Το Instagram ανακοίνωσε νέο γονικό έλεγχο και εργαλεία στο Family Center

  • Το Instagram προσθέτει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου
  • Εκπαιδευτικό Κέντρο για Γονείς
Το Instagram ανακοίνωσε νέο γονικό έλεγχο και εργαλεία στο Family Center

Αν είστε γονιός ενός εφήβου, είναι αναπόφευκτο να χρειαστεί να ασχοληθείτε με πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Instagram. Τουλάχιστον το 72 τοις εκατό των Αμερικανών εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών χρησιμοποιούν την εφαρμογή αυτή. Και ενώ το Instagram έχει πολλά πλεονεκτήματα για τους νέους (όπως ευκαιρίες για ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και σύνδεση με άτομα που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα), εγείρει επίσης ανησυχίες για την ασφάλεια.

Το Instagram προσθέτει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου

instagram gonikos elegxos 2

Οι γονείς μπορεί να ανησυχούν, για παράδειγμα, ότι το έφηβο παιδί τους εκτίθεται σε ακατάλληλο περιεχόμενο, διαδικτυακό εκφοβισμό ή αλληλεπιδράσεις με κακοπροαίρετους αγνώστους. Ή μπορεί να φοβούνται ότι το Instagram είναι επιζήμιο για την ψυχική τους υγεία και την εικόνα του σώματός τους - ένα πρόβλημα που έχει βρεθεί επανειλημμένα από την κοινωνική πλατφόρμα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το Instagram ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει αυτές τις ανησυχίες και λαμβάνει μέτρα για να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες του. Τον Μάρτιο του 2022, ανέπτυξαν εργαλεία και πόρους εποπτείας για γονείς εφήβων, καθώς και έναν νέο εργαλείο ασφαλείας που ονομάζεται "Family Center". "Αυτό αποτελεί μόνο ένα βήμα σε μια μακρύτερη διαδρομή", δημοσίευσε ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri σε ανάρτησή του στις 16 Μαρτίου.. "Το όραμά μας για το Family Center είναι να επιτρέψουμε τελικά στους γονείς και τους κηδεμόνες να βοηθήσουν τους εφήβους τους να διαχειριστούν την εμπειρία τους σε όλες τις τεχνολογίες της Meta, ξεκινώντας από ένα και κεντρικό μέρος".

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τις πιο πρόσφατες λειτουργίες ασφαλείας του Instagram—και να θυμάστε ότι πρέπει να είστε 13 ετών και άνω για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή.

Εκπαιδευτικό Κέντρο για Γονείς

Το Family Center (Οικογενειακό Κέντρο) του Instagram περιλαμβάνει εκπαιδευτικά εργαλεία μέσα από τα οποία οι γονείς μπορούν να ελέγχουν και να προστατεύουν τα παιδιά τους. Αν και είναι προς το παρών διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ, στους επόμενους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και εμείς μιας και θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως.

instagram gonikos elegxos 1

Εκεί οι γονείς μεταξύ άλλων μπορούν να βρουν εκπαιδευτικά βίντεο, οδηγούς ασφαλείας με γνώμονα τους ειδικούς και συμβουλές για να μιλήσετε στο έφηβο παιδί σας σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο και την ψηφιακή ευεξία, στοιχεία για το πόσο χρόνο περνούν στην δημοφιλή πλατφόρμα, ενημερώσεις για το αν κάνει το παιδί σας αναφορά σε κάποιον και τέλος θα μπορείτε να λαμβάνετε και να βλέπετε ενημερώσεις για το ποιους ακολουθεί και ποιοι λογαριασμοί τα ακολουθούν. Για να δημιουργήσει όλα τα παραπάνω, το Instagram συνεργάστηκε με οργανισμούς όπως το The Trevor Project και το American Foundation for Suicide Prevention.

Η ενίσχυση του γονικού ελέγχου αποτελεί μέρος της απάντησης της Meta στην κριτική που έχει δεχτεί σχετικά με το ότι δεν κάνει αρκετά για να προστατεύσει τους νέους στις πλατφόρμες της.

Τέλος να θυμάστε: Ενώ οι νέες δυνατότητες του Instagram βοηθούν τους εφήβους να παραμείνουν ασφαλείς στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό να συμμετέχετε και εσείς ως γονείς. «Κάθε γονέας γνωρίζει τον έφηβο του καλύτερα από ό,τι θα μπορούσαμε ποτέ εμείς», λέει ο Vaishnavi J. Χρησιμοποιήστε αυτή τη γνώση για να κατανοήσετε πώς χρησιμοποιεί το παιδί σας την πλατφόρμα και να συζητήσετε αναλόγως για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

με πληροφορίες από το parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved