Πώς θα παρακινήσετε τα αγόρια να διαβάζουν για το σχολείο χωρίς γκρίνια

Γιατί τα περισσότερα αγόρια βαριούνται το διάβασμα;

Πώς θα παρακινήσετε τα αγόρια να διαβάζουν για το σχολείο χωρίς γκρίνια

Μελέτες δείχνουν ότι τα κορίτσια είναι καλύτερα στην αυτοπειθαρχία και διαβάζουν περισσότερο σε σχέση με τα αγόρια.

Τώρα λοιπόν που άρχισαν τα σχολεία, ξεκίνησε και ο πονοκέφαλος των γονιών για το διάβασμα και ειδικά των αγοριών.

Αν κι εσείς αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μερικές από τις συμβουλές που διαβάσαμε στο imom.com

Ως επί το πλείστον, τα αγόρια έχουν άφθονη ενέργεια. Το κλειδί λοιπόν για να τα παρακινήσετε να διαβάσουν είναι να τα ενεργοποιήσετε με έξυπνους τρόπους.

Αξιοποιήστε τα παιχνίδια

Χρησιμοποιήστε παιχνίδια για μαθήματα πολλαπλασιασμού ή διαίρεσης ή εξασκήστε τα παιδιά στην ορθογραφία με διάφορα επιτραπέζια. Μπορεί τις καθημερινές να μην είναι εύκολο αλλά αξιοποιήστε τα Σαββατοκύριακα για παιχνίδι και μάθηση μαζί.

Επιβραβεύστε το

Συχνά τα παιδιά χρειάζονται ένα κίνητρο για να κάνουν κάτι. Προφανώς και δεν πρέπει να γίνει συνήθεια η επιβράβευση ανάλογα με την επίδοση, ωστόσο, αραιά και πού επιτρέπεται ένα δώρο. Καθορίστε λοιπόν τι μπορεί να είναι αυτό και συνδέστε το με την επίδοση του γιου σας στο σχολείο.

Εξηγήστε το «γιατί»

Τα παιδιά δεν διαφέρουν από τους ενήλικες που θέλουν να ξέρουν το γιατί συμβαίνει αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος για να εξηγήσετε το «γιατί πρέπει» είναι χρησιμοποιώντας παραδείγματα: «Γιατί μαθαίνουμε κλάσματα; Ας μαγειρέψουμε και θα σου δείξω», « Γιατί μαθαίνουμε πώς διασκορπίζονται οι σπόροι; Ας δούμε αυτά τα ζιζάνια στην αυλή μας».

Επιστρατεύστε το χιούμορ

Το να λέτε καθημερινά στον γιο σας «διάβασε», «έχεις διαβάσει;», «πότε θα διαβάσεις;», είναι βέβαιο ότι θα καταλήξετε να μαλώνετε και ότι θα διαβάσει με το ζόρι ή θα κάνει ότι διαβάζει. Αλλάξτε τακτική και προσπαθήστε με χιούμορ και καλή διάθεση να το πείσετε να κάνει τα μαθήματά του ώστε και νωρίς να τελειώσει και να έχει ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό του.

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved