Back to School - Ξύστε τα μολύβια και αγχωθείτε για τα "καλά" πράγματα

Ανυπομονείτε ή όχι για τη νέα σχολική χρονιά;

Μαργαρίτα Νικολάου
Back to School - Ξύστε τα μολύβια και αγχωθείτε για τα "καλά" πράγματα

Μια φορά και έναν καιρό (όχι πολύ παλιά) η επιστροφή στο σχολείο ήταν γεμάτη άγχος. Πολύ άγχος. Αυτό φυσικά μέχρι πριν δυο χρόνια. Τότε που οι μάσκες και τα αντισηπτικά δεν υπήρχαν καν στη σχολική λίστα. Αν λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια η κάθε νέα σχολική χρονιά ήταν αγχωτική για τους γονείς, φανταστείτε τι γίνεται τώρα που έχει δημιουργηθεί μια νέα εντελώς καθημερινότητα και ρουτίνα στις οικογένειες.

Τον Οκτώβρη του 2020 οι οικογένειες κλήθηκαν να κρατήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους. Μέχρι και το τέλος της Άνοιξης του 2021, όπου τα παιδιά επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Ναι, η πανδημία που προκάλεσε ο COVID-19 έχει δημιουργήσει χάος στη ρουτίνα και την καθημερινότητα των γονιών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ενθουσιαστούμε συλλογικά για τη σχολική χρονιά που βρίσκεται προ των πυλών.

Αντί λοιπόν να ανησυχείτε για τα εμβόλια, τα self-tests, τις μάσκες και τα αντισηπτικά, θα έπρεπε να ανησυχείτε για μερικά "καλά" πράγματα. Εκείνα που ανησυχούσατε και πριν τον κορονοϊο. Όπως τα σνακ και το κολατσιό που θα βάζετε στην τσάντα του παιδιού, αν το παιδί σας είναι πρωτάκι "πώς θα του φανεί το σχολείο", αν θα κάνει νέους φίλους ή πάλι αν μετακομίσατε, πώς θα προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον.

Με την καινούρια αυτή χρονιά να έρχεται, νέες ευκαιρίες θα δοθούν στα παιδιά μας και εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να είναι γεμάτη εμπειρίες, όμορφες στιγμές και με μοναδικό άγχος το κολατσιό, το μεσημεριανό και το διάβασμά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved