Μπορεί η διατροφή να επιδεινώσει τους πόνους περιόδου της έφηβης;

Τι δείχνει έρευνα σχετικά με τη διατροφή και τους πόνους περιόδου στην εφηβεία.

Μπορεί η διατροφή να επιδεινώσει τους πόνους περιόδου της έφηβης;
Bigstock

Πολλά κορίτσια στην εφηβεία έχουν έντονους πόνους και κράμπες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα φαίνεται ότι η διατροφή της έφηβης μπορεί να έχει αντίκτυπο στην έμμηνο ρύση.

Συγκεκριμένα, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών όπως και ο αποκλεισμός κάποιων άλλων μπορεί να κάνει τους πόνους περιόδου έντονους.

Η έρευνα έγινε από μια φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Temple στη Φιλαδέλφεια, την Serah Sannoh, η οποία μελετώντας τα υπάρχοντα στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον πόνο της περιόδου, διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα στην πραγματικότητα προξενούν φλεγμονές οι οποίες ευθύνονται με τη σειρά τους, σε σημαντικό βαθμό, για τους πόνους περιόδου.

Ακανόνιστοι κύκλοι περιόδου στην εφηβεία: Πού οφείλονται και πότε να ανησυχήσετε

Πόνοι περιόδου

Μελέτες δείχνουν ότι τα ποσοστά των γυναικών που βιώνουν έντονους πόνους κατά την περίοδο κυμαίνονται από 5-20%. Οι πόνοι ξεκινούν κυρίως λίγο πριν "κατέβει" το αίμα και συνήθως μια-δυο μέρες πριν την αρχή του κύκλου. Δεν παρουσιάζουν όλες οι γυναίκες τα ίδια συμπτώματα, συνήθως όμως οι έντονοι πόνοι χαμηλά στην κοιλιά μπορεί να συνοδεύονται από πόνους στη μέση, εμετούς, διάρροιες, ναυτίες και πονοκεφάλους.

Διατροφή και πόνοι περιόδου

Η Serah Sannoh, υποστηρίζει ότι μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε τροφές με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα θα μπορούσε να μειώσει τη φλεγμονή, επομένως, και τον πόνο σε κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο. Όσον αφορά τα τρόφιμα που καλό είναι να αποφεύγουν οι έφηβες να καταναλώνουν όσο διαρκεί η περίοδος, είναι το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, το αλάτι, τα γαλακτοκομικά, ο καφές.

Πώς να μιλήσετε στην κόρη σας για την πρώτη της περίοδο

Ανακούφιση από τους πόνους με φυσικούς τρόπους

Το φασκόμηλο, το χαμομήλι και το τήλιο με τη μορφή αφεψήματος, θεωρούνται τα πιο κατάλληλα βότανα για την ανακούφιση από τους έντονους πόνους της περιόδου. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε χωριστά ή και συνδυαστικά για πιο δραστικά αποτελέσματα.

Με πληροφορίες από το moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved