Πώς θα διαλέξουμε βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί;

Με ποια κριτήρια θα επιλέξουμε τον κατάλληλο βρεφονηπιακό σταθμό για τα παιδιά μας;

Πώς θα διαλέξουμε βρεφονηπιακό σταθμό για το παιδί;

Πολλοί γονείς λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά στον βρεφονηπιακό σταθμό από πολύ νωρίς. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο βρεφονηπιακός σταθμός είναι ένα από τα περιβάλλοντα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού και η επιλογή του πρέπει να γίνει με προσοχή και έχοντας ως γνώμονες τα κατάλληλα κριτήρια.

Τα πιο βασικά τα οποία πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι:

Όλοι οι χώροι θα πρέπει να είναι ασφαλείς και καθαροί

Όσο κι αν θα έπρεπε, δυστυχώς η ασφάλεια των χώρων δεν είναι δεδομένη. Επισκεφτείτε τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχετε στα υπόψιν και διαπιστώσετε οι ίδιοι εάν οι χώροι τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό είναι ασφαλείς.

Η σωστή αναλογία παιδιών και προσωπικού

Το πόσα παιδιά είναι ανά τμήμα εξαρτάται από την ηλικία και τις ανάγκες τους. Για τα παιδιά μέχρι δύο ετών, μία καλή αναλογία θεωρείται τα τρία με τέσσερα παιδιά ανά έναν παιδαγωγό.

Να είναι κοντά στη δουλειά ή το σπίτι σας και να έχετε εύκολη πρόσβαση

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρεθείτε αρκετά γρήγορα στον βρεφονηπιακό σταθμό που θα επιλέξετε σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε στο παιδί σας.

vrefonipiakos kritiria

Εξειδίκευση παιδαγωγών

Οι παιδαγωγοί θα πρέπει να έχουνε εξειδικευτεί σε θέματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης παιδιών. Γνωρίζοντάς τους, θα αποκτήσετε μία πρώτη εικόνα και εντύπωση.

Θα πρέπει να συμφωνείτε με του στόχους, το πρόγραμμα και τους κανονισμούς

Ο κάθε βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός, ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα με τις δραστηριότητες που γίνονται μέσα στην ημέρα. Δείτε ποιες είναι αυτές και ένα σας βρίσκουν σύμφωνους. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις πολιτικές που ακολουθούνται σε περιπτώσεις ασθενειών αλλά και τους ευρύτερους στόχους που έχει για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των παιδιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved