Το παιδί σας στο Δημοτικό: Γιατί η Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάνει τη διαφορά

Όλα όσα είδαμε και βιώσαμε όταν επισκεφτήκαμε το Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης!

Το παιδί σας στο Δημοτικό: Γιατί η Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάνει τη διαφορά

Η επιλογή του κατάλληλου Δημοτικού Σχολείου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το παιδί θα ζήσει εκεί σχεδόν τα μισά χρόνια της σχολικής του ζωής, ενώ από την Α’ Δημοτικού θα αρχίσει να αποκτά γερές βάσεις, που θα το ακολουθούν στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Οι γονείς το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό και αναζητούν ένα περιβάλλον εκπαίδευσης που να παρέχει ουσιαστική παιδεία.

Τι είναι όμως η ουσιαστική παιδεία; Είναι οι γνώσεις που θα καλλιεργήσει το παιδί σας, οι ηθικές αξίες που θα διαμορφώσουν τον χαρακτήρα του, οι κοινωνικές αρχές που θα το ενσωματώσουν στην ομάδα, η ψυχική και η αισθητική καλλιέργεια που βοηθά στη συναισθηματική του ισορροπία.

Κρίσιμο ρόλο σε όλα τα παραπάνω έχουν και οι δάσκαλοι που θα συναντήσουν οι μαθητές στα πρώτα τους βήματα, αλλά και οι σύγχρονες εκπαιδευτικοί μέθοδοι που θα εφαρμόσουν.

Στόχος είναι, τελειώνοντας τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και λίγο πριν το Γυμνάσιο, τα παιδιά να έχουν αποκτήσει ουσιαστική μόρφωση έχοντας πλήρη αφομοίωση της γνώσης, να έχουν καλλιεργήσει την κριτική τους ικανότητα και τη συνθετική σκέψη, να έχουν ανακαλύψει τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους και να έχουν υιοθετήσει ηθικές αρχές και αξίες.

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα σχολείο που έχει αναγνωριστεί για την ποιότητα της παιδείας που παρέχει στους μαθητές της σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης: Από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Δημοτικό και από το Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο/GCE A-Levels.

Το Πρόγραμμα διδασκαλίας που εφαρμόζεται στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης είναι διευρυμένο και καλύπτει τις ανάγκες ενός παιδιού 6 έως 12 ετών και της σύγχρονης οικογένειας με ποικιλία μαθημάτων, με αθλητικές δραστηριότητες και με ένα ευρύ φάσμα Ομίλων και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων.

ekpaideftiki anagennisi1



Πιο αναλυτικά, στο μάθημα της Γλώσσας οι μαθητές εξασκούνται στη σωστή και εκφραστική ανάγνωση, μαθαίνουν ορθογραφία, κατανοούν τη γραμματική και το συντακτικό, παράγουν γραπτό λόγο με σωστή δομή και αλληλουχία, αποκτούν ευχέρεια στον προφορικό λόγο, καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, αξιοποιούν μνημοτεχνικές μεθόδους και εμπεδώνουν όλα όσα διδάσκονται μέσα από ένα ομοιογενές ακαδημαϊκό επίπεδο.

Τα Μαθηματικά προσεγγίζονται με πολυεπίπεδη μέθοδο σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι μαθητές να αποκτούν θετική στάση απέναντι στο μάθημα, να ασκούν τη λογική και τη φαντασία τους, να αναπτύσσουν τη λογική και τη μαθηματική τους σκέψη, να αποκτούν ευχέρεια στην πραγματοποίηση υπολογισμών, να μαθαίνουν την τεχνική των αριθμητικών πράξεων και της επίλυσης προβλημάτων. Επιπλέον, συνειδητοποιούν τη σύνδεση και την εφαρμογή των Μαθηματικών στην καθημερινή ζωή, αξιοποιούν μαθηματικά λογισμικά στον διαδραστικό πίνακα, συμμετέχουν και διακρίνονται σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

ekpaideftiki anagennisi2

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στα μαθήματα των Ανθρωπιστικών Επιστημών. Η Ιστορία, η Ανθρωπο-Γεωγραφία, τα Θρησκευτικά, η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή αντιμετωπίζονται ως αναγκαίο συστατικό για την πνευματική συγκρότηση κάθε καλλιεργημένου ανθρώπου, ανεξάρτητα από την επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει. Για αυτόν τον λόγο αξιοποιούνται τα οπτικοακουστικά μέσα διδασκαλίας και οι νέες τεχνολογίες, η παραδοσιακή διδασκαλία συνδυάζεται με καινοτόμες δράσεις, οι μαθητές δουλεύουν και ατομικά και ομαδικά και αξιοποιείται η βιωματική προσέγγιση της ύλης.

Οι Φυσικές Επιστήμες στην Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού έχουν σημαντική θέση και οι μαθητές κατανοούν την επίδραση της επιστήμης στην καθημερινή ζωή, ερμηνεύουν τα φυσικά φαινόμενα, μαθαίνουν να εργάζονται με επιστημονική μέθοδο, έρχονται σε επαφή με τις έννοιες της Φυσικής με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο και εξοικειώνονται με τη διαδικασία του πειράματος στο πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Φυσικής του σχολείου. Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης μέσα από τη συμμετοχή τους σε Ομίλους Θετικών Επιστημών, Science, Βιολογίας και Κοσμολογίας έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και να συμμετέχουν σε σημαντικούς διαγωνισμούς.

Η Πληροφορική και η Τεχνολογία έχουν βαρύνουσα σημασία και στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση διδάσκονται από την Α’ Δημοτικού. Στη διδασκαλία αξιοποιούνται ποικίλες εκπαιδευτικές εφαρμογές πολυμέσων και ζωγραφικής και το μάθημα γίνεται πιο ενδιαφέρον και δημιουργικό. Μέχρι τη ΣΤ΄ Δημοτικού, οι μαθητές έχουν αποκτήσει δεξιότητες σε όλα τα απαραίτητα προγράμματα όπως το Word, το Powerpoint και το Excel και μυούνται στις βασικές αρχές του Προγραμματισμού με παιγνιώδη τρόπο την «Ώρα του Κώδικα».

Συγκεκριμένα, η εισαγωγή στις Νέες Τεχνολογίες γίνεται με ασφάλεια, αφού η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα σχολείο που του έχει απονεμηθεί η Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο, στο πλαίσιο της δράσης eSafetyLabel. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν κερδίσει συνολικά έξι φορές την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και έχουν συμμετάσχει σε 6 Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με κορυφαίες παγκόσμιες διακρίσεις, φτάνοντας τρεις φορές στην πρώτη δεκάδα του κόσμου.

ekpaideftiki anagennisi3



Παράλληλα, στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση κάθε παιδί έχει την ευκαιρία να καλλιεργήσει και να αναπτύξει την καλλιτεχνική του φύση μέσα από τα μαθήματα της Μουσικής, των Εικαστικών, του Θεάτρου και του Χορού. Τα μαθήματα διδάσκονται από ειδικευμένους στο αντικείμενο καθηγητές που μέσω της εμπειρίας τους υποστηρίζουν την ανάδειξη των κλίσεων κάθε μαθητή.

Επίσης, η εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και επιτυγχάνεται με πολλές ώρες διδασκαλίας. Στόχος είναι οι μαθητές, τελειώνοντας τη φοίτησή τους στο Σχολείο, να μιλούν τα Αγγλικά σαν μητρική, στοιχείο απαραίτητο για την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους πορεία είτε στην Ελλάδα, είτε στην Ελλάδα είτε διεθνώς. Παράλληλα, ήδη από τη Γ’ Δημοτικού, οι μαθητές επιλέγουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τα Γαλλικά ή τα Γερμανικά. Πέρα από την απόκτηση ευχέρειας στην επικοινωνία, τα παιδιά προετοιμάζονται κατάλληλα ώστε, μέχρι και την Α’ Λυκείου, να έχουν κατακτήσει τα διπλώματα και στις δυο γλώσσες.

ekpaideftiki anagennisi4



Όσο για τις έξι ώρες την εβδομάδα που αφιερώνονται στον αθλητισμό, αποδεικνύουν τη βαρύτητα που δίνεται και στη σωματική ενδυνάμωση των παιδιών. Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής περιλαμβάνει, μάλιστα, Γενική Γυμναστική και διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών, ενώ κάθε μαθητής επιλέγει δυο αθλητικές δραστηριότητες που τις παρακολουθεί δυο φορές την εβδομάδα.

Το Πρόγραμμα Καλλιέργειας Δεξιοτήτων-Κλίσεων που εφαρμόζεται στο Δημοτικό της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης δίνει επίσης την ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν στον Όμιλο της επιλογή τους σε σταθερή εβδομαδιαία βάση και να ασχοληθούν με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και επιστημονικών πεδίων. Μέσα από τους Ομίλους, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, τις δεξιότητές τους, τις κλίσεις τους, λαμβάνουν μέρος και διακρίνονται σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και αναπτύσσουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους.

ekpaideftiki anagennisi5



Με μια επίσκεψη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης θα αντιληφθείτε το πλήρες πρόγραμμα που θα καλύψει όλες τις ανάγκες μάθησης και ακαδημαϊκής προόδου του παιδιού σας καθώς και την καλλιέργεια και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και κλίσεων, προκειμένου ο μαθητής ή η μαθήτρια να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Εμείς, έπειτα από τη δική μας επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, καταλήξαμε στις εξής διαπιστώσεις: Εκεί, το παιδί θα διδαχθεί από άριστους εκπαιδευτικούς όλα τα χρόνια της σχολικής του ζωής. Επίσης, οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι παραδοσιακές αλλά και καινοτόμες. Συγκεκριμένα, είναι βιωματικές, ελκυστικές, ευχάριστες και παιδαγωγικά άρτιες. Μεταξύ άλλων, κάθε τμήμα διαθέτει υψηλό και ομοιογενές ακαδημαϊκό επίπεδο, το άριστο περιβάλλον εκπαίδευσης προσφέρει σε κάθε παιδί ασφάλεια και εξατομικευμένη προσοχή, το περιβάλλον είναι φιλικό και οικογενειακό, ο μαθητής στο σχολείο είναι αναγνωρίσιμος από όλους και δεν υπάρχει κλίμα ανωνυμίας, ενώ το σχολείο εστιάζει προσωπικά σε κάθε παιδί και λαμβάνει υπόψη του τις διαφορετικές εμπειρίες, τον διαφορετικό βαθμό ωριμότητας, αντίληψης και αφομοίωσης της γνώσης.

ekpaideftiki anagennisi6


Ταυτόχρονα, η αξιολόγηση των μαθητών γίνεται αντικειμενικά, το πρόγραμμα Ξένων Γλωσσών είναι αποτελεσματικό, στο σχολείο εφαρμόζεται ένα σαφές πλαίσιο κανόνων, αρχών και αξιών, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης καλύπτουν όλες τις δραστηριότητες της εκπαίδευσης, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και στον έλεγχο τόσο μέσα στην τάξη, όσο και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και μεταξύ άλλων, υπάρχει συνεχής, άμεση και ειλικρινής επικοινωνία με τους γονείς.

Σε μερικούς μήνες, λοιπόν, η Α΄ Δημοτικού ξεκινάει και είμαστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, μέσα από την επιλογή του κατάλληλου σχολείου!

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 22950 29840, να στείλετε email στο info@anagennisi.edu.gr ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.anagennisi.edu.gr.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved