«Εκπαιδευτική Αναγέννηση»: Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη ζωή

Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που, καλύπτοντας όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Προνηπιαγωγείο - Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο - Λύκειο - Διεθνές Πρόγραμμα GCSE / GCE), δημιουργεί όλες τις απαραίτητες συνθήκες, ώστε κάθε μαθητής να μπορέσει να εξελιχθεί στην «καλύτερη εκδοχή του εαυτού του».

«Εκπαιδευτική Αναγέννηση»: Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη ζωή

Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και το βασικό όραμα και τη φιλοσοφία της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, το οποίο αποτυπώνεται μέσα σε λίγες γραμμές:



«Η δημιουργία ενός σχολείου το οποίο, κάθε ημέρα της λειτουργίας του, θα στοχεύει με υπεύθυνες σταθερές διαδικασίες, αληθινό ενδιαφέρον και αγάπη, στην πνευματική, ηθική, κοινωνική καλλιέργεια και την ψυχοσωματική υγεία κάθε μαθητή ξεχωριστά, προσφέροντας έτσι ουσιαστική παιδεία υψηλού επιπέδου σε όλους τους μαθητές του».



«Τρία πράγματα χρειάζονται για την εκπαίδευση: Η Φύση, η Μάθηση και η Άσκηση.» Αριστοτέλης



Σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον βρίσκονται οι υπερσύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες διασφαλίζουν την ασφάλεια των μαθητών, την άρτια εκπαιδευτική διαδικασία και τη δυνατότητα ενασχόλησης με ποικίλες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες:
  • Πρότυπο εργαστήριο Φυσικής
  • Πρότυπο εργαστήριο Χημείας
  • Πρότυπο εργαστήριο Βιολογίας
  • Σύγχρονα εργαστήρια Πληροφορικής – Πολυμέσων
  • Μεγάλες, φωτεινές και άρτια εξοπλισμένες αίθουσες
  • Εργαστήριο Τεχνολογίας
  • Εργαστήρια Εικαστικών
  • Αίθουσες Μουσικής
  • Θέατρο
  • Βιβλιοθήκη
  • Κλειστό Κολυμβητήριο
  • Αίθουσα Μπαλέτου & Χορού
  • Αίθουσα Καράτε
  • Γήπεδα Volley, Basket, Tennis, Mini Soccer
  • Εστιατόριο
  • Κουζίνα Επαγγελματικών Προδιαγραφών
  • Ξεχωριστοί αύλειοι χώροι για κάθε βαθμίδα
  • Στίβος
  • Τραπεζαρία
ekpaideutiria anagennisi 2

Το Σχολείο εξυπηρετεί γεωγραφικά μαθητές και μαθήτριες από την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων αφού η πρόσβαση είναι άμεση και γρήγορή μέσω των οδικών δικτύων τόσο της Αττικής Οδού όσο και της Εθνικής Οδού.

Το Πρόγραμμα Σπουδών


Στόχος του Προγράμματος Σπουδών του Προνηπιαγωγείου - Νηπιαγωγείου είναι:
  • η ομαλή ένταξη του παιδιού στην πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά μετά την οικογένεια
  • η γνωστική, γλωσσική, κοινωνική, συναισθηματική ανάπτυξη όλων των παιδιών
  • η ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών
  • η εισαγωγή στον κόσμο της μάθησης μέσα από τη βιωματική γνώση
  • η ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας και η καλλιέργεια δεξιοτήτων

Με άριστους εκπαιδευτικούς και αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, το Δημοτικό Σχολείο της ΕκπαιδευτικήςΑναγέννησης παρέχει στους μαθητές του ουσιαστική παιδεία:
  • ουσιαστική μόρφωση και πλήρη αφομοίωση της γνώσης
  • καλλιέργεια κριτικής ικανότητας και συνθετικής σκέψης
  • ανίχνευση και ανάδειξη των κλίσεων και ενδιαφερόντων των μαθητών, μέσα από την ενασχόληση με ένα πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να δείξουν την αξία τους σε κάποιον τομέα
  • υιοθέτηση ηθικών αρχών και αξιών που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά του παιδιού μέσα στην ομάδα και απέναντι στους άλλους, ως στάδιο προετοιμασίας για μια ισορροπημένη προσωπική ζωή και επιτυχημένη ένταξη στην κοινωνία

Η διάκριση Γυμνάσιο και Λύκειο της Χρονιάς στα Education Leaders Awards αποτελεί το επιστέγασμα της συστηματικής προσπάθειας, του οράματος και της φιλοσοφίας του Σχολείου που δομείται από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες εκπαίδευσης.



Το Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης εξασφαλίζει στους έφηβους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια, για να ανταποκριθούν με επιτυχία σε έναν κόσμο ανταγωνιστικό που διαρκώς αλλάζει και στον οποίο καλούνται να προσαρμόζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά, ώστε να οικοδομούν στέρεα το μέλλον τους και να είναι κατ’ επέκταση ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι.



Το πρόγραμμα του Λυκείου της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κινείται σε δύο άξονες:

  • από τη μια αποσκοπεί στην εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα μέσα από την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στο εξωτερικό μέσα από το Διεθνές Πρόγραμμα G.C.E. A- Levels, το οποίο περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του Λυκείου. Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων σε ποσοστό 100% φοιτούν στις σχολές της πρώτης τους επιλογής που είναι σε Κορυφαία Πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου, όπως το University of Cambridge, Imperial College London, UCL, KINGS College London, The University of Manchester, University of Glasgow, University of Southampton, UCL κα., ενώ ένας στους τρεις μαθητές έχει εισαχθεί στα 10 Καλύτερα Πανεπιστήμια του Κόσμου.

  • από την άλλη διασφαλίζει τη σφαιρική παιδεία τόσο ως πολυεπίπεδη μόρφωση όσο και ως αγωγή με ανθρωπιστικά ιδεώδη για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης προσωπικότητας που θα ενταχθεί δημιουργικά, ως αυριανός ενήλικας, στην επιστημονική, πολιτιστική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας μας, της Ευρώπης και του ευρύτερου παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος.


Έτσι, λοιπόν, το Λύκειο προετοιμάζει τους μαθητές για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς να χάνει, ως ύστατη βαθμίδα εκπαίδευσης, τον παιδαγωγικό του χαρακτήρα.



ekpaideutiria anagennisi 4



Τηλεκπαίδευση


Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση αποτελεί ένα Σχολείο που από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας του COVID – 19 ανταποκρίθηκε άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά έχοντας σε συνεχή προτεραιότητα την εκπαίδευση των μαθητών σε όλες τις βαθμίδες. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα ψηφιακής διδασκαλίας και αξιοποιώντας την πλατφόρμα Microsoft Teams πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση τα online μαθήματα στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο με γρήγορα αντανακλαστικά και έχοντας πάντα ως γνώμονα τη σταθερή και συνεχή επικοινωνία των μαθητών με τους εκπαιδευτικούς.

Οι Εκπαιδευτικοί


Κινητήριος δύναμη που διασφαλίζει το υψηλό και ποιοτικό εκπαιδευτικό επίπεδο του Σχολείου είναι οι Εκπαιδευτικοί. Οι Νηπιαγωγοί, οι Δάσκαλοι και οι Καθηγητές της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης» διαθέτουν απόλυτη επιστημονική επάρκεια σε σχέση με τα γνωστικά τους αντικείμενα, είναι παιδαγωγοί με όλη την έννοια αυτής της πολυσήμαντης ιδιότητας, είναι δραστήριοι με ωραίες ιδέες και καινοτόμες προτάσεις, προωθούν την ομαδοσυνεργατική προσέγγιση, είναι άνθρωποι ακέραιοι, με ήθος και βαθύτατη συναίσθηση ευθύνης.

Ξένες Γλώσσες


Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται μέσω του Προγράμματος Σπουδών στην εκμάθηση Ξένων Γλωσσών.



Στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση, η Αγγλική γλώσσα διδάσκεται ως η πρώτη ξένη γλώσσα από το Προνηπιαγωγείο και παραμένει υποχρεωτικό μάθημα ως τη Γ΄ Λυκείου. Από τη Γ΄ Δημοτικού οι μαθητές επιλέγουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη Γαλλική ή τη Γερμανική. Στο Γυμνάσιο όσοι μαθητές επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα διδασκαλίας της Κινεζικής γλώσσας. Στόχος είναι οι μαθητές να έχουν κατακτήσει τα διπλώματα γλωσσομάθειας στην αγγλική και στη γαλλική ή γερμανική γλώσσα έως και την Α΄ Λυκείου, χωρίς εξωσχολική βοήθεια, προκειμένου στη συνέχεια να αφοσιωθούν απερίσπαστοι στην προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είτε της Ελλάδας είτε του εξωτερικού.

Νέες Τεχνολογίες


Οι Νέες Τεχνολογίες έχουν βαρύνουσα θέση στο Πρόγραμμα Σπουδών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Από την Α΄ Δημοτικού οι μαθητές διδάσκονται Πληροφορική, όπου μαθαίνουν να χειρίζονται σωστά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ μέχρι και τη ΣΤ΄ Δημοτικού αποκτούν όλες τις βασικές δεξιότητες σε όλα τα ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα (Word, Powerpoint, Excel).



ekpaideutiria anagennisi 5

Οι Διακρίσεις


Εξαιρετικές διακρίσεις σημειώνουν οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο κάθε χρόνο σε επιστημονικούς, καλλιτεχνικούς και αθλητικούς διαγωνισμούς, καθώς και σε πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα debate και συνέδρια.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:



1. Οι συνεχείς διακρίσεις στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και η εκπροσώπηση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Ολυμπιάδες Ρομποτικής το 2019, το 2017, το 2015, το 2014 και το 2013:
  • Οι Ομάδες Ρομποτικής του Δημοτικού στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 για μαθητές Δημοτικού κατέκτησαν την 3η θέση Πανελλαδικά καθώς και τον Έπαινο Καλύτερης Μακέτας.
  • Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκιούρ της Ουγγαρίας από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου 2019 η Μαθητική Ομάδα «Minders» της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίθηκε στην 4η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο με το Project «SKEye».

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής:
  • 4η θέση : Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Μinders», Γκιούρ, Ουγγαρία – 2019
  • 7η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Σότσι, Ρωσία, 2014
  • 11η θέση : Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Κόστα Ρίκα – 2017
  • 12η θέση: Μαθητική Ομάδα Λυκείου «Minders», Τζακάρτα, Ινδονησία – 2013

2. Οι υψηλές θέσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Formula 1 in Schools και η εκπροσώπηση της χώρας μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα:

  • Στον Παγκόσμιο Τελικό F1 inSchools που πραγματοποιήθηκε στο AbuDhabiη Μαθητική Ομάδα «ArrowRacers» κατέκτησε το Βραβείο για το Γρηγορότερο Αυτοκίνητο στον Κόσμο (FastestCarAward).

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools:

  • Βραβείο Γρηγορότερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο: Μαθητική Ομάδα «Arrows Racing Team, Abu Dhabi – 2019
  • 9η θέση: Μαθητική Ομάδα «Omega Racing Team», Κουάλα Λαμπούρ, Μαλαισία – 2017
  • 10η θέση: Μαθητική Ομάδα «ArrowsRacingTeam», AbuDhabi – 2019

3. Οι αξιοσημείωτες διακρίσεις σε Διαγωνισμούς Φυσικών Επιστημών EUSO. Οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης κατέκτησαν την 1η θέση στον Τελικό Διαγωνισμό EUSO Νοτίου Ελλάδος.



4. Οι εξαιρετικές διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο σε Πρωταθλήματα Debate στην αγγλική γλώσσα και Διεθνή Συνέδρια Προσομοίωσης του Ο.Η.Ε., όπως το International Competition for Young Debaters στο Cambridge University, το Harvard Model Congress Europe, το The Hague International Model United Nations.



5. Τα πανελλήνια και διεθνή βραβεία σε διαγωνισμούς Εικαστικών, Θεάτρου και Χορωδίας



6. Τα πανελλήνια και διεθνή κύπελλα σε πρωταθλήματα Σκάκι, Πολεμικών Τεχνών κ.α.



7. Στα Education Leaders Awards 2020 οι μαθητές της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης διακρίθηκαν με το Χρυσό Βραβείο στη Κατηγορία «Νεανική Επιχειρηματικότητα» για την ανάπτυξη προϊόντος Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης.


8. Αντίστοιχα στην Κατηγορία «Ανάπτυξη Οριζόντιων Δεξιοτήτων» διακρίθηκαν με το Αργυρό Βραβείο για τα Soft Skills και τις δεξιότητες που αναπτύσσουν οι μαθητές που συμμετέχουν στον Όμιλο F1 in Schools.

Οι Όμιλοι


Το υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκό και παιδαγωγικό έργο που παρέχεται στην Εκπαιδευτική Αναγέννηση συμπληρώνεται από τη δυνατότητα όλων των μαθητών συνολικά να συμμετέχουν σε Ομίλους, που έχουν ως στόχο να καλλιεργήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους αλλά και να τους εξασφαλίσουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με επιστημονικά πεδία του ενδιαφέροντός τους και να συμμετέχουν σε δράσεις.



pisina ekpaideutiki anagennisi

Οι Παροχές


Σημαντικές είναι οι Παροχές που διασφαλίζει το Σχολείο τόσο στους μαθητές του όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον, όπως:
  • Συμβουλευτική Υποστήριξη
  • Επαγγελματικός Προσανατολισμός
  • Διασύνδεση με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού
  • Νοσηλευτική Υπηρεσία
  • Σίτιση
  • Μετακίνηση με ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα E-School
  • Ασφάλεια Μαθητών
  • Εκπαιδευτικά Βοηθήματα
ekpaideutiria anagennisi 3

Οι Πιστοποιήσεις


Σημαντικοί ευρωπαϊκοί και διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης όπως Edexcel, OSD, Institut Francais, Addvantage, Technokids έχουν αναγνωρίσει το ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο στο οποίο επενδύει καθημερινά η Εκπαιδευτική Αναγέννηση. Στο Σχολείο πρόσφατα απονεμήθηκε η Ασημένια Ετικέτα για την Ψηφιακή Ασφάλεια από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο στο πλαίσιο της δράσης eSafetyLabel που πιστοποιεί σχολεία για το σύνολο των πολιτικών ασφαλούς διαδικτύου που εφαρμόζουν.

Summer Camp


Η Εκπαιδευτική Αναγέννηση παρέχει ποικίλα προγράμματα Summer Camp, καθένα σχεδιασμένο σύμφωνα με τις ηλικιακές ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών κάθε βαθμίδας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε μαθητές του Σχολείου όσο και σε μαθητές άλλων σχολείων.



mikri4 s




Πληροφορίες – Εγγραφές : Τηλ. 22950 – 29840, info@anagennisi.edu.gr , www.anagennisi.edu.gr
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved