Υγιεινά σνακ για την περίοδο των εξετάσεων

7 τροφές που τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν την περίοδο της εξεταστικής περιόδου.

Υγιεινά σνακ για την περίοδο των εξετάσεων

Τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά την περίοδο των εξετάσεων

Bigstock

Όλοι ξέρουμε ότι κατά τη διάρκεια αρκετά στρεσογόνων καταστάσεων, στρεφόμαστε στο φαγητό. Αυτό ισχύει και για τους μαθητές, ειδικά την περίοδο των εξετάσεων.

Τα παιδιά αναζητούν ενεργειακά ποτά, σνακ με ζάχαρη ή επεξεργασμένα τρόφιμα όπως πατατάκια, μπισκότα κ.α., αλλά αυτά τα σνακ δεν βοηθούν τη συγκέντρωση και κατ' επέκταση την απόδοση τους κατά τη διάρκεια των απαιτητικών τεστ.

Με τη σωστή διατροφή, ως γονείς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να βελτιώσουν την υγεία του εγκεφάλου τους και να αυξήσουν τη συγκέντρωσή τους.

Ακολουθούν μερικές ιδέες για σνακ που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας όσο διαβάζει και προετοιμάζεται για το απαιτητικό διαγώνισμα.

Καρποί και σπόροι

ksiroi-karpoi-apoksiramena-frouta.jpg

Μίξ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Bigstock

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι ένα ιδανικό θρεπτικό σνακ. Έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη συγκέντρωση και βοηθούν στη γρήγορη σκέψη.

Μούρα

moura.jpg

Τα βατόμουρα, τα μύρτιλα, οι φράουλες, τα goji berries και άλλα φρούτα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν τη μνήμη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και γλυκόζης και παρέχουν ενέργεια στον εγκέφαλο.

Φρούτα

frouta.jpg

Απλά και μόνο ένα κομμάτι φρούτο μπορεί να γίνει το τέλειο σνακ. Τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα σταφύλια, τα ακτινίδια ή οι μπανάνες μπορούν να δώσουν μια ώθηση ενέργειας στον εγκέφαλο του παιδιού σας, ενώ παράλληλα λαμβάνει βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Μαύρη σοκολάτα

mauri-sokolata.jpg

Ένα σνακ για όλους τους chocoholics, τους λάτρεις της σοκολάτας δηλαδή. Η μαύρη σοκολάτα είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά και φυσικά διεγερτικά. Βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό, αυξάνει την παραγωγή ενδορφινών που τονώνουν τη διάθεση και κάνει τα παιδιά περισσότερο ευτυχισμένα.

Αυγά

gunaika-trwei-avga.jpg

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών που συνδέονται με την υγεία του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β6 και Β12, φολλικού οξέος και χολίνης.

Τυρί

tyri-motsarela.jpg

Τυρί μοτσαρέλα

Bigstock

Το σώμα μας χρησιμοποιεί λίπη που προέρχονται από τα τρόφιμα που τρώμε και το τυρί είναι ένας νόστιμος τρόπος για να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό του παιδιού μας υγιή. Το τυρί είναι πλούσιο σε ωμέγα 3 και λιπαρά οξέα, μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεΐνης, ασβεστίου και βιταμινών Β.

Ελιές

3f534f65-elies-makrozoia.jpg

Οι ελιές περιέχουν πολυφαινόλες, ένα φυσικό χημικό που μειώνει το οξειδωτικό στρες στον εγκέφαλο. Τρώγοντας καθημερινά τα παιδιά μια μερίδα ελιές, θα βελτιώσουν τη μνήμη τους.

με πληροφορίες από το info.lse.ac.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved