Τέσσερα πράγματα που χρειάζονται περισσότερο οι έφηβοι τη νύχτα

Οι έφηβοι έχουν ανάγκη τον ύπνο.

Τέσσερα πράγματα που χρειάζονται περισσότερο οι έφηβοι τη νύχτα
Bigstock

Οι έφηβοι έχουν φορτωμένο πρόγραμμα με δραστηριότητες και καθημερινό διάβασμα.

Για να χαλαρώσουν επιλέγουν - φυσικά - το κινητό το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν το αποχωρίζονται σχεδόν ποτέ. Ούτε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μάλιστα, λόγω κινητού, συχνά δεν κάνουν σωστή διαχείριση χρόνου με αποτέλεσμα να μένουν ξάγρυπνοι μέχρι αργά για να κάνουν τα μαθήματά τους.

Ωστόσο, η καθιέρωση ρουτίνας πριν τον ύπνο για τους εφήβους είναι απαραίτητη. Για την ακρίβεια, έχουν ανάγκη τα εξής τέσσερα πράγματα:

efivoi-kai-social-media.jpg

Μια ρουτίνα (ναι, εξακολουθεί να είναι σημαντική)

Η ρουτίνα πριν τον ύπνο για τους εφήβους εξακολουθούν να είναι σημαντική γιατί τους βοηθά να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν τις απαραίτητες ώρες.

Χαλαρή κουβέντα μαζί σας

Μπορεί οι έφηβοι να προτιμούν το κινητό και τους φίλους τους αλλά έχουν ανάγκη και εσάς (ακόμα κι αν δεν το δείχνουν). Μια χαλαρή κουβέντα μαζί τους, ένα αστείο, ένα πείραγμα αρκούν για να σας νιώσουν πιο κοντά τους. Το να έχετε έναν ισχυρό δεσμό με το παιδί σας ωφελεί και τους δύο.

Όχι κινητά ή παιχνίδια

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Ύπνου, όταν τα παιδιά έχουν συνεχώς το βράδυ το κινητό στα χέρια τους ή παίζουν παιχνίδια, καθυστερεί η απελευθέρωση μελατονίνης που βοηθά στον έλεγχο του κύκλου του ύπνου. Από τη στιγμή που τα παιδιά δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, δεν έχουν όρεξη και ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φροντίστε λοιπόν να κλείνουν τα έφηβα παιδιά σας το κινητό τους τουλάχιστον μισή ώρα πριν πάνε για ύπνο.

efivoi-sto-spiti-drastiriotites.jpg

Υπνο, ύπνο, ύπνο

Οι περισσότεροι έφηβοι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν το πρωί. Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου συνιστά τα παιδιά ηλικίας 13 έως 18 ετών να κοιμούνται 8 έως 10 ώρες τη νύχτα. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο 3 στους 10 έφηβους κοιμούνται επαρκώς. Περισσότερος ύπνος σημαίνει καλύτερη συμπεριφορά, καλύτερη διάθεση και καλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

Με πληροφορίες από το imom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved