Τι να μη λείπει από καμία σχολική τσάντα - εκτός από βιβλία και τετράδια

Τι έξτρα πρέπει να έχει μια σχολική τσάντα.

Τι να μη λείπει από καμία σχολική τσάντα - εκτός από βιβλία και τετράδια

Οι μικροί μαθητές ξεκινούν για το σχολείο τους κι εμείς οι μαμάδες τους, φροντίζουμε να έχουν μαζί τους όλα όσα θα χρειαστούν όσο θα βρίσκονται μακριά από το σπίτι. Τι δεν πρέπει να λείπει λοιπόν, από τη σχολική τσάντα;

Η σχολική τσάντα είναι πολύ μεγάλο θέμα για τους μικρούς μαθητές και μάλιστα σε πολλά επίπεδα: Πρώτο και κύριο να είναι σωστή και να φοριέται σωστά, ώστε να μην επιβαρύνει το παιδί σωματικά. Στη συνέχεια, πρέπει να περιέχει φυσικά, τα απαραίτητα για το μάθημα βιβλία, τετράδια και κασετίνα, αλλά και τα απαραίτητα για το φαγητό του: Το κολατσιό για τα διαλείμματα και το μεσημεριανό του για το ολοήμερο, αν χρειάζεται και βεβαίως το παγούρι του για το νερό του.

Από εκεί και πέρα όμως, τα παιδάκια στο σχολείο μπορεί να χρειαστούν κι άλλα πράγματα, που συνήθως σκεφτόμαστε εμείς οι μαμάδες. Για να προετοιμάσουμε, λοιπόν, με τον καλύτερο και πιο πλήρη τρόπο τα μικρά μας για το σχολείο τους, ας δούμε την παρακάτω λίστα που πιθανώς θα διευκολύνει κι εμάς τις ίδιες!

shopping-list-ena.jpg

#1 Χαρτομάντηλα, αντισηπτικό και μαντηλάκια

Τη μετά – πανδημική εποχή που διανύουμε πλέον, γνωρίζουμε πολύ καλά, μικροί και μεγάλοι, τη σημασία του να πλένουμε συχνά τα χέρια μας – όχι μόνο για να προφυλαχτούμε από τον κορωνοϊό, αλλά και ως μέτρο προστασίας από παντός είδους ιώσεις που κυκλοφορούν. Έτσι λοιπόν, βάζουμε πάντα στη σχολική τσάντα χαρτομάντηλα, αντισηπτικό και μαντηλάκια, που θα βοηθήσουν το μικρό μας να είναι πάντα καθαρό.

#2 Μάσκα προστασίας

Στο ίδιο πλαίσιο και εν αναμονή των μέτρων προστασίας που θα ισχύσουν και φέτος στα σχολεία, καλό είναι να υπάρχει στην τσάντα των παιδιών μας μια έξτρα μάσκα για το πρόσωπο, που ενδέχεται να χρειαστεί.

#3 Μια έξτρα «μικρή» κασετίνα

Μια εφεδρική μικρή κασετίνα, που μένει μόνιμα μέσα στην τσάντα και δεν βγαίνει ποτέ, μπορεί να βγάλει το μικρό μας από τη δύσκολη θέση εάν τύχει και ξεχάσει τα μολύβια του ή τη γόμα του στο σπίτι. Φυσικά, η δασκάλα ή οι συμμαθητές μπορούν να προσφέρουν βοήθεια, όμως ένα έξτρα μολύβι και μία γόμα αρκούν για να αισθάνεται ακόμα περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

shopping-list-dyo.jpg

#4 Μια αλλαξιά ρούχα

Ειδικά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, πιθανώς να είναι ένα περιττό βάρος, για τα πιο μικρά όμως, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Μια επιπλέον μπλούζα πιθανώς αρκεί, ώστε ακόμα και το πιο απλό που μπορεί να συμβεί – ένα ατύχημα με το νερό, για παράδειγμα – να μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο.

#5 Ένα καπέλο

Ο Σεπτέμβριος μπορεί να αποδειχθεί πολύ ζεστός μήνας και ειδικά το μεσημέρι, στο σχόλασμα, για τη διαδρομή έως το σπίτι, αν γίνεται με τα πόδια, το παιδάκι μας θα χρειαστεί το καπέλο του. Πολλά παιδάκια το φορούν και στο διάλειμμα, επομένως καλό είναι να βρει κι αυτό τη θέση του στη σχολική τσάντα.

#6 Προστασία από τη βροχή

Από την άλλη, τα πρωτοβρόχια έρχονται και δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα μας «προειδοποιήσουν» εγκαίρως, ώστε να πάρουμε ομπρέλα. Τοποθετώντας όμως στην τσάντα του παιδιού ένα πρακτικό αδιάβροχο από νάιλον, που διπλώνει όσο ένα μικρό τσαντάκι και είναι πολύ ελαφρύ, έχουμε τη λύση στη στιγμή και δεν φοβόμαστε ακόμα και αν η μπόρα μας βρει πρωί – πρωί, στον δρόμο για το σχολείο!

Πέρα από όλα αυτά τα χρήσιμα πράγματα που βάζουμε ως μαμάδες στις τσάντες των παιδιών μας, πρέπει να θυμόμαστε πως πρωτίστως χρειάζεται να προσαρμοζόμαστε στο ίδιο μας το παιδί. Να ακούμε τις δικές του ανάγκες και να συζητάμε για ποιους λόγους χρειάζεται όσα μπαίνουν τελικά στην τσάντα του. Έτσι αισθάνεται ασφάλεια, αλλά και αυτοπεποίθηση, ένα συναίσθημα που του εμπνέει η ίδια η μαμά.

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved