Ταινίες που θα λατρέψουν τα έφηβα κορίτσια σας

28 χρόνια μετά, το Clueless συνεχίζει να είναι μία από τις πιο iconic ταινίες του Hollywood για τα έφηβα κορίτσια.

Ταινίες που θα λατρέψουν τα έφηβα κορίτσια σας

Έφηβο κορίτσι βλέπει ταινία

Bigstock

Δεν ξέρουμε για εσάς, πάντως εμείς όταν βλέπαμε πριν 20-25 χρόνια το Clueless ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα έφτανε η στιγμή που θα τη βλέπαμε ξανά με την έφηβη κόρη μας.

Εκτός από το Clueless όμως, που είναι η top εφηβική ταινία που πρέπει να δείτε asap -αν δεν το έχετε κάνει ήδη- ακολουθούν μερικές ακόμη ταινίες που τα κορίτσια σας μπορούν να δουν.

Never Been Kissed (1999) / Δεν με φίλησαν ποτέ

Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστεί η Drew Barrymore. Μια 20 και κάτι δημοσιογράφος που για τις ανάγκες του ρεπορτάζ επιστρέφει ξανά στο λύκειο.

Η πρωταγωνίστρια, που δεν ήταν ποτέ δημοφιλής στο λύκειο όταν πήγαινε στην πραγματικότητα, καταφέρνει να γίνει το πιο δημοφιλές κορίτσι εξαιτίας του «μυστικού της ρόλου».

Pretty in Pink (1986) / Η κουκλίτσα με τα ροζ

Όπως και στο Clueless έτσι και εδώ, οι κλίκες του σχολείου και οι έρωτες είναι το κυρίαρχο θέμα. Βέβαια η πρωταγωνίστρια, Molly Ringwald δεν ανήκει σε καμία κλίκα ούτε απασχολεί με τους έρωτές της. Κάθε άλλο, μαζί με τον φίλο της γίνονται θύματα bullying από τα πλουσιόπαιδα το σχολείου.

The Breakfast Club (1985) / Μπρέκφαστ Κλαμπ

Στην συγκεκριμένη ταινία οι πρωταγωνιστές μπαίνουν τιμωρία. Διαφορετικοί χαρακτήρες όλοι τους, θα πρέπει να συνυπάρξουν μέχρι το τέλος της τιμωρίας.

Uptown Girls (2003) / Κορίτσια από Σπίτι

Η Molly Gunn, κόρη ενός θρύλου της ροκ, μένει απένταρη όταν ο διαχειριστής της κλέβει όλα της τα λεφτά και εξαφανίζεται. Τότε αναγκάζεται να αφήσει ην παιδικότητα που είχε κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια και να "μεγαλώσει" απότομα. Πιάνει δουλειά ως baby sitter της μικρής Ray και μαζί μαθαίνουν, πως να είσαι ενήλικος και πως να είσαι παιδί αντίστοιχα.

Legally Blonde (2001) / Η εκδίκηση της ξανθιάς

Ακόμη μια εφηβική ταινία είναι η «Εκδίκηση της ξανθιάς». Της Elle Woods' (Reese Witherspoon) που αποφασίζει μετά τον χωρισμό της να διαβάσει, να μπει σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια και να σπουδάσει νομική, προσπαθώντας να κερδίσει ξανά τη χαμένη της αγάπη.

10 Things I Hate About You (1999) / 10 πράγματα που μισώ σε εσένα

Τι κάνει ένα αγόρι που θέλει να βγει ραντεβού με το πιο «καυτό» κορίτσι του σχολείου που δεν θέλει να ακούει για αγόρια; Καταστρώνει ένα σχέδιο που πάει όλο λάθος. Κλασική ταινία με εφηβικές καταστάσεις που πολλά έφηβα παιδιά θα καταλάβουν.

Mean Girls (2004) / Τα κακά κορίτσια

Ναι, ναι... για το τέλος αφήσαμε τη μόνη ταινία που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια το Clueless. Ταινία που έχουμε δει εμείς πολλές φορές και που πλέον θα δούμε ξανά και ξανά μαζί με τα παιδιά μας. Δημοφιλή κορίτσια, ομορφιά, κλίκες... όλα τα έχει αυτή η ταινία. Πράγματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα και τα σημερινά έφηβα κορίτσια και παιδιά στο σχολείο τους.

Το Clueless γνώρισε μεγάλη επιτυχία μεταξύ των εφήβων της γενιάς Gen-X και εξακολουθεί να κάνει θραύση μέχρι και σήμερα. Το Mean Girls έκανε το ίδιο για τους millennial έφηβους.

Όπως και να έχει πρόκειται για δύο ταινίες που συναρπάζουν μέχρι και σήμερα και κάνουν θραύση μεταξύ των εφήβων της γενιάς Gen-Z.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved