολύ βαριά η σχολική τσάντα του παιδιού; 

Bigstock

Στη σχολική τσάντα τα παιδιά βάζουν βιβλία, τετράδια, κασετίνες, κολατσιό και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστούν τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Συχνά ζυγίζουν πολλά κιλά, πολλά περισσότερα από όσα αντέχουν.

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος της σχολικής τσάντας;

Το βάρος της σχολικής τσάντας πρέπει να είναι ανάλογο με το βάρος του μαθητή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς το βάρος της σχολικής τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10% του σωματικού βάρους του παιδιού.

Εάν η τσάντα έχει ροδάκια το μέγιστο βάρος της μπορεί να φτάνει το 20% του βάρους του παιδιού, αναφέρει έρευνα που έγινε στην Ισπανία και στην οποία συμμετείχαν 49 παιδιά.

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει μία βαριά σχολική τσάντα;

Όταν η σχολική τσάντα ζυγίζει παραπάνω από το 10% του βάρους του παιδιού, μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει μυοσκελετικά προβλήματα στο παιδί. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, τους ώμους, έντονη κόπωση ή ακόμα και ασταθή βηματισμό.

1657787914588-142991993-sxoliki-tsanta-1.jpg

Χρήσιμα tips:

  • Βάζετε την τσάντα και στους δύο ώμους του παιδιού ώστε να μάθει από μικρή ηλικία να μην την περνά στον έναν μόνο ώμο.
  • Ρωτήστε στο σχολείο εάν και ποια βιβλία μπορούν να παραμείνουν κάτω από το θρανίο στο σχολείο. Ιδανικά το παιδί κάθε μέρα στην τσάντα του θα πρέπει να κουβαλάει μόνο τα απολύτως απαραίτητα και να μην επιβαρύνεται με αχρείαστα βιβλία, τετράδια και σχολικά ήδη.
  • Επιλέξτε μία ξεχωριστή τσάντα φαγητού. Είναι προτιμότερο να κρατά ένα ακόμα τσαντάκι που μπορεί να το κρατά στο χέρι ή να περνά στην πλάτη του από το να προσπαθείτε να χωρέσετε τάπερ και παγούρια στη σχολική τσάντα.
  • Βάλτε τα πιο βαριά ήδη στο πίσω μέρος της πλάτης ώστε να ακουμπά πλάτη.
  • Αξιοποιήστε τις θήκες της τσάντας για να μοιράζετε ισόποσα το βάρος.
afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved