Μετάβαση από δημοτικό σε γυμνάσιο: Φόβος και τρόμος ή μια νέα αρχή;

  • Πώς θα κάνει νέους φίλους το παιδί;
  • Πώς θα γνωρίσει τους καθηγητές; Πρέπει να προετοιμαστεί;
Μετάβαση από δημοτικό σε γυμνάσιο: Φόβος και τρόμος ή μια νέα αρχή;

Ο Μάριος Μάζαρης (aka Schoolmarius, όπως τον γνωρίζετε οι περισσότεροι γονείς που τον ακολουθείτε στα social media) για ακόμη μια φορά βοήθησε τους γονείς που έχουν παιδιά στο δημοτικό και που θα κάνουν τη μετάβαση στο γυμνάσιο, με ένα live που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μαζί με την εκπαιδευτικό Μαρία Καστάνια.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν άγχος για αυτή τη μετάβαση. Άγχος για την πρώτη μέρα, άγχος για το πώς θα κάνουν νέους φίλους τα παιδιά τους, άγχος για τους νέους καθηγητές και για τη νέα καθημερινότητα που θα έχουν από τον Σεπτέμβριο και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Από εκτάκι... ξανά πρωτάκι

metavasi apo dimotiko sto gimnasio

Τα παιδιά εκεί που ήταν κυρίαρχα στο δημοτικό και περίμεναν πώς και πώς να μεγαλώσουν για να είναι τα "εκτάκια" ξαφνικά γίνονται ξανά πρωτάκια. Όλο αυτό δημιουργεί στην ψυχοσύνθεσή τους εκτός από άγχος και μια σύγχυση. Από μεγαλύτερα, γίνονται ξανά τα μικρότερα.

Εκτός από την αλλαγή του σχολικού περιβάλλοντος λοιπόν, έχουν να αντιμετωπίσουν το άγχος της πρώτης μέρας και του άγνωστου. Σε ποια τάξη θα είναι; Θα έχουν παλιούς συμμαθητές; Οι καθηγητές πώς θα είναι; Θα είναι αρκετά αυστηροί; Πώς θα κάνουν νέους φίλους;

Ερωτηματικά που γεννιούνται στο μυαλό τους και που ζητούν από τους γονείς να τα απαντήσουν. Αν όμως οι γονείς δεν έχουν μεγαλύτερο παιδί για να ξέρουν να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, πώς θα καταφέρουν να καθησυχάσουν τα παιδιά τους;

Γονείς και followers του Μάριου Μάζαρη, ζήτησαν τη βοήθειά του και εκείνος κάνοντας το τελευταίο live της χρονιάς, κατάφερε να δώσει απαντήσεις προετοιμάζοντας τους για αυτή τη μετάβαση. Στο βίντεο δίνει απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω και μερικές συμβουλές ώστε τα παιδιά να πάνε στο γυμνάσιο προετοιμασμένα.

Πατήστε το play και δείτε στο βίντεο όλες τις απαντήσεις του.


https://www.instagram.com/tv/Ceb4mAIDN-l/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved