Νηπιαγωγείο: Το πρώτο βήμα για ένα «ταξίδι» που οδηγεί το παιδί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του

Πώς το κατάλληλο Νηπιαγωγείο βοηθά το παιδί να ανακαλύψει την καλύτερη δυνατή εκδοχή του

Νηπιαγωγείο: Το πρώτο βήμα για ένα «ταξίδι» που οδηγεί το παιδί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του

Η μετάβαση ενός παιδιού από την καθημερινότητα του παιδικού σταθμού στην καθημερινότητα του Νηπιαγωγείου είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη σταδιοδρομία και τη ζωή του εν γένει. Ουσιαστικά, είναι το πρώτο βήμα που πραγματοποιεί για να ξεκινήσει το συναρπαστικό «ταξίδι» της μάθησης, μέσα από το οποίο θα γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν πραγματοποιήσουμε την εγγραφή του παιδιού στο Νηπιαγωγείο, φροντίσαμε με τον σύντροφό μου να είμαστε σίγουροι πως έχουμε κάνει την καλύτερη επιλογή: Να βρούμε το σχολείο εκείνο που θα γίνει το «δεύτερο σπίτι» για το παιδί μας, ενώ θα του προσφέρει τις απαραίτητες βάσεις, ώστε να «ανθίσει» μετέπειτα, στις υψηλότερες σχολικές βαθμίδες.

Πράγματι, η πολύμηνη αναζήτησή μας είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και σήμερα είμαστε βέβαιοι ότι εντοπίσαμε το σχολείο που αξίζει την εμπιστοσύνη μας και συγχρόνως αποτελεί μία επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας: Πρόκειται για τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση στην περιοχή των Αφιδνών, τα οποία και σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Για ποιον λόγο; Διότι πρόκειται για ένα πρότυπο σχολείο το οποίο σε συνεργασία με τους γονείς, δείχνει στο παιδί το «μονοπάτι» που οδηγεί στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του.

ekpaideftiki-anagennisi1.jpg

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναγνωρίζει τη μοναδικότητα κάθε παιδιού

Για να είμαι ειλικρινής, ήδη από την πρώτη συνάντηση με τους υπεύθυνους της σχολικής μονάδας, ήμουν σίγουρη πως τα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση ήταν το «δεύτερο σπίτι» στο οποίο θα ήθελα να στείλω το μικρό μου. Βλέπεις, το ανεκτίμητο αίσθημα οικειότητας που ένιωσα εγώ, ο σύζυγος και το παιδί κατά τη διάρκεια ήδη της πρώτης συνάντησης, καθώς και η στοχευμένη προσέγγιση που ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί, με έπεισαν πως ένα τόσο υποστηρικτικό περιβάλλον, δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για να καλλιεργήσει ένα παιδί τις δεξιότητές του, να αναπτύξει την ανάγκη του για δημιουργία, πειραματισμό και ατελείωτη εξερεύνηση.

ekpaideftiki-anagennisi2.jpg

Βλέπεις, στα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ως μοναδικό, αφού το δίγλωσσο (ελληνόφωνο και αγγλόφωνο) εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήδη από τη βαθμίδα του Νηπιαγωγείου, βασίζεται στη μέθοδο της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, θέτοντας ως κύριο στόχο των εκπαιδευτικών να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντα, τις δυνατότητες και τις ικανότητες κάθε μαθητή, έτσι ώστε, με την κατάλληλη υποστήριξη, εκείνος να αξιοποιήσει στο έπακρο τα ταλέντα και τις δυνατότητές του.

ekpaideutiki-anagennisi-extra.jpg

Μία έμπειρη ομάδα εκπαιδευτικών που ενδιαφέρεται έμπρακτα για τους μαθητές

Ένας ακόμη λόγος που επιλέξαμε το συγκεκριμένο Νηπιαγωγείο για το μικρό μας, είναι το γεγονός πως ανήκει σε μία σύγχρονη εκπαιδευτική εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει εργαστήρια, βιβλιοθήκη, στίβο, κολυμβητήριο, θέατρο, ενώ την ίδια στιγμή, στελεχώνεται από έμπειρο και πλήρως καταρτισμένο προσωπικό εκπαιδευτικών, που μπορεί να ανταποκριθεί στις μαθησιακές και τις συναισθηματικές ανάγκες κάθε παιδιού. Κάπως έτσι, γνωρίζοντας πως το μικρό μου έχει καθημερινά στο πλευρό του ανθρώπους που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για εκείνο, ξέρω πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο, για να εξελιχθεί σε μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

ekpaideftiki-anagennisi3.jpg

Μάλιστα, αυτή η εξέλιξη ενισχύεται μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, τα οποία έχουν ως στόχο το παιδί να μάθει να λειτουργεί ως μέλος μίας κοινωνικής ομάδας και να καλλιεργήσει τις δεξιότητές του, σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Κάπως έτσι, το παιδί μαθαίνει πώς να είναι πιο εξωστρεφές, να παίρνει πρωτοβουλίες και αποφάσεις, να επιλύει συγκρούσεις, να προσαρμόζεται και να ηγείται μίας ομάδας. Όλα αυτά ενώ συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες, μαθαίνει σκάκι και μουσική, πειραματίζεται μέσω του θεατρικού παιχνιδιού και εξοικειώνεται με τις νέες τεχνολογίες χάρη στο μάθημα της Ρομποτικής.

robotiki-pic-ena.jpg

Μία συνεργασία γονιών και εκπαιδευτικών για μία εποικοδομητική σχολική ζωή

Το Νηπιαγωγείο δεν αποτελεί μόνο την εισαγωγή του παιδιού στη σχολική ζωή αλλά και την κρίσιμη μετάβασή του στη βαθμίδα του Δημοτικού. Θέλοντας να εξασφαλίσουμε έγκαιρα, λοιπόν, μία ομαλή μετάβαση για το μικρό μας, αποφασίσαμε να στραφούμε στα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση, διότι οι υπεύθυνοι μάς διαβεβαίωσαν πως τα προγράμματα που υλοποιούν, παρακινούν την εξωστρέφεια και τη σύνδεση των νηπίων με τα υπόλοιπα μέλη της σχολικής κοινότητας, ώστε να επιτευχθεί εύκολα και ομαλά η προσαρμογή τους στην Α΄ Δημοτικού.

DSC_5305.JPG

Μάλιστα, σε αυτό το «ταξίδι» του παιδιού εμείς ως γονείς δεν είμαστε απλώς θεατές, αλλά συνεπιβάτες, καθώς συμμετέχουμε μέσω μίας συνεργασίας που αναπτύσσεται σταδιακά με το προσωπικό του σχολείου. Μέσα από δράσεις όπως το καινοτόμο πρόγραμμα «Ας παίξουμε πάλι», τα καθιερωμένα εβδομαδιαία παιχνίδια, καθώς και μέσα από συναντήσεις με εξειδικευμένους ψυχολόγους και ειδικούς προσχολικής αγωγής, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε το παιδί, ώστε να το βοηθήσουμε να σχηματίσει την προσωπικότητά του και να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον κόσμο του «αύριο».

ekpaideftiki-anagennisi4.jpg

Τέλος, αν υπάρχει κάτι που με κάνει να πιστεύω πως ως οικογένεια κάναμε την καλύτερη επιλογή για το μικρό μου, αυτό είναι η καθημερινή ανυπομονησία του να πάει στο σχολείο, αλλά και το χαμόγελο που σχηματίζεται στο πρόσωπό του, κάθε απόγευμα που μου αφηγείται πόσο γεμάτη και δημιουργική ήταν η μέρα του. Και επειδή η χαρά των παιδιών μας είναι για εμάς τους γονείς ό,τι πιο πολύτιμο, έχει σημασία να την εμπιστευτούμε στους κατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή τους ανθρώπους των Εκπαιδευτηρίων Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση, οι οποίοι μπορούν να την αξιοποιήσουν, για να οδηγήσουν τα παιδιά μας στην καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου-Εκπαιδευτική Αναγέννηση, να καλέσεις στο 22950 29840 ή να στείλεις email στο info@anagennisi.edu.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved