Πώς πρέπει να αντιδράτε όταν η κόρη σας πιστεύει ότι είναι παχουλή

Τι κάνετε όταν η κόρη σας έχει ανασφάλεια με το σώμα της και τα κιλά της;

Πώς πρέπει να αντιδράτε όταν η κόρη σας πιστεύει ότι είναι παχουλή

Στην εφηβεία ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τα παιδιά είναι το σώμα τους.

Οι περισσότεροι γονείς έχουν ακούσει την κόρη τους να κάνει δηλώσεις όπως «Πώς είμαι έτσι» , «Είμαι χοντρή», «Κοίτα πόσο χοντρά πόδια έχω», και άλλα παρόμοια . Αυτά τα σχόλια συχνά προβληματίζουν τους γονείς και δεν ξέρουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να απαντήσουν.

Τι να κάνετε αν η έφηβη κόρη σας λέει ότι είναι παχουλή

Δείξτε κατανόηση

Το να προσπαθήσετε εκείνη τη στιγμή να την διαψεύσετε, λέγοντας «Ω, όχι όχι, δεν ισχύει» ή «Σταμάτα να το λες αυτό», ειδικά αν όντως έχει κάποια παραπάνω κιλά, δεν θα αλλάξει τον τρόπο που η κόρη σας βλέπει τον εαυτό της. Είναι προτιμότερο να της πείτε ότι κατανοείτε πώς νοιώθει κι ότι όλοι αισθάνονται ανασφάλεια με το σώμα τους ανά περιόδους.

Βοηθήστε την να έχει αντικειμενική άποψη

Οι έφηβοι δεν μπορούν πάντα να κρίνουν με αντικειμενικότητα εάν το βάρος τους είναι υγιές. Κι αυτό γιατί επηρεάζονται συνήθως από τα social media ή από τους φίλους τους. Υπολογίστε το ΔΜΣ της κόρης σας για να προσδιορίσετε το βάρος ανάλογα με το ύψος της. Εξηγήστε της ότι κανείς δεν είναι τέλειος και ότι ακόμα το σώμα της διαμορφώνεται κι αλλάζει.

efiveia kai kila

Δώστε έμφαση στην υγεία και όχι στο βάρος

Μιλήστε για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Εάν η κόρη σας είναι υπέρβαρη, συζητήστε τις στρατηγικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να χάσει βάρος. Οι έφηβοι διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο αν αποφασίσουν μόνοι τους να χάσουν βάρος , αποκλείοντας από τη διατροφή τους σχεδόν όλες τις τροφές. Είναι σημαντικό η έφηβη να είναι καλά ενημερωμένη σχετικά με τις επιβλαβείς επιπτώσεις που μπορούν να έχουν αυτές οι επιλογές στο σώμα της.

Μιλήστε τους

Πολλά κορίτσια πιστεύουν ότι η εμφάνισή τους συνδέεται άμεσα με τα πάντα, από την ευτυχία έως την επιτυχία. Νομίζουν ότι αν μπορούσαν να είναι πιο αδύνατα, θα ήταν πιο δημοφιλή. Μιλήστε μαζί τους για το κατά πόσο οι προσδοκίες τους είναι ρεαλιστικές. Υπενθυμίστε τους ότι κάθε λεπτό ή ελκυστικό άτομο δεν έχει απαραίτητα μια ευτυχισμένη ζωή. Δώστε έμφαση στην εσωτερική ομορφιά και συζητήστε πώς το να είσαι ευγενικός, αστείος, δοτικός , έμπιστος , καλός φίλος και κυρίως ο εαυτός σου είναι πιο σημαντικό από την ομορφιά ( και μόνο αυτή).

Πότε να ζητήσετε βοήθεια

Εάν η εικόνα που έχει για το σώμα της, επηρεάζει την ζωή της κόρης σας, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Μπορεί να αντιμετωπίζει ένα υποκείμενο πρόβλημα ψυχικής υγείας ή μπορεί να διατρέχει κίνδυνο διατροφικής διαταραχής.

Πηγή: verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved