Πώς να πυροδοτήσετε την αγάπη του παιδιού σας για τη μάθηση και τη τεχνολογία

Με αυτούς τους τρόπους θα ενισχύσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας για τη μάθηση και τη τεχνολογία

Πώς να πυροδοτήσετε την αγάπη του παιδιού σας για τη μάθηση και τη τεχνολογία
Photo by Thomas Park on Unsplash

Καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να πυροδοτήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας για μάθηση, όταν είναι λογικό να ενδιαφέρεται περισσότερο να παίζει και να εξερευνάει τα πράγματα γύρω του.

Συχνά τα παιδιά κάνουν ερωτήσεις για όλα γύρω τους, αλλά δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε όλα ανάλογα με την ηλικία τους.

Όμως όταν το παιδί δεν λαμβάνει τις απαντήσεις που χρειάζεται, τότε απλά θα συνεχίσει να έχει περισσότερες απορίες.

Αναγνωρίστε τα ερωτήματά τους και εκτιμήστε τα. Προσπαθήστε να τους δώσετε την κατάλληλη εξήγηση.

Δείξτε τους πώς λειτουργεί κάτι

Έχει αποδειχθεί ότι όταν εμφανίζετε πράγματα με τη μορφή συνηθειών, τα παιδιά σας θα μαθαίνουν καλύτερα. Αν τους δείξετε πραγματικές εφαρμογές της μάθησής τους, θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν βαθιές ερωτήσεις και να οπτικοποιήσουν τα πράγματα.

Η οπτικοποίηση είναι το κλειδί για την κατανόηση οποιουδήποτε θέματος. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά σας να ξέρουν πώς να οραματίζονται τα πράγματα που σκέφτονται.

Δώστε τους τροφή για σκέψη

Ενθαρρύνετε τη φυσική τους περιέργεια.

Μιλήστε τους για πράγματα που είναι κοντά τους, βρείτε τι είναι αυτό που ενδιαφέρει το παιδί σας, και κάντε μια κουβέντα για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Για παράδειγμα αν το παιδί σας έχει αγάπη για το διάστημα, μπορείτε να το πάτε στο πλανητάριο, να δείτε σχετικές ταινίες, βίντεο, και να του μεταδώσετε τι γνώσεις σας.

vivlia kai desimo me paidia 1

Παιχνίδια για τη μαθησιακή ικανότητα

Παιχνίδια όπως τα τουβλάκια, τα παζλ, τα ρομποτάκια έχουν κατασκευαστεί για να ενθαρρύνουν τις δεξιότητές τους και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι.

Γράφοντας μια ιστορία

Το γράψιμο είναι πάντα ένας εξαιρετικός τρόπος για να εμφυσήσετε τη φαντασία στα παιδιά σας.

Βοηθήστε τα παιδιά σας να γράψουν ιστορίες από τη δημιουργικότητά και τη μυθοπλασία τους και θα τα βοηθήσει να δουν πέρα από την πραγματικότητα και να δημιουργήσουν μια σφαίρα περιέργειας για το πώς μπορεί να συμβεί κάτι.

Όχι μόνο οι φανταστικές ιστορίες, αλλά και οι πραγματικές ιστορίες βοηθούν επίσης τα παιδιά να ενισχύσουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Μάθετε στα παιδιά σας να γράφουν αυτό που βιώνουν ή αυτό που τα αγχώνει, τα θλίβει, τα προβληματίζει, ή τα κάνει χαρούμενα, ή τους προκαλεί εντύπωση, κάτι τέτοιο βοηθά στη διαχείριση των συναισθημάτων και του στρες.

Μπορείτε να μάθετε ποια προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίζουν διαβάζοντας αυτά που μοιράζονται με το χαρτί, αφού πρώτα πάρετε την άδειά τους να τα διαβάσετε, αλλιώς θα νιώσουν ότι δεν τα εμπιστεύεστε και καταπατάτε τον προσωπικό τους χώρο, το ιερό μέρος του νου τους.

Παρουσιάστε τους την τεχνολογία ως πλεονέκτημα

Πρέπει να μυήσετε τα παιδιά σας στην τεχνολογία ως πλεονέκτημα που έχουν όταν πρέπει να τη χρησιμοποιήσουν.

Μην χρησιμοποιείτε την τεχνολογία ως εναλλακτική λύση για να τα κρατάτε απασχολημένα και μακριά από την οπτική τους επαφή. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία ως εργαλείο.

Για παράδειγμα, εάν έχουν μια ερώτηση που χρειάζεται εξαιρετικές εξηγήσεις, μπορείτε να τους δείξετε βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα και να τους διαβάσετε και να τους εξηγήσετε άρθρα σχετικά με τη γνώμη των άλλων.

Με πληροφορίες από: momblogsociety.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved