Γιατί το παιδί μου χάνει τα πράγματά του στο σχολείο;

Το παιδί μου χάνει συνεχώς τα σχολικά του είδη. Πώς μπορώ να το βοηθήσω;

Γιατί το παιδί μου χάνει τα πράγματά του στο σχολείο;
Bigstock

Το παιδί σας χάνει τα σχολικά του είδη και δεν ξέρετε τι να κάνετε;

Ίσως νιώσετε καλύτερα αν μάθετε ότι είναι συνηθισμένο για τα περισσότερα παιδιά, ειδικά του Δημοτικού να ξεχνούν τα στυλό, τα μολύβια, τα τετράδια, ακόμα και τα σακίδια τους (συμβαίνει και αυτό) στο σχολείο.

Το παιδί μου χάνει τα σχολικά του είδη: Γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους με τον πιο σημαντικό την απροσεξία.

Στην τάξη, συνήθως υπάρχουν περισσότεροι από είκοσι μαθητές και ο καθένας από αυτούς έχει πολλά πράγματα. Συχνά ανταλλάσσουν με τον διπλανό τους γόμες, μολύβια, μαρκαδόρους ή τα δανείζουν χωρίς να τα παίρνουν πίσω.

Επίσης, πολλά παιδιά μικρότερης ηλικίας δεν θυμούνται τι είχαν στην τσάντα τους, οπότε όταν κάνετε έλεγχο και λείπει κάτι, δεν ξέρουν τι το έκαναν ( ή διστάζουν να σας το πουν).

epistrofi-sto-sxoleio-meta-tis-giortes.jpg

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να μην χάνει τα σχολικά είδη

Ακολουθούν μερικές ιδέες για να βοηθήσετε το παιδί σας που ξεχνά ή χάνει συχνά τα σχολικά του είδη:

Γράψτε σε όλα τα σχολικά είδη το όνομά του

Κλασική και δοκιμασμένη συνταγή. Τοποθετείστε σε όλα τα σχολικά είδη ακόμα και στα μολύβια, ετικέτες με το όνομά του. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολο να αναγνωρίζει τα πράγματά του. Μια καλή ιδέα είναι το κάνετε παρέα ώστε να του εμφυσήσετε την αίσθηση του ανήκειν.

Υιοθετήστε τη συνήθεια του ελέγχου

Να θυμάστε ότι αυτό που επαναλαμβάνεται, γίνεται πιο δυνατό. Έτσι, εάν το παιδί σας αποκτήσει τη συνήθεια να ελέγχει κάθε μέρα ότι όλα τα πράγματά του βρίσκονται στη θέση τους, είναι λιγότερο πιθανό να ξεχάσει ή να χάσει τα υπάρχοντά του.

1665384951580-978159759-diavitis-sxoleio-ygeia.jpg

Ζητήστε να φτιάχνει μόνο του τη σχολική τσάντα

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε το παιδί από μικρή ακόμα ηλικία να φτιάχνει τη σχολική του τσάντα μόνο του και από το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνει να είναι υπεύθυνο για τα πράγματά του και παράλληλα γνωρίζει τα σχολικά είδη που κουβαλά καθημερινά μαζί του.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved