Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ - Active School: Ένα κινητικά δραστήριο σχολείο!

Η κίνηση είναι η πρώτη γλώσσα των παιδιών. 

Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ - Active School: Ένα κινητικά δραστήριο σχολείο!

Εκπαιδευτήρια Δούκα

Η Επιστήμη μάς λέει ότι η σωματική δραστηριότητα από την προσχολική ηλικία βάζει τα παιδιά σε μια θετική τροχιά που θα επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή τους. Η φυσική τους κατάσταση και τα επίπεδα κινητικής τους δραστηριότητας συνδέονται με καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση, συγκέντρωση της προσοχής και συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των σχολικών χρόνων.

Όταν μεγαλώσουν, αυτός ο συνδυασμός της σωματικής δραστηριότητας και των καλών σχολικών αποτελεσμάτων θα επηρεάσει την υγεία τους, την παραγωγικότητά τους και τις προοπτικές τους.

douka-ekpaideutiria.jpg

International Council of Sport Science and Physical Education

douka-ekpaideutiria-2.jpg

Για αυτό το λόγο, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα εφαρμόζουν ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας στη φυσική αγωγή που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ικανοτήτων και στοχεύει στον Σωματικό Γραμματισμό. Προσφέρει στα παιδιά διασκεδαστικές επιλογές για σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας καθώς και μετά το σχολείο. Εκπαιδεύει τα παιδιά σε αξίες και θετικές συμπεριφορές μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

Υψηλής Ποιότητας Φυσική Αγωγή στα Εκπαιδευτήρια Δούκα σημαίνει:

douka-ekpaideutiria-3.jpg

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΟΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ είναι τα δομικά στοιχεία για όλες τις κινήσεις που θα απαιτούνται στο μέλλον της σχολικής ζωής. Τα στοιχεία που χρειάζεται να καλλιεργηθούν πρώτα είναι η ισορροπία, το περπάτημα, το τρέξιμο, η αναπήδηση, η στροφή, το άλμα και η ρίψη και χρησιμεύουν ως βάση της σωματικής δραστηριότητας. Η σταδιακή εκμάθηση (Σωματικός Γραμματισμός) των θεμελιωδών κινητικών δεξιοτήτων είναι που δίνει στα παιδιά τη σωματική ικανότητα που χρειάζονται για να συμμετέχουν με άνεση σε κινητικές δραστηριότητες και σε διαφορετικά περιβάλλοντα.

douka-ekpaideytiria-4.jpg

Society of Health and Physical Educators

Η κίνηση είναι η πρώτη γλώσσα των παιδιών. Με αυτήν εκφράζονται και μέσω αυτής μαθαίνουν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Στόχος μας στην προσχολική ηλικία είναι μέσα από το παιχνίδι να αγαπήσουν την άσκηση, να χαίρονται με όσα θα καταφέρνουν και να αλληλοεπιδρούν μέσα στην ομάδα. Έτσι, θα αποκτήσουν την αυτοπεποίθηση που θα τα βοηθήσει να παίρνουν μέρος με άνεση σε όλες τις φυσικές δραστηριότητες και τα σπορ στην υπόλοιπη ζωή τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved