Κορονοϊός: Αυτή είναι η κατάλληλη μάσκα για τους μαθητές – Οδηγίες χρήσης

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία τους, όπου εκτός από τις τσάντες τους και τα βιβλία/τετράδια, θα πρέπει να έχουν μαζί τους άλλο ένα σημαντικό «εργαλείο»: τη μάσκα.

Κορονοϊός: Αυτή είναι η κατάλληλη μάσκα για τους μαθητές – Οδηγίες χρήσης

Οδηγίες για τη σωστή χρήση της από τα μικρά παιδιά έδωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κατά τη χθεσινή ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η υφασμάτινη μάσκα είναι σαφώς αυτή η οποία συνιστάται να χρησιμοποιούν οι μικροί μαθητές. Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου έχουν δοθεί οι προδιαγραφές για την συγκεκριμένη μάσκα, η οποία θα είναι δύο μεγεθών, πιο μικρή μάσκα για τα μικρά, ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο και πιο μεγάλη για τους μεγαλύτερους μαθητές. Θα είναι τουλάχιστον δύο στρώσεων υφάσματος και το ύφασμα να είναι καλής ποιότητας με πυκνή ύφανση, αλλά λεπτή ίνα έτσι ώστε να είναι πιο καλά ανεκτή, αλλά και πιο αποτελεσματική.

Επίσης έδωσε οδηγίες για τους μαθητές που φορούν γυαλιά και τα οποία θολώνουν όταν χρησιμοποιούμε την μάσκα.

Είπε ότι ακριβώς στο ύψος της μύτης στο έλασμα να πιέσουμε αυτό, ώστε να γίνει καλύτερη εφαρμογή. «Προφανώς θα υπάρχουν παιδιά τα οποία στην αρχή θα νιώσουν άβολα. Είναι αναγκαίο στην αρχή της σχολικής χρονιάς να δοθεί έμφαση στην εκπαιδευτική διαδικασία για την χρήση της μάσκας και είναι σαφές ότι με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί σχετικά με την χρήση της μάσκας οι εκπαιδευτικοί θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά και να εξηγήσουν γιατί είναι απαραίτητη η μάσκα. Το πιο σημαντικό για να έχουμε τα παιδιά με το μέρος μας είναι να απαντήσουμε στις απορίες τους», τόνισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved