Τρία πράγματα που πρέπει να λέτε συχνά στο έφηβο παιδί σας

Οι έφηβοι έχουν ανάγκη τη στήριξή σας. 

Τρία πράγματα που πρέπει να λέτε συχνά στο έφηβο παιδί σας
Οι έφηβοι έχουν ανάγκη να ξέρουν ότι οι γονείς τους είναι στο πλευρό τους ότι κι αν συμβεί. Bigstock

Η εφηβεία είναι μια περίοδος δύσκολη όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Αισθάνονται περίεργα και είναι μπερδεμένα με αποτέλεσμα να έχουν συχνά ξεσπάσματα, να είναι επιθετικά και να επιλέγουν την απομόνωση από τη συναναστροφή μαζί σας.

Κι αν αναρωτιέστε πώς θα έχετε μια καλή επικοινωνία μαζί τους, όταν μετά βίας σηκώνουν το βλέμμα από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού ή σπάνια λένε όσα σκέφτονται, οι ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε το purewow.com, πρότειναν ορισμένες φράσεις που αν μη τι άλλο θα βελτιώσουν την μεταξύ σας επικοινωνία.

«Χρειάζομαι τη βοήθειά σου»

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Dr. Mark Goulston καλό είναι να αποφεύγετε την κατήχηση και τις αυτόκλητες συνομιλίες με το έφηβο παιδί σας. Απεναντίας, ζητήστε να σας πει τη γνώμη του για ένα θέμα που σας απασχολεί ή ακόμα καλύτερα πείτε του αν μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε κάτι. Εφόσον ανταποκρίνεται θετικά, κάντε ένα βήμα παραπέρα καλώντας το να σας πει όλα όσα το ενοχλούν στη συμπεριφορά σας.

Affectionate Mom Trying To Establish Contact With Teenage Daughter Sitting On Couch At Home. Withdra

«Είμαι τόσο περήφανος για σένα»

«Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά οι έφηβοι επαναστατούν ενάντια στην καθοδήγησή σας ή διαφωνούν με τις απόψεις σας, εξακολουθούν να ενδιαφέρονται πάρα πολύ για το τι σκέφτεστε γι΄αυτά», λέει η Kristin Wilson, αντιπρόεδρος κλινικής προσέγγισης στο Newport Academy. Επομένως, είναι σημαντικό να λέτε πόσο τους εκτιμάτε και πόσο περήφανοι αισθάνεστε ανεξάρτητα από τις διακρίσεις ή τα επιτεύγματά τους.

«Είμαι εδώ για σένα»

Ακόμα κι όταν οι έφηβοι δείχνουν ότι δεν θέλουν τη γνώμη σας, έχουν την ανάγκη να ξέρουν ότι είστε εκεί σε ό,τι κι αν συμβεί. Έχουν ανάγκη τη στήριξη και την αγάπη σας, ειδικά σε δύσκολες καταστάσεις που δεν μπορούν να διαχειριστούν.

Με πληροφορίες από purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved