Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να βελτιωθεί στην ορθογραφία;

Εύκολα tips για γονείς.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να βελτιωθεί στην ορθογραφία;

Πολλά παιδιά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ορθογραφία, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης. Το βέβαιο είναι ότι για να μάθει ένα παιδί να γράφει σωστά, απαιτείται χρόνος και επιμονή, υπάρχουν όμως τρόποι για να βοηθήσουμε κι εμείς το παιδί μας να βελτιώσει τις δεξιότητες γραφής του και να μην κάνει ορθογραφικά λάθη.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν;

Διασκεδαστικά παιχνίδι
Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια και μπορούν να μάθουν μέσα από αυτά. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη γραφή, όπως τα σταυρόλεξα και άλλα παιχνίδια λέξεων, που είναι διασκεδαστικά για όλους.

Διάβασμα
Και όταν λέμε διάβασμα, δεν εννοούμε μόνο τη μελέτη, αλλά την ανάγνωση κάθε βιβλίου. Το διάβασμα βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν τις δεξιότητες γραφής, να επεκτείνουν το λεξιλόγιό τους και τους δείχνει διαφορετικούς τρόπους χρήσης των λέξεων.

Δημιουργήστε έναν χώρο γραφής
Έχοντας έναν συγκεκριμένο χώρο όπου θα μπορεί να γράφει ανενόχλητο, το παιδί θα έχει καλύτερη συγκέντρωση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του.

Γράψτε τις δικές ιστορίες
Παρακινήστε το μικρό σας να σκαρφιστεί τις δικές του ιστορίες και να τις αποτυπώσει στο χαρτί. Η φαντασία έτσι και αλλιώς στην ηλικία αυτή είναι ανεξάντλητη και γράφοντας τις δικές τους ιστορίες, το παιδί θα μπορεί να εξασκηθεί στην ορθογραφία αλλά και στην σύνταξη του λόγου.

Χρόνος
Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, για να μάθει ένα παιδί ορθογραφία χρειάζεται χρόνος και επιμονή. Είναι όμως σημαντικό και το ίδιο το παιδί να γνωρίζει ότι είμαστε διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να το βοηθήσουμε και να του λύσουμε τυχόν απορίες.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved