Εκπαιδευτικοί δείχνουν πώς άλλαξαν οι σχολικές αίθουσες λόγω του κορονοϊού

Πώς γίνονται τα μαθήματα στα σχολεία του εξωτερικού.

Εκπαιδευτικοί δείχνουν πώς άλλαξαν οι σχολικές αίθουσες λόγω του κορονοϊού
instagram @teaching_with_firsties

H έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς γίνεται εν μέσω πανδημίας. Πολλά κράτη στην προσπάθειά τους να θωρακίσουν την υγεία των μαθητών και κατ'επέκταση των πολιτών, άνοιξαν ή πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία εφαρμόζοντας διαφορετικούς κανόνες.

Στη Γαλλία που τα σχολεία ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτέμβρη, οι μαθητές άνω των 11 ετών θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα ενώ στα δημοτικά, τα τμήματα δεν θα υπερβαίνουν τα 8 έως 15 παιδιά, που θα εναλλάσσονται σε πρωινά και απογευματινά μαθήματα.

Στα σχολεία των περισσότερων γερμανικών κρατιδίων, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, φορούν μεν μάσκες όχι όμως στη διάρκεια των μαθημάτων αλλά μόνο σε εσωτερικούς χώρους, ενώ οι αίθουσες στα σχολεία σχεδόν όλων των κρατών, αερίζονται συνεχώς και απολυμαίνονται οι χώροι που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Στις ΗΠΑ η έναρξη της σχολικής χρονιάς γίνεται μετ΄εμποδίων καθώς σε ορισμένες πολιτείες έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα, σε όλες όχι ακόμα, ενώ σε ορισμένες σταμάτησαν ξανά λόγω κρουσμάτων.

Σχολικές αίθουσες

Λόγω κορονοϊού, οι σχολικές αίθουσες θα πρέπει να ανταποκριθούν στα αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας. Τα θρανία έχουν μετακινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τηρούνται οι ενδεδειγμένες από τους αρμοδίους αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σε ορισμένα έχουν γίνει και διαγραμμίσεις για το πώς πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται από τις αίθουσες οι μαθητές.

Αρκετοί είναι οι εκπαιδευτικοί από το εξωτερικό που ανάρτησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες που δείχνουν πώς είναι φέτος οι σχολικές αίθουσες.

«Η τάξη μου είναι πολύ διαφορετική από πέρυσι. Είχαμε έναν καναπέ, κουβέρτα, φορητούς υπολογιστές, φανταχτερές καρέκλες, σκαμπό, τραπέζια μαθητών, κάδους μεσημεριανού γεύματος και πρόσβαση στην ντουλάπα. Φέτος, η τάξη μου αποτελείται από 13 γραφεία και διαχωριστικά που απέχουν μεταξύ τους και τα έπιπλα είναι ελάχιστα. Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκες για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού. Η τάξη μου θα απολυμαίνεται και κάθε παιδί έχει το δικό του απολυμαντικό», αναφέρει η Nancy Aquino, δασκάλα δημοτικού στο Baldwin της Νέας Υόρκης.

« Αύριο είναι η πρώτη μας μέρα στο σχολείο. Έτσι, θα είναι η αίθουσα μετά από τις αλλαγές που έγιναν για τη τήρηση των αποστάσεων. Δεν θα πιστεύετε πόσο έπιπλα και άλλα πράγματα έπρεπε να μετακινηθούν. Είμαι τόσο χαρούμενη που τελικά τα καταφέραμε» έγραψε στο Instagram δασκάλα που υπογράφει ως teaching_with_firsties


https://www.instagram.com/p/CESifMEBXJl/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν ήταν η μοναδική που δημοσίευσε φωτογραφία από την σχολική αίθουσα. Και η cydni_erin, δασκάλα κι αυτή, έδειξε τις αλλαγές που έγιναν και στο δικό της σχολείο:


https://www.instagram.com/p/CDhca7xhkv7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτογραφία δημοσίευσε και η Kim Wallace, δασκάλα σε σχολείο της Αλαμπάμα.


https://www.instagram.com/p/CEERvbahFHI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Ansley Humble είναι νηπιαγωγός και η φετινή χρονιά είναι για την ίδια και τα νηπιάκια της διαφορετική.


https://www.instagram.com/p/CEMl43EhXtc/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved