Back to school ρούχα, παπούτσια, σχολικά: Αυτή είναι η λύση για τα ψώνια της χρονιάς!

Ο Σεπτέμβριος για τις μαμάδες μπορεί να είναι και… ο καλύτερος μήνας του χρόνου!

Back to school ρούχα, παπούτσια, σχολικά: Αυτή είναι η λύση για τα ψώνια της χρονιάς!

Όσο κι αν μοιάζει παράλογο -διότι συνήθως είναι ο μήνας που συνεπάγεται το τέλος των διακοπών για κάθε μαμά- ο Σεπτέμβριος σημαίνει νέα ξεκινήματα και αυτά, είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και το σίγουρο είναι πως για τις μαμάδες που τα παιδάκια μας πηγαίνουν σχολείο, ο μήνας που διανύουμε ταυτίζεται κυρίως με τις απαραίτητες αγορές για το δικό τους καινούριο τους ξεκίνημα!

Πράγματι, ρούχα, παπούτσια και σχολικά έχουν τώρα την «τιμητική» τους, αφού είναι απαραίτητο να γεμίσουμε ντουλάπες, βιβλιοθήκες και συρταριέρες με όλα τα εφόδια, ώστε να μην διαπιστώσουμε με τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου, πως το μακρύ παντελονάκι της φόρμας του παιδιού, δεν του κάνει πια και δεν έχουμε με τι να το στείλουμε την άλλη μέρα στο σχολείο. Συνεπώς, με καλή οργάνωση, κέφι και θετική διάθεση, βγαίνουμε εγκαίρως για τις αγορές της back to school περιόδου, φροντίζοντας να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, δηλαδή κάνοντας τις πιο χρήσιμες, όμορφες και άνετες επιλογές για τα μικρά μας.

Ιδού, λοιπόν, μερικές πολύ απλές συμβουλές και μερικές ιδιαίτερες back to school επιλογές, που θα μας εξασφαλίσουν το καλύτερο αποτέλεσμα και θα μας κάνουν να επιστρέψουμε στο σπίτι με τα χέρια μας γεμάτα και το πρόσωπό μας γελαστό και ικανοποιημένο.

#1 Οι λίστες που μας «λύνουν» τα χέρια

Υπάρχουν δύο λίστες που θα μας απασχολήσουν αυτή την περίοδο. Η μία είναι η σχολική λίστα, που μας υποδεικνύει τι χρειάζεται το παιδί μας για να παρακολουθήσει τα μαθήματά του -και συνήθως, την παίρνουμε από το σχολείο και προμηθευόμαστε όσα περιέχει από το χαρτοβιβλιοπωλείο που προτιμάμε. Η άλλη όμως, είναι η λίστα της μαμάς. Αυτή την τελευταία λίστα την οργανώνουμε μόνες μας και περιέχει όλα όσα χρειάζεται το παιδάκι μας γενικά: Από ρούχα και παπούτσια για το σχολείο, μέχρι σχολικά βοηθήματα, γραφική ύλη για τις ξένες γλώσσες ή άλλα μαθήματα που παρακολουθεί, υλικά ζωγραφικής για τον ελεύθερο χρόνο του και ό,τι άλλο νομίζουμε εμείς πως πρέπει να έχουμε στο σπίτι. Η συγκεκριμένη λίστα είναι βοηθητική, κυρίως ως προς το να μην ξεχάσουμε κάτι που είναι απαραίτητο, αλλά και για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα τον χρόνο μας.

med back to school 2

#2 Επιλέγουμε εγγυημένες προτάσεις για τις αγορές μας

Στο σημείο αυτό, πρέπει να τονίσουμε πως το μέρος που επιλέγουμε να κάνουμε τις αγορές μας, παίζει τεράστιο ρόλο ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος, το Mediterranean Cosmos, στο 11ο χλμ Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης/Νέων Μουδανιών, με δεκάδες καταστήματα, αποτελεί την καλύτερη επιλογή και για τα back to school είδη. Από το παιδάκι μας που ξεκινάει παιδικό σταθμό μέχρι το καμάρι μας που πηγαίνει αισίως Λύκειο ή που ξεκινάει τη φοιτητική του ζωή: Με μια βόλτα στο αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, θα βρούμε ό,τι χρειαζόμαστε, δηλαδή ρούχα, παπούτσια, γραφική ύλη και σχολικά, ακόμα και εξοπλισμό γραφείου και μάλιστα, στη μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές.

#3 Τα «βασικά» είναι και τα σημαντικότερα

Ένας ακόμη παράγοντας που πρέπει να έχουμε στον νου μας, όταν βγαίνουμε για τις αγορές αυτής της περιόδου, είναι ότι πρέπει αρχικά να καλύψουμε επαρκώς τις βασικές ανάγκες του παιδιού μας. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποια ακριβώς είναι τα απαραίτητα είδη, που λειτουργούν ως «βάση» για την καθημερινότητα του παιδιού. Συνήθως, λοιπόν, στην κορυφή της back to school λίστας μας βρίσκονται τα αθλητικά παπούτσια ή τα sneakers για το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες και τις βόλτες του παιδιού.

med back to school 3

Converse γυναικείο, attica, Mediterranean Cosmos

Φυσικά, στις πρώτες θέσεις της λίστας μας υπάρχουν και τα σακίδια πλάτης, δηλαδή οι σχολικές τσάντες που συνοδεύουν τα παιδιά μας κάθε μέρα. Προτού κάνουμε την επιλογή μας στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, είναι σημαντικό να σιγουρευτούμε πως η σχολική τσάντα που θα πάρουμε, αρέσει στο παιδί μας, είναι άνετη και ικανοποιεί τις νέες του σχολικές ανάγκες.

med back to school 4

Kipling σακίδιο πλάτης (με θέση PC 15" 44x35x21cm), Βag Stories, Mediterranean Cosmos

Επιστροφή στο σχολείο χωρίς ένα (… ή και τρία, θα σημειώσουμε εμείς) σετ φόρμας δεν γίνεται, κυρίως αν τα παιδιά πηγαίνουν σε πιο μικρές τάξεις. Είναι η πιο βολική και ταυτόχρονα στυλάτη επιλογή για τα μικρά μας την περίοδο που διανύουμε, μια επιλογή που θα τα βοηθά να παίζουν, να γυμνάζονται και να απολαμβάνουν τις στιγμές με τους συμμαθητές τους, αλλά και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, με άνεση και ζεστασιά.

med back to school 5

Σετ φόρμας, Five Star μπλούζα με τύπωμα λιονταράκι και παντελόνι, Alouette, Mediterranean Cosmos

Ένα φούτερ είναι, βέβαια, μία ακόμη απαραίτητη προσθήκη για τη λίστα μας, αφού θα βγάλει πολλές φορές τόσο εμάς, όσο και τα παιδιά μας από τη δύσκολη θέση, δίνοντας σε χρόνο «ντετέ» την απάντηση στο ερώτημα «τι να φορέσω σήμερα». Θα κρατά το παιδί ζεστό και την ίδια ώρα, θα του προσφέρει την απαραίτητη άνεση στο σχολείο -και όχι μόνο.

med back to school 6

Φούτερ colour block, Mayoral, Mediterranean Cosmos

Αφού προμηθευτούμε με μερικά στυλάτα και άνετα φούτερ -ανάλογα πάντα με την ηλικία του παιδιού- θα χρειαστεί να βρούμε και το κατάλληλο κάτω μέρος για να συμπληρώσουμε τα καθημερινά του look. Εκτός από φόρμες, λοιπόν, όταν το πρόγραμμα στο σχολείο ή μετά από αυτό, δεν περιλαμβάνει γυμναστική ή κάποια κάθιδρη εξωσχολική δραστηριότητα, ένα τζιν παντελόνι είναι ο αγαπημένος σύμμαχος παιδιών και μαμάδων, αφού μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με κάθε μπλουζάκι και κάθε φούτερ. Μάλιστα, αν το παιδί μας βρίσκεται στην εφηβεία, είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να έχει πάνω από δύο ζευγάρια στην γκαρνταρόμπα του.

med back to school 7

LARSTON (denim pants - slim tapered fit), LEE & WRANGLER, Mediterranean Cosmos

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν, βέβαια, οι πιτζάμες, δηλαδή τα αγαπημένα και απαραίτητα outfits των παιδιών για ξεκούραστο ύπνο και άνετες στιγμές εντός. Το ποιες θα επιλέξουμε, εξαρτάται και πάλι από την ηλικία και το γούστο των παιδιών.

med back to school 8

Παιδικές πιτζάμες, Minerva, Mediterranean Cosmos

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά στον ελεύθερο χρόνο του παιδιού στο σπίτι, εκτός από τα ρούχα που θα επιλέξουμε για να κάνουμε πιο άνετες τις στιγμές του, τα είδη ζωγραφικής αποτελούν επίσης απαραίτητες προσθήκες στη λίστα, ειδικά αν το παιδάκι πηγαίνει στο προνήπιο, το νηπιαγωγείο ή το δημοτικό.

med 9

Caran D’ Ache Είδη Ζωγραφικής, Tricks & Treats, Mediterranean Cosmos

Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει κάτι που κάθε παιδάκι και κάθε γονιός διαπίστωσε τους περασμένους μήνες, αυτό είναι πως η τεχνολογία αποτελεί σήμερα βασικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αν, λοιπόν, δεν διαθέτουμε έναν καλό υπολογιστή για τις εργασίες του παιδιού στο σπίτι, ήρθε η ώρα να του χαρίσουμε το δικό του laptop, ειδικότερα αν πηγαίνει σε μεγαλύτερες σχολικές τάξεις.

med back to school 10

DELL Laptop Vostro 3500, Dell Exclusive Store, Mediterranean Cosmos

Επιπλέον, αν το παιδάκι μας φορά γυαλιά οράσεως, τότε καλό είναι να ελέγξουμε τώρα αν χρειάζεται ένα καινούριο ζευγάρι. Σήμερα, μάλιστα, που τα περισσότερα παιδιά περνούν αρκετές ώρες μπροστά από τις οθόνες tablet ή υπολογιστών, ένα ζευγάρι γυαλιά που θα προστατεύει τα μάτια τους από το μπλε φως των οθονών, κρίνεται ενδεχομένως απαραίτητο.

med back to school 11

Παιδικά γυαλιά οράσεως Unisex, της εταιρείας WEB EYEWEAR (Κωδ: 085374), MARK AaLEN, Mediterranean Cosmos

Συμπληρώνοντας αυτή τη βασική λίστα αγορών, από καταστήματα που βρίσκουμε συγκεντρωμένα στο αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο, μπορούμε να είμαστε βέβαιες πως έχουμε κάνει το καλύτερο που μπορούμε!

#4 Το διασκεδάζουμε!

Τέλος, αν δεν είναι διασκέδαση οι αγορές για τα παιδάκια μας, τότε τι είναι; Οργανώνουμε, λοιπόν, δύο ημέρες αφιερωμένες σε αυτόν τον σκοπό, η μία με τη συνοδεία της «καλύτερης παρέας του κόσμου» και η άλλη… solo! Μαζί με τα παιδάκια μας διαλέγουμε τη σχολική τους τσάντα και πράγματα που πρωτίστως τους αρέσουν και κατά δεύτερον χρειάζονται. Απολαμβάνουμε την ημέρα μας στο Mediterranean Cosmos και συνδυάζουμε τις αγορές με τη διασκέδαση, αφού σίγουρα το κλείσιμο της ημέρας περιλαμβάνει και ένα από τα τελευταία παγωτά της σεζόν. Αντίθετα, τη δεύτερη ημέρα που θα αφιερώσουμε στις αγορές μας, πηγαίνουμε στο εμπορικό κέντρο μόνες μας, για να βεβαιωθούμε με ηρεμία πως θα προμηθευτούμε όλα όσα χρειαζόμαστε και γιατί όχι, να ενημερωθούμε και για τη φθινοπωρινή γυναικεία μόδα!

Για περισσότερα νέα:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved