Άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Ποια τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Με υποχρεωτικά τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζομένους άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Ποια τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» βρέθηκε νωρίς το πρωί η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μίλησε για τον τρόπο λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών, αλλά και για το νέο πρόγραμμα σχετικά με την Προσχολική Αγωγή στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, τα πρωτόκολλα είναι ίδια με αυτά που έκλεισε η προηγούμενη χρονιά. Οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν ένα τεστ την εβδομάδα, ενώ εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι παιδί, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα.

«Ξεκινάμε με τα ίδια πρωτόκολλα που έκλεισε η προηγούμενη χρονιά. Ξέρουμε ότι 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδιά, οπότε είμαστε πολύ προσεκτικοί. Υποχρεωτικό τεστ των εργαζομένων κάθε εβδομάδα στους ανεμβολίαστους. Ξεκινάμε με ένα τεστ και έχουμε ήδη καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή το αίτημά μας να δούμε αν τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία θα αλλάξουν τις συνθήκες λειτουργίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους εργάζονται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε το εξής:

«Η αρμόδια επιτροπή, κι η κυβέρνηση μαζί με την κυρία Θεοδωρίδου θα αποφασίσουν αν οι βρεφονηπιακοί βάσει ευαλωτότητας θα μπουν στην υποχρεωτικότητα. Δεν αποκλείεται αλλά δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό των επόμενων εβδομάδων».

paidikos stathmos erwtiseis 1

Μέσα στον Σεπτέμβρη στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο πρόγραμμα σχετικά με την Προσχολική Αγωγή στην Ελλάδα

Η Υφυπουργός Πρόνοια και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μίλησε και για το πρόγραμμα «Κυψέλη» που αφορά τη λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμό στη χώρα το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στον Σεπτέμβρη.

Όπως δήλωσε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα «για πρώτη φορά το κράτος ορίζει τι κάνουν τα παιδιά μας μέσα, τι δραστηριότητες κάνουν, βάζουμε ένα πρόγραμμα δεξιοτέτητων αλλά και την πρώιμη ανίχνευση».

Πηγή: mega.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved