Πώς να αντιμετωπίσετε την ασεβή συμπεριφορά του εφήβου

Γιατί οι έφηβοι συχνά δεν σέβονται κι είναι αγενείς; 

Πώς να αντιμετωπίσετε την ασεβή συμπεριφορά του εφήβου

Η συμπεριφορά των παιδιών στην εφηβεία αλλάζει και παρότι είναι φυσιολογικό μέρος της ανάπτυξής τους, συχνά οι γονείς δεν μπορούν να τη διαχειριστούν .

Οι εκρήξεις θυμού, η απομόνωση, η συνεχής ενασχόληση με τα social media, αλλά και ο επιθετικός τρόπος με τον οποίο μιλούν είναι οι πιο κοινοί λόγοι που πυροδοτούν συχνούς οικογενειακούς καβγάδες.

Τι πρέπει να κάνετε να το έφηβο παιδί σας συμπεριφέρεται με αγένεια:

Κανόνες

Ορίστε σαφείς κανόνες σχετικά με τη συμπεριφορά του έφηβου παιδού σας.

Μείνετε ήρεμοι

Είναι σημαντικό εάν το παιδί σας αντιδρά σε κάθε τι που λέτε να παραμείνετε ήρεμοι. Σταματήστε, πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνεχίστε με αυτά που θέλετε να πείτε.

Εστιάστε στη συμπεριφορά

Όταν πρέπει να μιλήσετε για κάποια ασεβή συμπεριφορά, εστιάστε σε αυτήν και πώς εσείς αισθάνεστε. Αποφύγετε τυχόν σχόλια σχετικά με την προσωπικότητα ή τον χαρακτήρα του παιδιού σας.

egeneis siberifora

Επαινέστε το

Όταν έχετε μια καλή επικοινωνία, μπορείτε να την επισημάνετε στο παιδί σας και να το επαινέσετε για την προσπάθειά του. Επίσης με αυτό τον τρόπο δείχνετε ότι εκτιμάτε τις απόψεις του.

Συνέπειες

Μερικές φορές είναι σκόπιμο να υπάρξουν συνέπειες για μια κακή ή αγενή συμπεριφορά που έχει ξεπεράσει τα όρια.

Χρησιμοποιήστε το χιούμορ

Το χιούμορ μπορεί να ελαφρύνει τον τόνο μιας έντονης κουβέντας ή αψιμαχίας. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν κοροϊδεύετε ή δεν σαρκάζετε το έφηβο παιδί σας.

Πράγματα που πρέπει να αποφύγετε

Εάν είστε θυμωμένοι, θα είναι δύσκολο να συζητήσετε ήρεμα με το παιδί σας . Η καλύτερη λύση είναι να συμφωνήσετε μία ώρα που μπορείτε και οι δύο να μιλήσετε .Ένα άλλο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι γονείς είναι ότι παίρνουν τα πάντα προσωπικά. Και τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι έφηβοι καλούνται να διαχειριστούν άγνωστα για εκείνα πράγματα και ξεσπούν στα πιο κοντινά τους πρόσωπα.

Πηγή: healthyfamiliesbc.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved