Τι laptop και tablet να πάρεις με το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας

Αν είσαι μητέρα, σίγουρα τον τελευταίο χρόνο έχεις μπει για τα καλά στον κόσμο της τηλεκπαίδευσης και έχεις διαπιστώσει το πόση μεγάλη σημασία έχει η ύπαρξη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού στο σπίτι.

Τι laptop και tablet να πάρεις με το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας

Αυτός είναι ο λόγος που το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα σε αφορά και με το παραπάνω. Τι είναι η Ψηφιακή Μέριμνα και γιατί αξίζει να στραφείς και εσύ σε αυτή τώρα; Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή διάφορων υπουργείων -όπως το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων- και σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις laptop, tablet ή desktop για το παιδί σου, με όφελος 200 ευρώ. Για την ακρίβεια, συνολικά 560.000 παιδιά και φοιτητές, ηλικίας από 4 έως 24 ετών, θα ωφεληθούν τώρα μέσω του προγράμματος.

Τα βήματα για να πάρεις τα 200 ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό

Πώς μπορείς να γνωρίζεις όμως αν δικαιούσαι το voucher των 200 ευρώ της Ψηφιακής Έρευνας; Για να το εξακριβώσεις και εν συνεχεία, να κάνεις την αίτησή σου, θα χρειαστεί να επισκεφτείς την ιστοσελίδα του προγράμματος, μιας και υπάρχουν ορισμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια που πρέπει να πληροίς.

Από εκεί και πέρα, αν είσαι στους δικαιούχους, θα κάνεις την αίτησή σου μέχρι τις 30 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς που έχεις στο Taxisnet. Αφού η διαδικασία ολοκληρωθεί και πάρεις το voucher των 200 ευρώ, θα μπορείς να το εξαργυρώσεις για να αγοράσεις τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για το παιδί σου, από έναν από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του προγράμματος, όπως ο Κωτσόβολος.

«Και πώς θα εξαργυρώσω το κουπόνι μου;», θα με ρωτήσεις. Τα πράγματα είναι απλά. Θα μπεις, για παράδειγμα, στη σχετική ιστοσελίδα του προμηθευτή, θα επιλέξεις το προϊόν που θέλεις -είτε πρόκειται για tablet, είτε για laptop- και αφού φροντίσεις να εξακριβώσεις ότι φέρει τη σήμανση «Ψηφιακή Μέριμνα», θα επιλέξεις να το αποκτήσεις, με ένα «κλικ» ή ένα «άγγιγμα» στο κινητό σου. Στην περίπτωση δε που έχεις πάνω από ένα voucher, αλλά θέλεις να πάρεις μία πιο ισχυρή συσκευή σε υψηλότερη τιμή, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μαζί, για να την αποκτήσεις!

kotsovolos voucher tablet 4

Πώς θα βρεις το κατάλληλο laptop ή tablet

Αφού αποκτήσεις το voucher των 200 ευρώ, λοιπόν, θα χρειαστεί να το εξαργυρώσεις σε έναν από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του προγράμματος. «Όλα καλά μέχρι εδώ», θα μου πεις, «αλλά ποια συσκευή είναι η καλύτερη για την τηλεκπαίδευση και τις εργασίες του παιδιού μου;».
Οι επιλογές είναι, φυσικά, πολλές στις μέρες μας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία-«κλειδιά», που αξίζουν την προσοχή σου. Εγώ έκανα ήδη μία έρευνα αγοράς για να σε βοηθήσω και κατέληξα σε μερικές tech προτάσεις για τα online μαθήματα των παιδιών, που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.

Προτού στις αποκαλύψω όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι είναι καλό να έχει το tablet ή το laptop που θα πάρεις με το voucher της Ψηφιακής Μέριμνας. Σε ό,τι αφορά στο tablet συγκεκριμένα, καλό είναι να έχει 8-πύρηνο επεξεργαστή, ώστε να έχει πιο γρήγορες αποδόσεις και να το χρησιμοποιεί άνετα και χωρίς «κολλήματα» το παιδί για τις εργασίες και τις σχολικές βιντεοκλήσεις. Καλό είναι, επίσης, να έχει RAM από 3GB και πάνω, για να παρέχει άνετη εργασία χωρίς κολλήματα. Τέλος, φρόντισε να είσαι σίγουρη πως το tablet που θα πάρεις, θα έχει μεγάλη μπαταρία σε mAh, για να μην χρειάζεται επαναφόρτιση μέσα στην ημέρα. Αν μάλιστα βρεις tablet με μπαταρία χωρητικότητας 7000 mAh, τόσο το καλύτερο.

Οι προτάσεις μου: Εγώ βρήκα και ξεχώρισα στον Κωτσόβολο το Lenovo Tab M10 και το Lenovo Tab M10 HD 2nd Gen. Ο λόγος που στα προτείνω είναι ότι εκτός από ελαφριά και εύχρηστα, έχουν Full HD ανάλυση και όλα τα παραπάνω στοιχεία!

kotsovolos voucher tablet 3



Στην περίπτωση, βέβαια, που προτιμάς να πάρεις laptop με τα 200 ευρώ της επιταγής, τότε φρόντισε να είναι ελαφρύ, να έχει μπαταριά που μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ ώρες σίγουρα, να διαθέτει γρήγορο SSD δίσκο και πάνω από όλα, να είναι ιδανικό για άνετο multitasking.

Οι προτάσεις μου: Αν ψάχνεις τώρα για laptop, ξεκίνα ρίχνοντας μία «ματιά» στο HP 14s-fq0003nv 3020e και το Lenovo IdeaPad 3, το οποίο παρεμπιπτόντως διαθέτει και προηγμένο επεξεργαστή Intel Core 10ης γενιάς -που σε συνδυασμό με τα 8 GB RAM προσφέρει άνετο multitasking- και μεταξύ άλλων, διπλά ηχεία με σύστημα Dolby Audio και κλείστρο για την κάμερα, έτσι ώστε να νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, όταν το παιδί χρησιμοποιεί τον υπολογιστή.

kotsovolos voucher tablet 2

Όσο για το ποιον προμηθευτή θα επιλέξεις για να εξαργυρώσεις το voucher των 200 ευρώ της Ψηφιακής Μέριμνας, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου. Στη δική μου περίπτωση, πάντως, ο Κωτσόβολος ήταν για μία ακόμη φορά ο μοναδικός προορισμός. Διότι όταν γνωρίζεις ότι θα έχεις την τεχνική υποστήριξη που χρειάζεσαι και ότι το laptop ή το tablet που θα πάρεις, θα φτάσει στο σπίτι σου μέσα σε 24 ώρες ή πως μπορείς να το παραλάβεις την ίδια μέρα από ένα κατάστημα, τότε σίγουρα είσαι πιο άνετη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved