Ζήλια στην εφηβεία: Πώς αντιμετωπίζεται;

Συχνά οι φιλίες στην εφηβεία δοκιμάζονται εξαιτίας της ζήλιας.

Ζήλια στην εφηβεία: Πώς αντιμετωπίζεται;
Bigstock

Αρκετά συχνά οι έφηβοι αντιλαμβάνονται ότι ένας από τους φίλους τους ζηλεύει και ότι αυτή η ζήλια βλάπτει τη φιλία τους.

Πιθανόν να είναι αμφίπλευρη αλλά να μην εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο ή ένταση.

Το ζητούμενο είναι να μη χαλάσει η ζήλια μια ουσιαστική φιλία ή τις σχέσεις με τους υπόλοιπους της παρέας.

Γι’ αυτό και η λύση είναι η κατά μέτωπο αντιμετώπιση.

efiveia-kai-filies.jpg

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Μπορεί να είναι δύσκολο να πλησιάσει το έφηβο παιδί σας το φίλο του ( ή τη φίλη του) και να τον ρωτήσει ποιο είναι το πρόβλημα, όμως είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση. Μια χαλαρή κουβέντα για το πώς νιώθει αλλά και για το τι έχει αλλάξει τη μεταξύ τους σχέση, μπορεί να βοηθήσει την άλλη πλευρά να αποκαλύψει τους λόγους που ζηλεύει.
Να θυμάστε ότι οποιαδήποτε λύση κι αν αποφασιστεί θα πρέπει να είναι συμβιβαστική. Δεν θα πρέπει το έφηβο παιδί σας να καταπιεστεί προκειμένου οι φίλοι του να είναι ικανοποιημένοι.

ponoi-periodou-kai-diatrofi-efiveia.jpg

Υπομονή

Ακόμα κι αν καταφέρει να καταλάβει τους λόγους που ζηλεύει ο φίλος του ( ή η φίλη της ) πιθανότατα θα χρειαστεί λίγο χρόνο μέχρι να επεξεργαστεί και να κατανοήσει τα δικά του συναισθήματα. Πιθανόν να πρέπει να γίνουν κι άλλες συζητήσεις μέχρι να νιώσει ότι δεν υπάρχουν σκιές στη φιλία τους. Υπομονή λοιπόν μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ακόμη και οι καλύτερες φιλίες μπορούν να δοκιμαστούν από τη ζήλια. Αυτό το καταστροφικό συναίσθημα μπορεί να μετατρέψει τους καλύτερους φίλους σε χειρότερους εχθρούς. Αν παρά τις προσπάθειες δεν υπάρξει συμβιβασμός και η ζήλια δημιουργεί προβλήματα στη φιλία τους είναι προτιμότερο να τον κρατήσει μακριά.

Πηγή: teenissues.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved