Εκπαιδευτική Ρομποτική: Tο Διαβατήριο για τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, να αναπτύξουν έναν τρόπο σκέψης μέσω του οποίου θα καλλιεργήσουν τις δεξιότητες, τις δυνατότητες και τις γνώσεις τους σε ένα «πλούσιο» φάσμα δραστηριοτήτων.

Εκπαιδευτική Ρομποτική: Tο Διαβατήριο για τα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου

Ακριβώς για αυτό, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση επενδύει σε συνεχή και σταθερή βάση στην εκπαίδευση των μαθητών και των μαθητριών στις νέες τεχνολογίες και πιο συγκεκριμένα στην επιστήμη της Ρομποτικής.

Ήδη από το Νηπιαγωγείο, οι μικροί μαθητές κατακτούν σημαντικά γνωστικά πεδία, μαθαίνουν να χειρίζονται ρομπότ με απλές εντολές και δημιουργούν κατασκευές εφαρμόζοντας βιωματικά αρχές της μηχανικής. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με βιωματική και ευχάριστη μέθοδο διδασκαλίας, ενώ το παιχνίδι γίνεται το μέσο που εισάγει τους μαθητές του Νηπιαγωγείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης στις θεμελιώδεις έννοιες των Θετικών Επιστημών και των νέων τεχνολογιών. Οι μικροί μαθητές έρχονται σε επαφή με το μάθημα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και το διαδεδομένο προγραμματιζόμενο παιχνίδι «Bee-Bot», το οποίο βασίζεται στις αρχές της γλώσσας προγραμματισμού Logo. Με παιγνιώδη τρόπο, τα νήπια εξοικειώνονται με τα σχήματα, τα χρώματα, τα γράμματα και αναπτύσσουν την ικανότητα προσανατολισμού και της λογικής ακολουθίας.

anagennisi 1

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου εκπαιδεύονται βιωματικά στην εκπαιδευτική ρομποτική

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σε κάθε βαθμίδα

Στο Δημοτικό, η συμμετοχή των μαθητών στον Όμιλο της Ρομποτικής συνδυάζει τη μάθηση με το παιχνίδι, μετατρέποντας την εκπαίδευση σε μία διασκεδαστική δραστηριότητα που διεγείρει το ενδιαφέρον του παιδιού για την επιστήμη, την πληροφορική και την τεχνολογία. Οι μαθητές μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο «WeDo» της Lego. Οι σειρές της Lego «WeDo» και «Mindstorms», συνιστούν δύο ευέλικτα μέσα για σχεδιασμό και κατασκευές, καθώς προσφέρουν κατασκευαστικά υλικά (τουβλάκια, γρανάζια, τροχούς, τροχαλίες κλπ.), αισθητήρες για τη μετάδοση δεδομένων στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και εξωτερικές συσκευές (κινητήρες, λαμπτήρες, κλπ).

Μέσα από την εκπαίδευσή τους στο Εργαστήριο Ρομποτικής – Μηχανικής εξασκούν τη δημιουργικότητά τους μαθαίνοντας 3D σχέδιο, ενσωματώνοντας βιωματικά τις αρχές της μηχανικής και εφαρμόζοντας την εμπειρία της 3D εκτύπωσης. Άλλωστε, η συστηματική εκπαίδευση των μαθητών ήταν εκείνη που έδωσε τα εφόδια στις ομάδες Ρομποτικής να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτές με την παρουσία τους στον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής» για μαθητές Δημοτικού το 2019, να διακριθούν στην 3η θέση ανάμεσα σε 1.177 συμμετοχές και να λάβουν τον «Έπαινο Καλύτερης Μακέτας».

Στη βαθμίδα του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι μαθητές αξιοποιούν πλήρως το Εργαστήριο Τεχνολογίας – Ρομποτικής μέσα από το πλαίσιο των Ομίλων. Οι μαθητές στο σύνολό τους, εκτός από την εμπλοκή τους στους Ομίλους, στελεχώνουν τις Ομάδες Ρομποτικής και Formula 1 in Schools, οι οποίες εκπροσωπούν την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και διαπρέπουν σε κάθε βαθμίδα των Πανελλαδικών Διαγωνισμών, στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα F1 in Schools.

anagennisi 2

Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Πανελλαδικές και διεθνείς διακρίσεις για τους μαθητικούς ομίλους

Για παραπάνω από μία δεκαετία, οι μαθητικές ομάδες Ρομποτικής και F1 in Schools έχουν εξασφαλίσει αναρίθμητες διακρίσεις σε Πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ έχουν συμμετάσχει σε επιμορφώσεις, με αποκορύφωμα το 2014 στο «Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών και Ρομποτικής» στην Πάντοβα της Ιταλίας, καθώς και το 2018 στο «Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Τεχνολογιών και Επιχειρηματικότητας» στη Σαγκάη της Κίνας. Οι Πανελλαδικές πρωτιές αλλά και οι υψηλές θέσεις των τελευταίων ετών οδήγησαν σε παγκόσμιες διακρίσεις που αποτελούν ορόσημο για τις μαθητικές ομάδες της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης.

Οι Μαθητικές Ομάδες Ρομποτικής της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα συνολικά πέντε φορές τα τελευταία επτά χρόνια σε Ολυμπιάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έχοντας κατακτήσει υψηλές θέσεις. Αποκορύφωμα αποτελεί η κατάκτηση της 4ης θέσης από τη Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders» στην «Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO» το 2019.

Την ίδια χρονιά η Μαθητική Ομάδα «Arrow Racers» κατέκτησε το Βραβείο για το «Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο» (Fastest Car Award) στο «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools» που πραγματοποιήθηκε στο Abu Dhabi.

anagennisi 3

4η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

pinakakia

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση επενδύει διαρκώς σε υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό, όπως LEGO EV3, LEGO WEDO, 3D Printers, σε εφαρμογές και κατασκευές Laser Cut. Όλα τα παραπάνω δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να συμμετέχουν σε εμπειρίες ιδιαίτερα σημαντικές για τη μετέπειτα ενήλικη και επαγγελματική ζωή τους, να αποτελέσουν μέλη μίας ομάδας και να ενισχύσουν τα soft skills τους επενδύοντας στα 4C της εκπαίδευσης, «Collaboration – Critical thinking – Communication – Creativity», δηλαδή «Συνεργασία – Κριτική Σκέψη – Επικοινωνία – Δημιουργικότητα». Καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Διεθνές Πρόγραμμα GCSE/GCE), δημιουργεί τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

anagennisi 4

1η θέση στους Πανελλήνιους Αγώνες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ως αποτέλεσμα, σε ετήσια βάση οι απόφοιτοι της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσα από την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Μέσω του Διεθνούς Προγράμματος GCE ALevels, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Λυκείου, οι απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων σε ποσοστό 100% φοιτούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής, δηλαδή στα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως το University of Cambridge, το Imperial College London, το UCL και το KING’S College London, ενώ ένας στους τρεις μαθητές έχει εισαχθεί στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Οι απόφοιτοι της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης με τα εφόδια που αποκτούν, συνεχίζουν να καινοτομούν σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ένας στους τρεις μαθητές GCE του 2020 έχει εισαχθεί σε τουλάχιστον ένα απο τα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

anagennisi 5

Βραβείο για το Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο στον Παγκόσμιο Τελικό F1 in Schools

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.: 22950 – 29840
Email: info@anagennisi.edu.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved