Emma Pallant: Η ανάρτησή της για την περίοδο είναι ένα σπουδαίο μάθημα για τα έφηβα κορίτσια

H αθλήτρια του τριάθλου σχολιάστηκε για τον λεκέ από αίμα στη στολή της και η ανάρτησή της είναι η απάντηση στα ταμπού για την έμμηνο ρύση που υπάρχουν μέχρι και σήμερα.

Emma Pallant: Η ανάρτησή της για την περίοδο είναι ένα σπουδαίο μάθημα για τα έφηβα κορίτσια

H Emma Pallant στον αγώνα

Μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε για ακόμα μία φορά στο προσκήνιο τα ταμπού γύρω από την έμμηνο ρύση. Την ανάρτηση έκανε η αθλήτρια Emma Pallant η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία της από συμμετοχή της σε αγώνα. Στη φωτογραφία φαίνεται ένας λεκές από αίμα στη στολή της και ένα από τα σχόλια που δέχθηκε ήταν το εξής:

«Όχι και η πιο κολακευτική φωτογραφία της. θα μπορούσε να την έχει κάνει crop».

athlitria-emma.jpg

H Emma Pallant στον αγώνα

Η απάντηση της αθλήτριας ήταν άμεση και to the point.

«Ευχαριστώ που νοιάζεστε, αλλά είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δεν ντρέπομαι να μιλήσω γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα των γυναικών στον αθλητισμό. Η περίοδός μου έρχεται κάθε μήνα και θα υπάρξει μία μέρα που θα είναι βαριά, προσεύχομαι να μην είναι η συγκεκριμένη μέρα αυτού του αγώνα αλλά κάθε τόσο, δυστυχώς είναι. Έχω δοκιμάσει κάθε είδους ταμπόν, αλλά οτιδήποτε όταν είναι για πάνω από τρεις ώρες απλά δε λειτουργεί. Έτσι, όπως κάποιος άλλος εμφανίζει άλλα προβλήματα σε έναν αγώνα, εγώ πρέπει να διαχειριστώ και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να μην φοβάμαι να μιλήσω με γυναίκες που έχουν το ίδιο πρόβλημα.»

https://www.instagram.com/p/CsieqWLLfbQ

Στην ανάρτησή της στο Instagram έγραψε μεταξύ άλλων έγραψε: :

«Αν μου γράφατε ότι το 99% των γυναικών που γνωρίζατε θα ντρεπόντουσαν με μία εικόνα σαν και αυτή, για αυτό ακριβώς την κοινοποιώ, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα λάθος.» και λίγο παρακάτω:

«Εάν έχετε μια φωτογραφία σαν αυτή, αποθηκεύστε την, λάτρεψέ την, θυμήσου πώς τα πήγες μια δύσκολη μέρα επειδή μια μέρα ίσως μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιον άλλον με αυτήν».

Το πείραμα με τα πάνω από 7.700.000 views

Το περιστατικό αυτό με την Emma μας θυμίζει το πείραμα που έγινε δύο χρόνια πριν και έγινε viral στο διαδίκτυο. Ένα κορίτσι περίπου 12 ετών, έχει την πρώτη έμμηνο ρύση ενώ βρίσκεται στο δρόμο.

Τι κάνουν οι περαστικοί; Πολλές γυναίκες -άλλες νεαρές σε ηλικία, άλλες μεγαλύτερες ακόμη και έγκυες- ενώ βλέπουν το λεκέ στο παντελόνι του κοριτσιού, δεν σταματούν να το ενημερώσουν... σε αντίθεση με κάποιες άλλες που σπεύδουν όχι μόνο να καλύψουν το λεκέ, αλλά να ενημερώσουν το κορίτσι για την περίοδο, ακόμη και να του αγοράσουν τις πρώτες σερβιέτες.

Δείτε το βίντεο παρακάτω.

Η πρώτη περίοδος του παιδιού

Η πρώτη φορά που η έφηβη θα δει αίμα στο εσώρουχό της είναι ιδιαίτερα έντονη και σε μερικές περιπτώσεις τραυματική. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι σωστή ενημέρωση. Είναι σημαντικό να απαντάμε στις ερωτήσεις της με ειλικρίνεια και να της δώσουμε να καταλάβει, πως η έμμηνος ρύση είναι μια φυσιολογική διαδικασία.

Επιπλέον στα κορίτσια που αδιαθετούν για πρώτη φορά πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν, πως η πρώτη τους έμμηνος ρύση είναι σημάδι υγείας και δείχνει πως το σώμα τους ωριμάζει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved