Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε παιδί στην εφηβεία

  • Η ανατροφή των εφήβων μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστική μερικές φορές
  • Η ανατροφή των εφήβων απαιτεί ψυχικά αποθέματα
  • Οι έφηβοι είναι αστείοι
  • Το να βλέπετε το παιδί σας να μεγαλώνει είναι αξία ανεκτίμητη
  • Οι γονείς των εφήβων συχνά κρύβουν τα συναισθήματά τους
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε αν έχετε παιδί στην εφηβεία
pexels.com / Helena Lopes

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους ίδιους τους γονείς.

Η επικοινωνία πολλές φορές φαντάζει αδύνατη, τα νεύρα είναι στο κόκκινο ( όπως και οι ορμόνες), και ακόμα κι οι πιο απλές συζητήσεις μπορεί να οδηγήσουν σε καβγάδες.

Όμως, η εφηβεία έχει κι άλλες πλευρές που για ορισμένους γονείς είναι ως και συναρπαστικές.

Ειδικότερα:

Η ανατροφή των εφήβων μπορεί να είναι πραγματικά διασκεδαστική μερικές φορές

Η ανατροφή των παιδιών είναι δύσκολη. Το να σηκώνεστε τη νύχτα γιατί το μωρό έχει κολικούς είναι δύσκολο. Το να κυνηγάτε ένα νήπιο όλη τη μέρα είναι δύσκολο. Το ίδιο και να το να προσπαθείτε να καταλάβετε τι σκέφτεται το έφηβο παιδί σας. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή η περίοδος, παράλληλα είναι και διασκεδαστική. Γελάτε με τα ίδια αστεία, απολαμβάνετε τις ίδιες ταινίες, κάνετε μαζί πράγματα, έχετε τα ίδια ενδιαφέροντα.

efiveia ti na gnorizete

Η ανατροφή των εφήβων απαιτεί ψυχικά αποθέματα

Μπορεί να μην σηκώνεστε κάθε δύο ώρες για να ταΐσετε ένα νεογέννητο αλλά χάνετε τον ύπνο σας ανησυχώντας κάθε φορά που αργεί να επιστρέψει στο σπίτι. Κάνετε συζητήσεις σχετικά με τις διατροφικές διαταραχές και τι να κάνει εάν χρειάζονται βοήθεια για να επιστρέψουν στο σπίτι από ένα πάρτι, και την ίδια στιγμή ελπίζετε να το κρατήσετε για «πάντα» στο σπίτι. Όλα αυτά και πολλά ακόμα σας εξαντλούν συναισθηματικά.

Οι έφηβοι είναι αστείοι

Οι έφηβοι είναι αστείοι, όχι με τον χαριτωμένο τρόπο ενός μικρού παιδιού αλλά με έναν πιο πνευματώδη και έξυπνο τρόπο. Σας μαθαίνουν την πιο πρόσφατη αργκό και σας ζητούν να δείτε μαζί βιντεάκια στο "Tik Tok". Και δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να γελάτε μαζί τους.

Το να βλέπετε το παιδί σας να μεγαλώνει είναι αξία ανεκτίμητη

Είναι συναρπαστικό να βλέπετε πόσο ανεξάρτητο είναι το παιδί σας. Ο, τι πια μπορεί να ετοιμάσει μόνο του το πρωινό ( αν δεν τρέχει η μανούλα να του έχει έτοιμο), να μιλάει στο τηλέφωνο με τους φίλους του, να έχει τα δικά του ενδιαφέροντα. Ακόμα και αν σας προκαλεί θλίψη το πόσο γρήγορα περνά ο καιρός, η περηφάνια και η χαρά που νιώθετε βλέποντάς το δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο.

efiveia ti na gnorizete1

Οι γονείς των εφήβων συχνά κρύβουν τα συναισθήματά τους

Κι όμως, δεν θα έπρεπε οι γονείς να φοβούνται να δείξουν και να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους. Απεναντίας, είναι απελευθερωτικό για όλους.Από την άλλη η εφηβεία δεν είναι μια…τρομακτική εμπειρία για όλους. Ωστόσο, αρκετοί γονείς δεν το παραδέχονται. Γιατί όμως;

Όλα τα στάδια της ανατροφής των παιδιών (και της ζωής, εν προκειμένω), είναι μια εμπειρία. Το σημαντικό είναι να τη βιώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αναγνωρίσετε όχι μόνο τις δυσκολίες αλλά και τις χαρές.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved