Σχολικό shopping - Tι να κρατήσετε και τι να αγοράσετε για την επιστροφή

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε το σχολικό shopping.

Σχολικό shopping - Tι να κρατήσετε και τι να αγοράσετε για την επιστροφή
Bigstock

Πριν ξεκινήσουν τα σχολεία και αρχίσετε να τρέχετε με τη λίστα ανά χείρας για την προμήθεια των σχολικής ύλης, οργανωθείτε από τώρα κάνοντας μια καταγραφή του τι έχετε στο σπίτι από την περσινή χρονιά ή ενδεχομένως από το μεγαλύτερο παιδί σας και αν μπορεί να αξιοποιηθεί.

Για να βοηθήσουμε την προσπάθειά σας, φτιάξαμε μια λίστα με τι θα κρατήσετε και όσα θα χρειαστεί να αγοράσετε.

Τι να κρατήσετε

Ρούχα

Ξεκινήστε κάνοντας ένα ξεκαθάρισμα με τα ρούχα των παιδιών: κοντομάνικα, μακρυμάνικα, φόρμες, ζακέτες, φούτερ, παντελόνια, κολάν, μπουφάν, εσώρουχα, αθλητικά παπούτσια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να προγραμματίσετε τις άμεσες αγορές χωρίς να πιεστείτε οικονομικά.

sxolika-tetradia-diakosmisi.jpg

Σχολικά είδη

Αν το παιδί σας δεν πάει πρώτη φορά σχολείο, είναι βέβαιο ότι θα έχει από την προηγούμενη χρονιά ( ή χρονιές) κασετίνες, μολύβια, στυλό, γόμες, χάρακες, μαρκαδόρους, φακέλους. Ζητήστε από το παιδί σας να κρατήσει όσα θέλει και δείτε τι άλλο μπορεί να αξιοποιηθεί.

Σημειώστε σε μια λίστα μόνο τα απαραίτητα. Δηλαδή αν χρειάζεται νέα τσάντα ή κασετίνα και προμηθευτείτε τα έγκαιρα. Με την έναρξη των σχολείων και μόλις δοθεί η λίστα από το δάσκαλο ή τη δασκάλα θα τσεκάρετε τι άλλο θα πρέπει να αγοράσετε.

lunch-box-gia-paidia.jpg

Lunch boxes

Αν το παιδί σας μένει στο ολοήμερο ή χρησιμοποιεί τσάντα φαγητού για το κολατσιό του, πριν αγοράσετε καινούρια, κάντε έναν έλεγχο στην περσινή ( αν υπάρχει). Αν είναι σε άριστη κατάσταση τότε μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και τη φετινή χρονιά, αν όμως έχει φθορές, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε.

Τι να αγοράσετε

Σχολική τσάντα

Η επιλογή της σχολικής τσάντας τα τελευταία χρόνια δεν είναι μια απλή υπόθεση. Οι μαθητές έχουν άποψη και οι γονείς συχνά παρά τις ενστάσεις τους ενδίδουν στις επιθυμίες των παιδιών τους.

Οι περισσότερες σχολικές τσάντες είναι ανθεκτικές ( αν δεν έχουν …υποστεί ταλαιπωρία). Επομένως μπορείτε να την κρατήσετε ακόμα μια χρονιά αν είναι σε καλή κατάσταση και συμφωνεί το παιδί σας.

Η αγορά νέας σχολικής τσάντας είναι αναπόφευκτη από τη μετάβαση στο δημοτικό από το νηπιαγωγείο αλλά και από το δημοτικό στο γυμνάσιο.

Πριν προβείτε σε όποια αγορά κάντε μια έρευνα αγοράς ώστε να έχετε μια εικόνα για τις τιμές.

1657787914588-142991993-sxoliki-tsanta-1.jpg

Ποιο είναι το ιδανικό βάρος;

Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι το βάρος της σχολικής τσάντας πρέπει να είναι ανάλογο με βάρος του μαθητή. Ειδικότερα, οι ερευνητές τονίζουν ότι η σχολική τσάντα δεν πρέπει να ξεπερνάει το 10% του σωματικού βάρους του μαθητή. Αντίστοιχα, το μέγιστο βάρος της σχολικής τσάντας τρόλεϊ πρέπει να είναι περίπου το 20% του συνολικού βάρους του παιδιού σας. Τα ευρήματα βασίζονται σε μελέτη στην οποία συμμετείχαν 49 παιδιά δημοτικού σχολείου στην Ισπανία.

Ξενόγλωσσα βιβλία

Συνήθως τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στέλνουν έγκαιρα τα βιβλία που θα χρειαστεί το παιδί σας τη νέα χρονιά. Τα ξενόγλωσσα βιβλία είναι ένα πάγιο έξοδο και δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Μπορείτε όμως να γλιτώσετε ταλαιπωρία αγοράζοντάς τα έγκαιρα.

sxolika-vivlia.jpg

Γραφείο

Το παιδί χρειάζεται ένα χώρο για να μελετάει που θα περιλαμβάνει γραφείο, μια εργονομική καρέκλα, συρτατιέρα.

Εφόσον αγοράσετε καινούριο, φροντίστε να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του παιδιού σας.

https://www.instagram.com/p/CKG99dnp7dy

'Εξτρα tips

  • Καθαρίστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το γραφείο.
  • Χρησιμοποιείστε κουτιά και καλάθια για τα χρώματα, τα μολύβια, τις γόμες, ώστε να είναι συγκεντρωμένα και να μην τα ψάχνει κάθε τρεις και λίγο.

Γράψτε έξω από διάφανους φακέλους τι περιέχουν ( διαγωνίσματα ξένων γλωσσών, ασκήσεις, κ.ο.κ.)

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved