Όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί στο ολοήμερο - Λίστα αγορών

Τι πρέπει να έχει μαζί του το παιδί που θα παραμένει στο ολοήμερο σχολείο.

Όλα όσα θα χρειαστεί το παιδί στο ολοήμερο - Λίστα αγορών
Τι πρέπει να έχει μαζί του παιδί στο ολοήμερο. Bigstock

Πέρυσι, για πρώτη φορά εφαρμόστηκε η επέκταση της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου από τις 4 μ.μ. στις 5.30 μ.μ. στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών που λειτουργούσαν ως ολοήμερα

Σύμφωνα με το πουργείο Παιδείας, «με το διευρυμένο χρονικά και αναβαθμισμένο ποιοτικά, ολοήμερο, επιτυγχάνεται προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων, εξασφαλίζεται περισσότερος ελεύθερος, δημιουργικός χρόνος για τα παιδιά στο σπίτι εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο και, επιπρόσθετα, επεκτείνονται οι δωρεάν παροχές εκπαίδευσης».

Κι ενώ το ωράριο μπορεί όντως να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς, το ζητούμενο είναι το ολοήμερο σχολείο με το διευρυμένο ωράριο να μην καθιερωθεί ( και λειτουργήσει) ως ένας απλός χώρος φύλαξης των παιδιών που θα επιστρέφουν κατάκοπα στο σπίτι αλλά ως χώρος όπου τα παιδιά θα μελετούν και θα ψυχαγωγούνται. Και για να γίνει αυτό, απαιτείται αναβάθμιση των υποδομών αλλά και προσωπικό.

kolatsio-sto-sxoleio-28.04.jpg

Ωράριο τμημάτων Νηπιαγωγείου

  • Τμήμα Πρωινής Υποδοχής: 7.45-8.30 με χρόνο προσέλευσης 7.45-8.00
  • Πρωινό Υποχρεωτικό Τμήμα: 8.30-13.00 με χρόνο προσέλευσης 8.15-8.30 και ώρα αποχώρησης 13.00
  • Απογευματινό Ολοήμερο τμήμα: 13.00-16.00 με ώρα αποχώρησης 16.00
  • Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου: 16.00- 17.30 με ώρα αποχώρησης 17.30

Ωράριο ολοήμερου προγράμματος Δημοτικού

Η αποχώρηση των μαθητών του δημοτικού σχολείου που παρακολουθούν το αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου δημοτικού σχολείου λαμβάνει χώρα ή στις 15:50 με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, ή στις 17:30 με τη λήξη του προγράμματος.

Λίστα αγορών

Αν το παιδί σας θα παραμένει στο ολοήμερο νηπιαγωγείο ή δημοτικό σίφουρα θα χρειαστεί ορισμένα πράγματα όπως τα ακόλουθα:

Σχολική τσάντα φαγητού

Η τσάντα φαγητού είναι απαραίτητη καθώς το παιδί θα έχει μαζί του όχι μόνο το δεκατιανό αλλά και το κυρίως γεύμα του, ίσως κι ένα σνακ. Θα πρέπει λοιπόν να μεταφέρει το φαγητό του σε ξεχωριστό τσαντάκι. Στην αγορά θα βρείτε τσάντες φαγητού σε πολλά σχέδια και χρώματα ενώ οι περισσότερες είναι ισοθερμικές.

Αγοράστε μια τσάντα που θα χωράει όχι μόνο το φαγητοδοχείο, αλλά επίσης το μπουκάλι με το νερό, τα σνακ ή κάποια παγοκύστη που μπορεί να χρειαστεί τους θερινούς μήνες.

doxeia-fagitou-paidiou-katharismos.jpg

Lunch boxes

Άλλη μια απαραίτητη αγορά είναι το lunch box όπου τα παιδί θα έχει το φαγητό του, τα σνακ και τα φρούτα για το ολοήμερο. Επιλέξτε lunch box καλής ποιότητας , με ή χωρίς διαχωριστικά που σφραγίζει καλά. Επίσης, πρέπει να είναι μικρό σε μέγεθος, ελαφρύ σε βάρος και εύκολο στη χρήση του( να μπορούν να το ανοίξει μόνο του το παιδί).

Σετ πιρούνι – κουτάλι

Πολλά lunch boxes έχουν ενσωματωμένα κουτάλι και πιρούνι κατάλληλα για μικρά παιδιά, ωστόσο μπορείτε να πάρετε και έξτρα καθώς είναι πιθανόν να υπάρξουν φθορές ή απώλειες.

pagoyri-nero-paidi.jpg

Παγούρι

Τα παιδιά πρέπει να έχουν πάντα ένα παγούρι με νερό στο σχολείο τους. Επιλέξτε ένα ισοθερμικό που διατηρεί το νερό δροσερό και επίσης βεβαιωθείτε ότι σφραγίζει καλά και δεν σπάει εύκολα. Το υλικό του μπουκαλιού νερού θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από τοξίνες όπως το BPA και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες που βρίσκονται συνήθως σε πλαστικά υλικά και μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία των παιδιών σας.

Αλλαξιά ρούχα

Θα πρέπει το παιδί να έχει πάντα στην σχολική του τσάντα μια αλλαξιά ρούχα καθώς τα ατυχήματα με νερό ή φαγητό είναι συνηθισμένα σε αυτές τις ηλικίες. Και μην ξεχνάτε να τα αντικαθιστάτε αν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Εκτός από τα παραπάνω, το σχολείο πιθανόν να σας ζητήσει πράγματα που θεωρεί ότι πρέπει να έχει το παιδί σας στο ολοήμερο. Εσείς ξεκινήστε έγκαιρα την έρευνα αγοράς για να είστε έτοιμοι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

afieroma-back-to-school.jpg

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη νέα σχολική χρονιά ΕΔΩ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved