Μόνο το 2% των εφήβων τρώει φρούτα - Πώς θα αρχίσουν να έχουν υγιεινές συνήθειες

Πώς θα καταφέρουν οι γονείς τα έφηβα παιδιά τους να τρώνε φρούτα.

Μόνο το 2% των εφήβων τρώει φρούτα - Πώς θα αρχίσουν να έχουν υγιεινές συνήθειες

Υγιεινή διατροφή στην εφηβεία

Bigstock

Τα παιδιά μας δεν τρώνε πολλά φρούτα.

Μια έρευνα αναφέρει ότι μόλις το 2% των εφήβων τρώει τη συνιστώμενη ποσότητα λαχανικών. Όσον αφορά τα φρούτα, οι αριθμοί είναι λίγο καλύτεροι: το 7,1% των εφήβων τρώει τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων. Αυτό σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα οποία δημοσίευσαν τη μελέτη στην Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας.

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ συνιστά στα κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών να τρώνε τουλάχιστον 1,5 φλιτζάνι φρούτα και 2,5 φλιτζάνια λαχανικά την ημέρα. Τα αγόρια της ίδιας ηλικίας πρέπει να τρώνε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια φρούτα και 3 φλιτζάνια λαχανικά.

Κάτι που οι έφηβοι δεν κάνουν και δεν αποτελεί έκπληξη για τους γονείς τους.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε το έφηβο παιδί σας είναι μέσω της υγιεινής διατροφής που θα ακολουθείτε όλοι στο σπίτι.

Έρευνες δείχνουν ότι τα παιδιά θα καταναλώσουν πιο εύκολα τα φρούτα και τα λαχανικά αν οι γονείς τους και οι φροντιστές τους τα τρώνε επίσης. Τα παιδιά θα φάνε ευχάριστα κάτι που βλέπουν και οι γονείς να τους να τρώνε ευχάριστα και θα αρχίσουν να απολαμβάνουν μια ποικιλία διαφορετικών τροφών.

Έφηβο κορίτσι μαγειρεύει υγιεινά μαζί με τη μητέρα του

Bigstock

Επίσης οι ειδικοί διατροφολόγοι προτείνουν τα παιδιά και οι έφηβοι να εμπλέκονται στην προετοιμασία γευμάτων. Μαζί με τα παιδιά σας για παράδειγμα μπορείτε να προετοιμάσετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας, να ψωνίσετε μαζί φρούτα και λαχανικά από το μανάβικο και φυσικά να προετοιμάσετε μαζί κάποιο από αυτά.

Κάποιοι θα πείτε: «Εύκολο να το λες παρά να το κάνεις» μιας και δεν είναι λίγα τα παιδιά που απορρίπτουν συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά.

Να έχετε υπομονή ως γονείς και μην τα παρατάτε. Όσο και αν απορρίπτουν ένα γεύμα με λαχανικά ή φρούτα, εσείς θα πρέπει να συνεχίσετε να σερβίρετε τα συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά με διαφορετικό τρόπο. Η επανάληψη και η επιμονή θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και θα δημιουργήσετε εφήβους που θα καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά μέσα στην ημέρα τους και θα έχουν αναπτύξει υγιεινές συνήθειες.

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved